Σκληρό καρύδι εκτός η Έβερτον
ΜΠΡΑΪΤΟΝ
Πήρε τέλος το αήττητο των τεσσάρων αγωνιστικών μετά από αμφίρροπη αναμέτρηση που έχασε στις λεπτομέρειες από την Φούλαμ με 2-1. Της ανήκαν αρκετά καλά διαστήματα στο πρώτο μέρος κατάφερε να προηγηθεί το 28’ με τον Αγιάρι. Η πίεση των γηπεδούχων απέφερε την ισοφάριση στο 72’, δύο λεπτά αργότερα ο Γουέλμπεκ σκόραρε αλλά το VAR αποφάσισε πως υπήχε οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Ενώ όλα έδειχναν πως η ισοπαλία θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα, δέχτηκε το καθοριστικό δεύτερο γκολ στο 90+2’ σε μια αναμέτρηση που το δικαιότερο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία.
«Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Μερικές φορές μπορεί να έχει βάναυσο και η καλύτερη ομάδα να μην νικά. Είχαμε εξαιρετική απόδοση, ελέγξαμε το ματς, όχι όμως και το VAR, εκεί δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Μερικές φορές χρειάζεται και η τύχη, εμείς δεν την είχαμε» ήταν το σχόλιο του απογοητευμένου Χούρσελερ.
Στην 12η θέση της κατάταξης οι «γλάροι» (7-9-7) που αποζητούν την υπέρβαση της συμμετοχής στην Ευρώπη. Ικανή εντός έχει υποστεί μόνο μία ήττα σε 11 αναμερήσεις που έδωσε μπροστά στο κοινό της. Έχει δεχτεί το 55% των τερμάτων της στην Πρέμιερ Λιγκ στο πρώτο ημίχρονο των αγώνων της, πρώτη στο σχετικό πίνακα.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν προέκυψαν νέα προβλήματα. Απουσιάζουν ο συνήθως βασικός δεξιός μεσοεπιθετικός Γκρούντα (18/1), ο επιθετικός Τζήμας (9/1), ο βασικός δεξιός μπακ Γουίφερ (16/0) ο κεντρικός αμυντικός Γουέμπστερ και ο πλάγιος μεσοεπιθετικός Μαρτς οι οποίοι δεν έχουν αγωνιστεί φέτος. Από τεστ ετοιμότητας θα περάσει ο επιθετικός Ντέγκο Γκόμες (21/3), υπέρ του οι πιθανότητες .
ΕΒΕΡΤΟΝ
Γλύτωσε την ήττα στην φιλοξενία της Λιντς καθώς ξύπνησε αγωνιστικά στο δεύτερο ημίχρονο όπου ισοφάρισε για το τελικό 1-1. Ανεξήγητα κακή στο πρώτο μέρος, άνευρη και άτολμη, χωρίς τελική στην αντίπαλη εστία, είχε την τύχη με το μέρος της που τα «παγώνια» πέτυχαν μόνο ένα γκολ, αυτό στο 28’ καθώς είχαν και δοκάρι με τον… πρώην (φορ της Έβερτον) Κάλβερτ-Λιούιν στο 34’. Άλλη ομάδα από το 46’ και έπειτα, βγήκε δυναμικά στην επίθεση, απέκτησε υψηλά ποσοστά κατοχής και κατάφερε να φέρει το ματς στην ισοπαλία με γκολ από τον φορμαρισμένο Μπαρί στο 76’. Θα μπορούσε μάλιστα να πάρει και το τρίποντο δύο λεπτά αργότερα αλλά το σουτ του Γκεϊέ, τράνταξε το δοκάρι.
«Δεν ξέρω πραγματικά γιατί εμφανιστήκαμε τόσο άτονοι στην αρχή, πάλι καλά που δεν δεχτήκαμε και δεύτερο γκολ, ήταν καλύτεροι από εμάς στο πρώτο ημίχρονο. Ευτυχώς φέραμε το ματς στην ισοπαλία, τώρα προσδοκάμε καλύτερη συνέχεια» είπε ο Ντέιβιντ Μόιες. Στην μέση του πίνακα οι «toffees» με 9-6-8 απέχουν τέσσερις βαθμούς από την Ευρωπαϊκή υπέρβαση.
Μόνο δύο ομάδες, η Μπέρνλι (68) και η Γουλβς (70) έχουν σουτάρει λιγότερες φορές στην αντίπαλη εστία από την Έβερτον που μετρά 72 στην τρέχουσα περίοδο, δηλαδή 3 ανά αγώνα. Από τις 6 Δεκεμβρίου που σκόραρε για πρώτη φορά ο Μπαρί, έχει πετύχει πέντε γκολ σε μόλις 10 τελικές που επιχείρησε, επίδοση που αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό ευστοχίας (50%). Υπέρ της η πρόσφατη προϊστορία στο Μπράιτον με τρείς νίκες και δύο ισοπαλίες από το 2019 και έπειτα.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν προέκυψαν νέα αγωνιστικά προβλήματα. Η λίστα των τρυματιών περιορίζεται στον σημαντικό αριστερό μεσοεπιθετικό Γκρίλις (20/2) και στον συνήθως βασικό κεντρικό μέσο Ιροεγκμπούναμ (17/0). Εναντίον της Λιντς επέστρεψε από πολύμηνη απουσία ο κεντρικός αμυντικός Μπρντγουέιτ.
Εκτίμηση
Όσο δύσκολα χάνει άλλο τόσο δύσκολα νικά εντός ή Μπράιτον που δυσκολεύεται στο παιχνίδι κατοχής. Δεν θα είναι εύκολα απέναντι στην εξαιρετικά ανταγωνιστική εκτός έδρας Έβερτον η οποία έχει υπέρ της και την πρόσφατη προϊστορία. Θα πάω με την κόντρα στους γηπεδούχους. Χ2.
Χαλ
Γουότφορντ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Πόρτσμουθ
Ίπσουιτς
Μπλάκμπερν
Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Άρσεναλ
Τσέλσι
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Σαρμιέντο Χουνίν
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Λανούς
Μπάνφιλντ
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Μαρσέιγ
Ρεν
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Ζανκτ Πάουλι
Μπολόνια
Μίλαν
Άλκμααρ
Τβέντε
Σεντ Μίρεν
Χαρτς
Μάντσεστερ Σίτι
Σάντερλαντ
Άστον Βίλα
Μπρέντφορντ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Λίβερπουλ
Φούλαμ
Νιούκαστλ
Μπόρνμουθ
Λιντς
Κρίσταλ Πάλας
Νότιγχαμ Φόρεστ
Τότεναμ
Μπέρνλι
Γουέστ Χαμ
Γουλβς
1 ΚΑΙ OVER 1.5