Επιστροφές στην Λάτσιο
Η Κροτόνε υποδέχεται την Λάτσιο στο παιχνίδι που ανοίγει την αυλαία της 8ης αγωνιστικής στην Σέριε Α’. Χωρίς νίκη οι γηπεδούχοι στο πρωτάθλημα, επιστροφές στους φιλοξενούμενους που ακόμα βρίσκονται υπό έρευνα.* Κεκλεισμένων των θυρών.
ΚΡΟΤΟΝΕ
Πιο εύκολα από ότι ίσως περίμενε πήρε τον βαθμό της ισοπαλία στην έδρα της Τορίνο (0-0) την προηγούμενη αγωνιστική. Μάλιστα στο πρώτο μέρος δεν απειλήθηκε ούτε μία φορά και ήταν αυτή που είχε την καλύτερη στιγμή στις καθυστερήσεις με ένα σουτ του Περέιρα το οποίο έδιωξε εντυπωσιακά ο Σιρίγου σε κόρνερ. Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν πάνω κάτω το ίδιο, όμως σε μία ανύποπτη φάση παραλίγο να δεχτεί το γκολ από μία σέντρα σουτ του Κούζακ που κατέληξε στο δοκάρι. Στο 87’ έμεινε με δέκα παίκτες του Λουπέρτο και λίγο έλειψε να το πληρώσει στο τέλος. Ήταν η πρώτη φορά που κράτησε το μηδέν στην άμυνα της την φετινή χρονιά και μόλις ο 2ος βαθμός της μετά από 7 αγωνιστικές. Παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα (0-5-2) και μέχρι στιγμής μοιάζει ως η πιο αδύναμη ομάδα. Η εμφάνιση βέβαια απέναντι στην Τορίνο έδωσε μία μικρή ανάσα στον κόουτς Στρόπα ο οποίος βέβαια μοιάζει πολύ πιθανό να αποχωρήσει πριν την έναρξη του νέου έτους.
«Η Λάτσιο είναι μία πλήρης ομάδα. Έχουν μοναδικές ιδέες και πραγματικά εκτιμώ τον Ιντζάγκι για την ταυτότητα που έχει δώσει , κάνει εξαιρετικά πράγματα. Ερχόμαστε από την ισοπαλία στο Τορίνο όπου δείξαμε πως βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο και το πιο σημαντικό είναι να κερδίζουμε βαθμούς», τόνισε ο κόουτς Στρόπα.
Αγωνιστικά Νέα: Αποβλήθηκε στο προηγούμενο και θα απουσιάσει ο στόπερ Λουπέρτο (4/0). Βγήκε από την καραντίνα ο μέσος Μολίνα (5/1) αλλά δεν είναι έτοιμος, ενώ εκτός είναι και ο μέσος Μπενάλι (3/0) με τον φορ Ριβιέρ (2/1).
ΛΑΤΣΙΟ
Μέσα σε ένα δύσκολο κλίμα για την ίδια υποδέχτηκε την Γιουβέντους πριν την διακοπή και στην τελευταία φάση του αγώνα κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας. Δεν εντυπωσίασε με την απόδοση της στο πρώτο μέρος, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 15’ από προβολή του Ρονάλντο αλλά στο 22’ ο Μουρίκι δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα για την ισοφάριση. Σώθηκε από το δοκάρι στο 37’ και στις καθυστερήσεις είδε τον Ρέινα να αποκρούει την εκτέλεση φάουλ του Πορτογάλου σούπερ σταρ. Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε ακόμα περισσότερο, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και τελικά πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης με τον Καϊσέδο κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.
Χρειαζόταν ένα θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να ανέβει η ψυχολογία της μετά από όσα έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό. Οι παίκτες έδωσαν τις δικές τους καταθέσεις σχετικά με τα τεστ του κορωνοϊού και η απόφαση αναμένεται να βγει τις επόμενες μέρες. Ο Ιντζάγκι έχει καταφέρει να κρατήσει ένα επίπεδο στην ομάδα παρά τις απουσίες και μπορεί να βρίσκεται στην 9η θέση απέχει όμως μόλις 6 πόντους από την πρωτοπόρο Μίλαν. Την Τρίτη υποδέχεται την Ζενίτ για το Τσάμπιονς Λιγκ και θέλει τη νίκη προκειμένου να κάνει καθοριστικό βήμα για την πρόκριση.
«Χαίρομαι που θα συναντήσω ξανά τον Στρόπα, με βοήθησε πολύ την πρώτη χρονιά μου στη Σέριε Α’. Θα τον συγχαρώ για ότι πέτυχε πέρσι αλλά είναι καθοριστικό για εμάς να κερδίσουμε το παιχνίδι, θα μας βάλει και πάλι στον σωστό δρόμο», τόνισε ο κόουτς Ιντζάγκι.
Αγωνιστικά Νέα: Σημαντικές επιστροφές για την Λάτσιο καθώς ο φορ Ιμόμπιλε (4/2), ο μέσος Λούκας Λέιβα (5/0) και ο κίπερ Στρακόσια βγήκαν αρνητικοί στο τεστ κορωνοϊού και είναι διαθέσιμοι. Αντίθετα ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (6/2) αλλά και ο στόπερ Λουίζ Αλμπέρτο (2/0) είναι τα νέα κρούσμαρα στην ομάδα και θα απουσιάσουν. Απών και ο μέσος Εσκαλάντε (4/0)
![](https://s3assets.agones.gr/editors_photos/218699.jpg?v=081081e1606320000c8ca5c7c48c1419)
Εκτίμηση
Η Κροτόνε μέχρι στιγμής το μόνο θετικό που έχει να δείξει είναι η καλή αμυντική της λειτουργία απέναντι σε Τορίνο και Γιουβέντους και το θέμα είναι αν μπορεί να το επαναλάβει και τώρα με την Λάτσιο. Ο Ιντζάγκι από την άλλη δεν θέλει να σκέφτεται ένα στραβοπάτημα που θα αφήσει την ομάδα ακόμα πιο μακριά από την κορυφή, οι επιστροφές είναι σημαντικές και έχει την ποιότητα να φύγει με το διπλό.