Ψάχνουν αντίδραση
Η Λάτσιο υποδέχεται την Μίλαν για την 33η αγωνιστική της Σέριε Α΄. Αμφότερες προέρχονται από ήττες, με τους γηπεδούχους μάλιστα να γνωρίζουν την συντριβή στην έδρα της Νάπολι.* Προπονητής της Λάτσιο (Ιούνιος 2014-Απρίλιος 2016) ο νυν τεχνικός της Μίλαν, Στέφανο Πιόλι.
* Κεκλεισμένων των θυρών.
ΛΑΤΣΙΟ
Παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων την Πέμπτη στο εκτός έδρας ντέρμπι με την Νάπολι, γνώρισε την ήττα με 5-2 και πλέον δυσκολεύει η κατάσταση για την έξοδο της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μόλις στο 7’ έμεινε πίσω στο σκορ από μία εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ινσίνιε και πέντε λεπτά μετά είδε τον Πολιτάνο να σημειώνει το 2-0. Έχασε σημαντική ευκαιρία να μπει ξανά στο παιχνίδι καθώς στο 19’ το σουτ του Κορέα σταμάτησε στο δοκάρι. Δεν είχε κάτι άλλο αξιόλογο στο πρώτο μέρος, ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς είδε τον Μέρετ να τον σταματάει στο 51’ και στην συνέχεια της φάσης η Λάτσιο δέχθηκε και τρίτο τέρμα. Το παιχνίδι φάνηκε να τελειώνει στο 65’ όταν ο Μέρτενς έκανε το 4-0, δύο υπέροχα γκολ όμως από Ιμόμπιλε (70’) και Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (74’) έδωσαν ένα νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Το τελικό χτύπημα ωστόσο ήρθε από τον Οσιμέν στο 80’ ο οποίος και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Αυτή ήταν η πρώτη της ήττα μετά από 5 αγωνιστικές και μάλιστα ήρθε από έναν άμεσο αντίπαλο της. Πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά την έξοδο της στο Τσάμπιονς Λιγκ καθώς απέχει επτά βαθμούς από την 4η θέση, έχοντας βέβαια ένα παιχνίδι λιγότερο. Μπορεί το θετικό της σερί να την έφερε και πάλι ψηλά ωστόσο μοιάζει δύσκολο την παρούσα φάση να μπει στην 4αδα, αν συνυπολογίσουμε και την εικόνα των συνδιεκδικητών της. Όταν έχει να ανταποκριθεί βέβαια μόνο σε μία διοργάνωση τα καταφέρνει καλύτερα, φάνηκε πως με το υπάρχον ρόστερ δυσκολεύεται να τα "βγάλει πέρα" σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ.
«Έχουμε κερδίσει τα 12 από τα 16 τελευταία παιχνίδια μας. Έχουμε κάνει ένα καταπληκτικό ταξίδι και στον πρώτο γύρο χάσαμε αρκετούς πόντους καθώς το Τσάμπιονς Λιγκ μας πήρε πολλή ενέργεια. Πρέπει να συνεχίσουμε να πιστεύουμε πως θα είμαστε στη νέα διοργάνωση και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στα 7 εναπομείναντα παιχνίδια», τόνισε ο κόουτς Ιντζάγκι.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένει εκτός ο στόπερ Λουίζ Φελίπε (10/0) κι ο μέσος Εσκαλάντε (21/1). Ο κόουτς Ιντζάγκι επιστρέφει στον πάγκο καθώς βρισκόταν σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού.
ΜΙΛΑΝ
Υποδέχθηκε την Σασσουόλο την Τετάρτη αλλά για ακόμη ένα εντός έδρας παιχνίδι παρουσίασε μέτριο πρόσωπο και γνώρισε την ήττα με 2-1. Ο Ντοναρούμα την κράτησε όρθια στο 13’ αλλά στο 30’ ένα εκπληκτικό σουτ του Τσαλχάνογλου της έδωσε το προβάδισμα το οποίο και κράτησε εύκολα μέχρι την λήξη του ημιχρόνου. Μέσα σε έξι λεπτά στην επανάληψη (54’-60’) έφτασε κοντά στο 2-0 όμως τα σουτ των Σαλαμάκερς και Τσαλχάνογλου έδιωξε εντυπωσιακά ο Κονσίλι και στο 76’ ο Ρασπαντόρι έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Επτά λεπτά μετά μάλιστα είδε τον ίδιο παίκτη να κάνει την ανατροπή, δεν μπόρεσε να αντιδράσει μέχρι το τέλος και στραβοπάτησε και πάλι εντός έδρας.
