Ψάχνουν αντίδραση
ΜΑΔΕΡΓΟΥΕΛ
Έφτασε τις πέντε συνεχόμενες ήττες μετά το εκτός 2-3 στην έδρα της Κιλμάρνοκ. Σε ένα ακόμη ματς πλήρωσε τα λάθη που έκανε στην ανασταλτική λειτουργία με συνέπεια να ακυρώσει ότι καλό δημιουργούσε επιθετικά. Απάντησε στο γρήγορο γκολ των γηπεδούχων (2’) με τον Λόουρι (17’) και πήρε το προβάδισμα στο 56’ έχοντας σκόρερ τον Πάλμερ-Χόουλντεν. Η χαρά για την ανατροπή όμως κράτησε μόλις δύο λεπτά και σαν να μην έφτανε αυτό στο 69’ δέχτηκε το γκολ της ήττας. Από 16 τελικές κατέγραψαν οι δύο αντίπαλοι σε αυτή την αμφίρροπη αναμέτρηση ωστόσο οι ευκαιρίες που είχε ήταν πιο σημαντικές όπως εμφανίζεται και στα αναμενόμενα γκολ όπου έφτασε στο 2.79 όταν η γηπεδούχος τελείωσε με 1.64. Εάν χάσει και σήμερα τότε θα ισοφαρίσει το αρνητικό ρεκόρ συνεχόμενων ηττών που είναι έξι και κρατά από το 2003. Ομάδα του όβερ καθώς στα εννέα τελευταία ματς που έδωσε ανεξαρτήτως διοργάνωσης και έδρας τα επτά είχαν από τρία γκολ και πάνω.
Μοιρασμένη η πρόσφατη προϊστορία με την ισοπαλία να εμφανίζεται στα τρία τελευταία ματς που έγιναν στο Φιρ Παρκ. Πριν από αυτά τα παιχνίδια είχε πέντε νίκες και δύο ήττες.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένει εκτός ο αναπληρωματικός αμυντικός Γουίλιαμς (4/0) Δεν επηρεάζουν στο χτίσιμο της ενδεκάδας οι απουσίες των αμυντικών ΜακΓκι (-), ΜακΓκιν (-) του μέσου Πρίσταμν (2/0) και του επιθετικού Χέντρι (-).Επιστρέφει ο συνήθως βασικός μεσοεπιθετικός Τσαρλς-Κουκ (6/1) και ο αμυντικός Κουτρουμπής (1/0).
ΧΑΡΤΣ
Είχε δύσκολο έργο στην έδρα της Τραμπζονσπόρ, δεν κατάφερε να πάρει τίποτα καθώς ηττήθηκε με 2-0. Βρέθηκε πίσω στο σκορ από πέναλτι στο 32’, προσπάθησε να ανταποδώσει αλλά στο 58’ δέχτηκε και το δεύτερο και το ματς έγειρε οριστικά υπέρ των γηπεδούχων. Με έναν βαθμό βρίσκεται στην 28η θέση της League Phase του Κόνφερενς Λιγκ.
Δεν ήταν εύκολο να φανεί ανταγωνιστική μετά το βαρύ και ασήκωτο 7-1 στο Σέλτικ Παρκ. Αιφνιδιάστηκε από το εντυπωσιακό ξεκίνημα των γηπεδούχων που σκόραραν δύο φορές μέχρι τη συμπλήρωση των 10 λεπτών. Άλλα δύο γκολ δέχτηκε σε διάστημα δύο λεπτών (36’, 38’), μείωσε στο 41’ με τον Μεντί αλλά το ημίχρονο έκλεισε στο 1-5 (45’+1’). Στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησε να διορθώσει την αφελή προσέγγιση που είχε ανασταλτικά και να περιορίσει την επιθετικότητα της Σέλτικ αλλά δεν τα κατάφερε εισπράττοντας άλλα δύο (49’, 83’).
Τώρα θα επιδιώξει να αντιδράσει αν και δεν είναι σύμμαχος η φτωχή εικόνα που εμφανίζει μακριά από το Εδιμβούργο. Σε πέντε αγώνες που έδωσε έως τώρα για την Πρέμιερσιπ έχει απολογισμό 1-1-3 και 7-13 τέρματα που είναι ο χειρότερος από οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Είναι η ομάδα που μετρά τα περισσότερα όβερ, με οκτώ σε εννέα αγωνιστικές.
Αγωνιστικά Νέα: Νέες απώλειες οι βασικοί αμυντικοί Μίλνε (6/0), Μπορχέβνικ (5/0). Παραμένουν εκτός ο κομβικός μέσος Ρενό (2/1) και ο βασικός χαφ Σπίταλ (4/0). Δεν προλαβαίνει ο κεντρικός αμυντικός Χάλκετ (-) ούτε και ο μέσος Ατζέου (-). Ο νεοαποκτηθείς εξτρέμ Μπενγιαμίνσεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του και είναι διαθέσιμος.
Εκτίμηση
Δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση η Μάδεργουελ, έφτασε τις πέντε σερί ήττες, έχει προβλήματα σε άμυνα και επίθεση. Τώρα θα επιδιώξει την ανάκαμψη απέναντι στην κουρασμένη Χαρτς αλλά δεν είναι άξια εμπιστοσύνης. Προτιμότερο το ποντάρισμα στα γκολ.
Έβερτον
Νιούκαστλ
Γκρέμιο
Ατλέτικο Παραναένσε
Βάσκο Ντα Γκάμα
Φλαμένγκο
Ατλέτικο Μινέιρο
Κρουζέιρο
Νις
Ρεν
Χάβρη
Παρί Σεν Ζερμέν
Μάντσεστερ Σίτι (Γ)
Παρί Σεν Ζερμέν (Γ)
Κέγκε (Γ)
Μπαρτσελόνα (Γ)
Παρί (Γ)
Χάκεν (Γ)
Αούστρια Βιέννης (Γ)
Γιουβέντους (Γ)
Φιορεντίνα
Αταλάντα
Φροζινόνε
Λέτσε
Μπενφίκα
Ζιλ Βιθέντε
Μπράγκα
Φαμαλικάο
Χάμαρμπι
Σίριους
Κάλμαρ
Γκάις
Έργκριτε
Μιάλμπι
Σέλτικ
Ρέιντζερς
Νταντί
Σεντ Τζόνστον
Νταντί Γιουνάιτεντ
Σεντ Μίρεν
Αμπερντίν
Φόλκερκ
Κιλμάρνοκ
Χιμπέρνιαν
χ2