Με το G/G στη Στοκχόλμη
ΑΪΚ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ
Η ΑΪΚ Στοκχόλμης γνώρισε την πρώτη της ήττα στη φετινή Allsvenskan, καθώς ηττήθηκε εκτός έδρας με 2-1 από τη Ντέγκερφορς, πραγματοποιώντας μία προβληματική εμφάνιση, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Τα πολλά λάθη και η κακή αντίδραση σε κρίσιμες φάσεις της στέρησαν τη δυνατότητα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από το παιχνίδι.
Βρέθηκε πίσω στο σκορ από αυτογκόλ του Γουίλσον στο 15’, η απάντηση ήρθε λίγο πριν την ανάπαυλα, με τον Χόβε να ισοφαρίζει με εξαιρετική γυριστή κεφαλιά, για το 1-1 στο 45+5’. Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΪΚ προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό της και να βρει την ανατροπή, όμως στο 85’ Ντέγκερφορς «χτύπησε» στην αντεπίθεση και βρήκε το νικητήριο γκολ.Μετά από τέσσερις αγωνιστικές, η ομάδα της Στοκχόλμης υποχώρησε στην 7η θέση της βαθμολογίας, με απολογισμό 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα (7 βαθμοί). Έχει σκοράρει και στα τέσσερα παιχνίδια της, ενώ κράτησε το μηδέν μόνο στο εντός με την Κάλμαρ (1-0).
Αγωνιστικά Νέα: Αντιμετωπίζει και πάλι αρκετά προβλήματα τραυματισμών για το ματς με τη Μάλμε. Εκτός παραμένουν οι εξτρέμ Εντ (1 συμ./ 0 γκολ), Ελμ (-), οι χαφ Μπεσίροβιτς (-), Έλινγκσεν (-), Ρέντκιν (-) και ο κεντρικός αμυντικός Νίσεν (3 συμ./ 0 γκολ).
ΜΑΛΜΕ
Η Μάλμε ηττήθηκε εντός έδρας με 3-2 από την εξαιρετική Σίριους, για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος, σε ένα ματς στο οποίο κυνηγούσε το σκορ από την αρχή του παιχνιδιού. Πλήρωσε αμυντική της ολιγωρία και βρέθηκε πίσω στο 15’, με την απάντηση της να έρχεται νωρίς στην επανάληψη με τον Χακσαμπάνοβιτς (55’). Παρότι είχε το μομέντουμ, είδε την αντίπαλο της να σκοράρει δις σ’ ένα πεντάλεπτο (60’, 65’) και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 77’ με τον Σκόγκμαρ, έπειτα από όμορφη ομαδική προσπάθεια.
Πρώτη ήττα στη σεζόν και μάλιστα εντός έδρας, είχε προηγηθεί αήττητο τριών αγώνων με δύο νίκες (2-1-0). Βρίσκεται στην 6η θέση με επτά βαθμούς, στο -5 από την πρωτοπόρο Σίριους, που έχει το απόλυτο. Όπως και η ΑΪΚ, έχει σκοράρει και στα τέσσερα παιχνίδια της, αλλά κράτησε το μηδέν μόνο στο εκτός με την Γιουργκόρντεν (0-1).
Αγωνιστικά Νέα: Το μεγάλο πλήγμα ακούει στο όνομα Γιάνσον (3 συμ./ 1 γκολ) με τον αρχηγό/στόπερ της ομάδας να χάνει το υπόλοιπο της σεζόν καθώς έχει υποστεί ρήξη χιαστού. Εμφανής η απουσία του κόντρα στην Σίριους. Έχασε το τελευταίο ο γκολκίπερ Όλσεν ( 3 συμ.) και δεν προπονήθηκε χθες, κάτι που σημαίνει ότι πιθανότατα θα λείψει σε δεύτερο. Η Μάλμε δεν μπορεί να υπολογίζει επίσης στον αριστερό εξτρέμ Εκόνγκ (-) και στον δημιουργικό χαφ Κρίστιανσεν (1 συμ./ 0 γκολ).
Εκτίμηση
Δύσκολο ματς για να προβλέψεις τον νικητή, αν θέλαμε να ρισκάρουμε, ένα ελαφρύ προβάδισμα ίσως να έχει η Μάλμε, η οποία είναι λίγο καλύτερη ομάδα. Με βάση τα αμυντικά κενά που έχουν και οι δύο, μπορούν να σκοράρουν αμφότερες για αυτό θα πάμε με το G/G, που έχει επιβεβαιωθεί στα 3/4 παιχνίδια τους στο φετινό πρωτάθλημα.
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Ντεφένσα Xoυστίσια
Χιμνάσια Μεντόζα
Ουνιόν Σάντα Φε
Μπελγράνο
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Ρασίνγκ Κλουμπ
Τίγκρε
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Μπάνφιλντ
Σάλτσμπουργκ
Χάρτμπεργκ
WSG Τιρόλ
Στουρμ Γκρατς
Λίνγκμπι
Άαρχους
Βασιλεία
Λωζάνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Τουν
Γιούνγκ Μπόις
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Λος Άντζελες
Κολοράντο Ράπιντς
Όστιν
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Ντάλας
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Σαν Ντιέγκο
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Ορλάντο Σίτι
DC Γιουνάιτεντ
Νάσβιλ
Πόρτλαντ Τίμπερς
Σιάτλ Σάουντερς
Σικάγο Φάιαρ
Σάρλοτ
Σινσινάτι
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Ντιναμό Χιούστον
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Ίντερ Μαϊάμι
Κολόμπους Κρου
Σεντ Λούις Σίτι
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Νιου Γιόρκ Σίτι
Τορόντο
Χουάρεζ
Πούμας
Ατλέτικο Σαν Λούις
Τιχουάνα
Πουέμπλα
Γουαδαλαχάρα Τσίβας
Μπρίνε
Στρομσγκόντσετ
Πόρτο
Τορένσε
Αμπερντίν
Χαρτς
Φόλκερκ
Σεντ Μίρεν
Χάκεν
Κάλμαρ
Χάμαρμπι
Σίριους
Γκάις
Έλφσμποργκ
Γιουργκόρντεν
Βαστέρας ΦΚ
Μιάλμπι
Έργκριτε
Μπρομαποϊκάρνα
Γκέτεμποργκ
Χάλμσταντ
Ντέγκερφορς