Πρόωρος τελικός για τη Μονπελιέ που νικάει ή «χαιρετάει»
Η Μονπελιέ θα κοντραριστεί με την Ανζέ στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Λιγκ 1. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ήττα στο «σπίτι» της Λυών, ενώ οι φιλοξενούμενοι νίκησαν στο ντέρμπι με την Μπρεστ εντός έδρας.
ΜΟΝΠΕΛΙΕ
Γνώριζε εκ των προτέρων ότι αναζητούσε υπέρβαση στην προηγούμενη «στροφή», καθώς αναγκάστηκε να ταξιδέψει στους πρόποδες των Άλπεων ούτως ώστε να δοκιμαστεί εκτός έδρας από τη Λυών. Πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση όμως δεν απέφυγε την ήττα με 1-0. Μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και είχε δοκάρι στο 4’ σε φοβερό σουτ του Σαβανιέ κι άλλες τρεις μεγάλες στιγμές στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, έχοντας απειληθεί μόλις σε μία περίπτωση. Στην επανάληψη συνέχισε να είναι η καλύτερη ομάδα στο χορτάρι και στο 54’ ο Φερί σκόραρε για το 0-1 όμως μέσω VAR... ανακάλυψαν ότι υπήρχε φάουλ και το γκολ του ακυρώθηκε. Σπατάλησε άλλες δύο τεράστιες ευκαιρίες και με την κλεψύδρα να αδειάζει φαινόταν ότι τουλάχιστον θα έφευγε με ψηλά το κεφάλι από το γήπεδο. Στο 91’ όμως ο Φαγιάντ έκανε γκάφα και πέτυχε ένα σπάνιο αυτογκόλ ρίχνοντάς τη στο καναβάτσο μια και δεν υπήρχε χρόνος να αντιδράσει.
Με αυτόν τον πικρό τρόπο η Μονπελιέ δεν μπόρεσε να αποφύγει την αποτυχία για δεύτερη διαδοχική αναμέτρηση, μια και είχε προηγηθεί η ισοπαλία με τη Νις. «Τρέχει» άθελά της ένα αρνητικό σερί πέντε αναμετρήσεων χωρίς «τρίποντο» και μία «ανάσα» πριν το φινάλε του πρώτου γύρου, φαντάζει στην παρούσα φάση το πρώτο και μεγαλύτερο φαβορί για τον υποβιβασμό. Η «παλάντ» έχει συγκεντρώσει όλους κι όλους 9 βαθμούς και βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, με τη διαφορά να «ανοίγει» αργά αλλά σταθερά από τις ομάδες που καταδιώκει. Διαθέτει τη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας με 39 γκολ παθητικό. Τα δύο από τα τρία πιο πρόσφατα ματς της ολοκληρώθηκαν Under και No Goal.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε και είναι ξανά διαθέσιμος ο χαφ Σοτάρ (9/1), όχι και ο εξτρέμ Κουλιμπαλί (10/1). Θα λείψουν οι αμυντικοί Μαξίμοβιτς (7/0), Μινκαρέλι (4/0), Ζουλιέν (-), ο μέσος Τουρέ (7/0) και o εξτρέμ Ισούφου (3/0) με τον επιθετικό Μαμά (3/0).
ΑΝΖΕ
Την περασμένη εβδομάδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει εντός έδρας τη... γειτόνισσα Μπρεστ σ’ ένα από τα παραδοσιακά ντέρμπι της Βρετάνης. Ενθουσίασε τον κόσμο της πανηγυρίζοντας μία πολύ μεγάλη νίκη με 2-0. Προσπάθησε να γίνει απειλητική στο ξεκίνημα και να βρει ένα γρήγορο γκολ που θα έκανε το έργο της πιο εύκολο. Τα κατάφερε στο 6’ κι έπειτα από πολύ ωραία ενέργεια και συνεργασία από τη δεξιά πλευρά, η μπάλα μπήκε στην περιοχή και ο επερχόμενος Λεπόλ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0. Ήταν φανερό ότι πλέον την ενδιέφερε να προσέξει τα μετόπισθεν και να μην επιτρέψει πολλές ευκαιρίες στα «καρέ» της. Στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο πιέστηκε χωρίς να κινδυνεύσει πολλές φορές και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να «χτυπήσει» ξανά και να τελειώσει την υπόθεση. Τη βρήκε στο 95’ με τον Νιάν να «γράφει» σε κενή εστία το τελικό 2-0 μέσα σε αποθέωση.
