Ασφάλεια στο αμφίτερμα
ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ
Πέρασε νικηφόρα από το «Ράγκμπι Παρκ» της Κιλμάρνοκ με 1-3 την προηγούμενη αγωνιστική έχοντας πολύ καλή και πειστική εμφάνιση. Μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στον αγώνα προηγούμενη στο 5' με τον Γουάν. Είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων καθόλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου αλλά δεν κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της. Στην επανάληψη η γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 57' κόντρα στη ροή του αγώνα, βάζοντας δύσκολα στους «Χιμπς». Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές και προηγήθηκαν εκ νέου στο 71' με τον Μπόουι. Στο 80' βρέθηκαν να παίζουν με παίκτη παραπάνω και κάπου εκεί η νίκη είχε κλειδώσει για αυτούς. Στο 90+1' έβαλαν και το κερασάκι στην τούρτα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του ΜακΓκραθ. «Συνολικά αξίζαμε τη νίκη» είπε στις δηλώσεις του ο τεχνικός της ομάδας Ντέιβιντ Γκρέι.
Σε πολύ καλή φόρμα βρίσκεται η Χιμπέρνιαν έχοντας 4-1-1 ρεκόρ στα τελευταία έξι της παιχνίδια, ενώ προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες (3-2 επί της Χαρτς, 2-0 επί της Αμπερντίν και 1-3 επί της Κιλμάρνοκ) . Βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 34 βαθμούς σε 21 αγωνιστικές, στο -2 από την προσεχή αντίπαλο της Μάδεργουελ. Εντός έδρας έχει 5-3-2 από την αρχή της σεζόν.
Αγωνιστικά Νέα:
Ο αμυντικός Μπουσίρι (13/2) επέστρεψε στο Εδιμβούργο μετά τον αποκλεισμό της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό από τη συνέχεια του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Στο στρατόπεδο των τραυματιών παραμένουν οι: Μπόιλ (επιθετικός, 20/5), Κάμπελ (μέσος, 16/1) και Κάντεν (μέσος, 13/0)
ΜΑΔΕΡΓΟΥΕΛ
Ακόμα μια πειστική και άκρως σοβαρή εμφάνιση από την φετινή Μάδεργουελ η οποία υποδέχθηκε στην έδρα της την Σεντ Μίρεν και την κέρδισε με σχετική άνεση, με 2-0. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα. Προηγήθηκαν στο σκορ στο 35' με τον πρώτο τους φετινό σκόρερ Μασουανίς και διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 57' με τον Γουάτ, χωρίς να δεχθούν καμία σοβαρή απειλή από την αντίπαλο τους. Ο τεχνικός της Μάδεργουελ Γιενς Μπέρθελ Άσκου ρωτήθηκε στην συνέντευξη τύπου αν πηγαίνει η ομάδα του για το πρωτάθλημα φέτος και απάντησε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να δούμε μέχρι που μπορούμε να το φτάσουμε, αλλά αυτή τη στιγμή, μετά από 21 αγώνες, βρισκόμαστε σε μία θέση που λίγοι περίμεναν. Ποιος ξέρει; Ίσως μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ακόμη περισσότερα»
Στο 4-1-1 το ρεκόρ της ομάδας στα τελευταία της έξι παιχνίδια. Βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 36 βαθμούς σε 21 αγωνιστικές, έχοντας και την καλύτερη άμυνα της λίγκας με μόνο 16 γκολ παθητικό. Εκτός έδρας παρόλαυτα δεν είναι η καλύτερη συνθήκη για αυτήν έχοντας 2-6-2 από την αρχή της σεζόν.
Αγωνιστικά Νέα:
Αμφίβολος παρουσιάζεται ο μέσος Γουάτ (20/4) λόγω μυϊκού προβλήματος. Οι Χάλιντει (μέσος, 2/0), ΜακΓκι (αμυντικός, 0/0) και Όξμποροου (τερματοφύλακας, 0) πλησιάζουν στην επιστροφή τους, ενώ ο Τσαρλς-Κουκ (εξτρέμ, 14/0) παραμένει εκτός μαζί με τους μακροχρόνια απόντες Στουπάρεβιτς (επιθετικός), Νίκολσον (μέσος) και Ρόμπινσον (επιθετικός) οι οποίοι δεν έχουν αγωνιστεί ακόμη φέτος.
Εκτίμηση
Δύο πολύ καλές και φορμαρισμένες ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες στο «Ίστερ Ρόουντ» της Χιμπέρνιαν σε ένα ντέρμπι που είναι πολύ δύσκολο για πρόβλεψη σημείου. Οι τελευταίες εμφανίσεις τους με οδηγούν στο γκολ/γκολ το οποίο το θεωρώ κολώνα.
Σαουθάμπτον
Γουότφορντ
Κόβεντρι
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Μπέρμιγχαμ
Λέστερ
Πρέστον
Πόρτσμουθ
Γουέστ Μπρομ
Στόουκ
Ρέξαμ
Μίλγουολ
Χαλ
Μπρίστολ Σίτι
Ντέρμπι
Ίπσουιτς
Νόριτς
Μπλάκμπερν
Νιούκαστλ
Μπρέντφορντ
Φούλαμ
Έβερτον
Μπόρνμουθ
Άστον Βίλα
Μπέρνλι
Γουέστ Χαμ
Γουλβς
Τσέλσι
Άρσεναλ
Σάντερλαντ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Τότεναμ
Νιούελς Ολντ Μπόις
Ντεφένσα Xoυστίσια
Μπελγράνο
Μπάνφιλντ
Ρασίνγκ Κλουμπ
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Ρίβερ Πλέιτ
Τίγκρε
Σέντραλ Κόρδοβα
Ουνιόν Σάντα Φε
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Ντέντερ
Σαρλερουά
Σερκλ Μπριζ
Γάνδη
Λέουβεν
Ναντ
Λυών
Μπρεστ
Λοριάν
Λανς
Ρεν
Γκλάντμπαχ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Χαϊντενχάιμ
Αμβούργο
Φράιμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης
Ζανκτ Πάουλι
Στουτγκάρδη
Ντάρμσταντ
Καϊζερσλάουτερν
Μάιντζ
Άουγκσμπουργκ
Πάντερμπορν
Νυρεμβέργη
Βόλφσμπουργκ
Ντόρτμουντ
Σάλκε
Ντιναμό Δρέσδης
Έλβερσμπεργκ
Χέρτα Βερολίνου
Σιόν
Λουκέρνη
Βίντερτουρ
Λουγκάνο
Γκρασχόπερς
Γιούνγκ Μπόις
ΑΕΛ Novibet
Παναιτωλικός
Αστέρας Τρίπολης
Βόλος ΝΠΣ
Κηφισιά
Ατρόμητος
Ναϊμέγκεν
Χέρακλες
Τβέντε
Χέρενφεν
Τσβόλε
Φόλενταμ
Φορτούνα Σιτάρντ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Σέλτικ
Νταντί
Χαρτς
Ρέιντζερς
Φόλκερκ
Σεντ Μίρεν
Αμπερντίν
Νταντί Γιουνάιτεντ
Κιλμάρνοκ
Λίβινγκστον
1 ΜΕ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