Μετά από 4 σερί αγωνιστικές γνώρισε και πάλι την ήττα και είδε την διαφορά από την 5η θέση να μειώνεται στους 3 βαθμούς. Από την στιγμή που ο Ιμπραχίμοβιτς λείπει από το γήπεδο, της λείπει μία ηγετική φυσιογνωμία που θα της δώσει την ώθηση στις στιγμές που ζορίζεται και αυτό είναι κάτι που μπορεί να της στοιχίσει. Καθοριστική η σημερινή αναμέτρηση, αυτό που την ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να μην ηττηθεί, διαφορετικά θα δώσει ελπίδες και στην Λάτσιο. Έχουμε επισημάνει πάντως πως τον τελευταίο καιρό δεν μας πείθει με τις εμφανίσεις της, μοιάζει περισσότερο κουρασμένη στα παιχνίδια της.
«Αξίζουμε να τερματίσουμε στην πρώτη 4αδα καθώς στα προηγούμενα 32 παιχνίδια ήμασταν η μόνη ομάδα που μπόρεσε να κοντράρει λίγο την Ίντερ. Αυτό μας επιτρέπει να αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία τα επόμενα παιχνίδια. Δεν έχουμε φτάσει εδώ κατά τύχη και θεωρούμε πως αν φτάσουμε τους 75 βαθμούς θα προκριθούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ», τόνισε ο κόουτς Πιόλι.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός οι φορ Ιμπραχίμοβιτς (17/15), Μαλντίνι (5/0). Επιστρέφει στην αποστολή ο μπακ Ερναντέζ (27/4).
Εκτίμηση
Η Λάτσιο θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά την συντριβή από την Νάπολι και να κρατήσει ζωντανό το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Από την άλλη η Μίλαν έχει χάσει το πλεονέκτημα που είχε για την 4αδα και πλέον δεν έχει άλλα περιθώρια για απώλειες. Εκτός έδρας τα πηγαίνει σαφώς καλύτερα, όμως σήμερα είναι το αουτσάιντερ. Αμφίρροπη αναμέτρηση, οκ η Λάτσιο είναι το φαβορί αλλά οι αποδόσεις θα μπορούσαν να είναι καλύτερα μοιρασμένες. Θα πάμε με το αμφίσκορο.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Κρίσταλ Πάλας
Άρσεναλ
Τσέλσι
Φούλαμ
Τότεναμ
Μπράιτον
Νότιγχαμ Φόρεστ
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Ουνιόν Σάντα Φε
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Μπαράκας Σεντράλ
Ντεφένσα Xoυστίσια
Λανούς
Νιούελς Ολντ Μπόις
Ροσάριο Σεντράλ
Τίγκρε
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Μπόκα Τζούνιορς
Χιμνάσια Μεντόζα
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Σαν Λορέντζο
Ιντεπεντιέντε
Σέντραλ Κόρδοβα
Σάλτσμπουργκ
Χάρτμπεργκ
Μπλάου Βάις Λινζ
WSG Τιρόλ
Γκράτσερ ΑΚ
Ριντ
Αλτάχ
Ραπίντ Βιέννης
Αούστρια Βιέννης
Λασκ Λίντσερ
Βολφσμπέργκερ
Στουρμ Γκρατς
Μαρσέιγ
Λυών
Μετς
Μπρεστ
Λοριάν
Οσέρ
Λιλ
Ναντ
Παρί
Νις
Αμβούργο
Λειψία
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Φράιμπουργκ
Στουτγκάρδη
Βόλφσμπουργκ
Σοντερίσκε
Οντένσε
Φρεντερίτσια
Σίλκεμποργκ
Μίντιλαντ
Μπρόντμπι
Κοπεγχάγη
Ράντερς
Βίμποργκ
Νόρτζελαντ
Βέιλε
Άαρχους
Γιούνγκ Μπόις
Ζυρίχη
Γκρασχόπερς
Λουγκάνο
Λωζάνη
Βασιλεία
Παναθηναϊκός
Άρης
Πανσερραϊκός
Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ
Αστέρας Τρίπολης
Βόλος ΝΠΣ
ΑΕΚ
Ορλάντο Σίτι
Ίντερ Μαϊάμι
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Νιου Γιόρκ Σίτι
Όστιν
DC Γιουνάιτεντ
Σαν Ντιέγκο
Σεντ Λούις Σίτι
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Τορόντο
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Σάρλοτ
Ντάλας
Νάσβιλ
Ντιναμό Χιούστον
Λος Άντζελες
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Σιάτλ Σάουντερς
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Κολόμπους Κρου
Κολοράντο Ράπιντς
Πόρτλαντ Τίμπερς
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Σινσινάτι
Εξέλσιορ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Ουτρέχτη
Άλκμααρ
Τβέντε
Φέγενορντ
Τσβόλε
Άγιαξ
Φόλενταμ
Χρόνινγκεν
Βιτόρια Γκιμαράες
Αλβέρκα
Ίντερ
Γιουβέντους
Ρόμα
Νάπολι
Αταλάντα
Σαμπντόρια
Σασσουόλο
Μπολόνια
Βερόνα
Φιορεντίνα
Τζένοα
Σπέτσια
Τορίνο
Ουντινέζε
Κάλιαρι
Κροτόνε
Μπενεβέντο
Πάρμα