Η Ανζέ μπήκε με το... δεξί στο 2025 και τείνει να εξελιχθεί σε μοτίβο ότι έπειτα από δύο αποτυχίες θα κατορθώνει να συλλέξει ένα «τρίποντο». Πιθανότατα αν μπορούσε να το κάνει στον δεύτερο γύρο, θα εξασφάλισε την παραμονή της στα «μεγάλα σαλόνια» του γαλλικού ποδοσφαίρου, κάτι που δηλαδή αποτελεί και τον βασικό της στόχο. Η συγκομιδή των 16 πόντων φέρνει τους «ασπρόμαυρους» κάτω από τη μέση της κατάταξης και στα χαμηλά «στρώματα», όχι όμως εντός επικίνδυνης ζώνης κι αυτό είναι που τους ενδιαφέρει. Αρέσκονται να παίζουν «σφιχτά» και δεν αποτελεί σύμπτωση ότι τα επτά από τα δέκα πιο πρόσφατα ματς τους ήταν Under.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν μπορούν να προσφέρουν οι επιθετικοί Σερίφ (5/0) και Καλούμπα (-). Πάντα εκτός πλάνων ο επιθετικός Διονί (1/0) που αγωνίζεται με τη δεύτερη ομάδα.
Εκτίμηση
Η Μονπελιέ πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της για ένα μεγάλο αποτέλεσμα κόντρα στη Λυών που ίσως να άλλαζε τη μοίρα της. Δεν το πέτυχε όμως δικαιούται να πιστεύει ότι αν συνεχίσει έτσι θα μπορέσει να εξαντλήσει τα περιθώρια για να αποφύγει τον διαφαινόμενο υποβιβασμό. Το ματς με την Ανζέ είναι πολύ κρίσιμο αν θέλει να ελπίζει. Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι πήραν μεγάλη νίκη στο ντέρμπι της Βρετάνης με την Μπρεστ και παράλληλα «βαθιά ανάσα» ενόψει της συνέχειας. Το κίνητρο είναι μεγαλύτερο στην πλευρά των γηπεδούχων και θα πάμε με τον «άσο» θεωρώντας ότι εύκολα ή δύσκολα θα επιβεβαιωθεί.
Σουόνσι
Ρέξαμ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Νόριτς
Πόρτσμουθ
Κάρντιφ
Μπέρνλι
Μπρίστολ Σίτι
Μίλγουολ
Μπόλτον
ΚΠΡ
Μίντλεσμπρο
Γουέστ Χαμ
Ντέρμπι
Γουέστ Μπρομ
Γουότφορντ
Στόουκ
Τσάρλτον
Χαλ
Άστον Βίλα
Πρέστον
Μπλάκμπερν
Λίνκολν Σίτι
Σαουθάμπτον
Φούλαμ
Κρίσταλ Πάλας
Νότιγχαμ Φόρεστ
Τότεναμ
Μπρέντφορντ
Σάντερλαντ
Μπράιτον
Λιντς
Μάντσεστερ Σίτι
Κόβεντρι
Νιούκαστλ
Μπόρνμουθ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Τίγκρε
Χιμνάσια Μεντόζα
Μπόκα Τζούνιορς
Αλντοσίβι
Μπάνφιλντ
Βελέζ Σάρσφιλντ
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Σαν Λορέντζο
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Σαρλερουά
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Μαλίν
Βέστερλο
Σιντ Τρούιντεν
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Σταντάρ Λιέγης
Αντβέρπ
Φλουμινένσε
Βάσκο Ντα Γκάμα
Σάο Πάουλο
Ατλέτικο Μινέιρο
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Μπαΐα
Νις
Λε Μαν
Χάβρη
Μπρεστ
Λανς
Λοριάν
Γκλάντμπαχ
Έλβερσμπεργκ
Χοφενχάιμ
Ντόρτμουντ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Ουνιόν Βερολίνου
Πάντερμπορν
Φράιμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης
Λειψία
Σάλκε
Μπάγερν Μονάχου
Ντιναμό Δρέσδης
Μπόχουμ
Βόλφσμπουργκ
Κότμπους
Καϊζερσλάουτερν
Ντάρμσταντ
Χόλσταϊν Κίελ
Νυρεμβέργη
Άαρχους
Σίλκεμποργκ
Γκρασχόπερς
Ζυρίχη
Γιούνγκ Μπόις
Λουκέρνη
Βαντούζ
Λωζάνη
Πανθρακικός
ΠΑΣ Πύργος 1968
ΑΕΚ
Άρης
Βόλος Elabet
Ολυμπιακός
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Σεντ Λούις Σίτι
Κολόμπους Κρου
Κολοράντο Ράπιντς
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Ορλάντο Σίτι
Σαν Ντιέγκο
Πόρτλαντ Τίμπερς
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Λος Άντζελες
Σιάτλ Σάουντερς
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Σινσινάτι
DC Γιουνάιτεντ
Τορόντο
Σικάγο Φάιαρ
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σάρλοτ
Ντιναμό Χιούστον
Ίντερ Μαϊάμι
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Όστιν
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Βιγιαρεάλ
Λα Κορούνια
Ράγιο Βαγιεκάνο
Σανταντέρ
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Ατλέτικο Μαδρίτης
Ίντερ
Νάπολι
Ρόμα
Αταλάντα
Φιορεντίνα
Τορίνο
Ομόνοια Αραδίππου
Κρασάβα ΕΝΥ Υψώνα
Απόλλων Λεμεσού
Ανόρθωση
Άτλας
Ατλάντε
Τίγκρες
Νεκάξα
Ατλέτικο Σαν Λούις
Γουαδαλαχάρα Τσίβας
Ρόζενμποργκ
Χαμ Καμ
Μπραν
Λίλεστρομ
Στάμπαεκ
Μος
Χάουγκεσουντ
Σογκντάλ
Στρόμεν
Μπρίνε
Σάντνες Ουλφ
Ρανχάιμ
Οντ
Στρομσγκόντσετ
Κόνγκσβινγκερ
Ράουφος
Ασάνε
Χοντ
Άγιαξ
Αϊντχόφεν
Βίλεμ
Εξέλσιορ
Ναϊμέγκεν
Φέγενορντ
Ουτρέχτη
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Νασιονάλ Μαδέιρα
Μαρίτιμο
Μπενφίκα
Αλβέρκα
Μπράγκα
Εστρέλα Αμαδόρα
Φαμαλικάο
Αμπερντίν
Κιλμάρνοκ
Σεντ Μίρεν
Σέλτικ
Νταντί Γιουνάιτεντ
Φόλκερκ
Ρέιντζερς
Μάδεργουελ
Χέλσινγκμποργκ
Σάντβικενς ΙΦ
Μπράγκε
Σούντσβαλ
Όντεβολντ
Φάλκενμπεργκ
Νόρμπι
Λαντσκρόνα
Βάρναμο
Βάρμπεργκ Μπόις
Βαστέρας ΦΚ
Σίριους
Ντέγκερφορς
Χάλμσταντ
Γκάις
Χάκεν
Φενερμπαχτσέ
Μπεσίκτας
Ερζουρουμσπόρ
Κόνιασπορ
Παρί Σεν Ζερμέν
Μονακό
Λιλ
Λυών
Στρασβούργο
Μαρσέιγ
Ρεν
Οσέρ
Ναντ
Σεντ Ετιέν
Τουλούζ
Ρεμς