«Κλειδώνει» την πρωτιά με νίκη η Κλαμπ Μπριζ
Η Κλαμπ Μπριζ αντιμετωπίζει εντός έδρας τη Μπόντο Γκλιμτ για την 6η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Κόνφερενς Λιγκ. Από νίκη στην έδρα της Μπεσίκτας προέρχονται οι γηπεδούχοι, ενώ και οι φιλοξενούμενοι νίκησαν εντός έδρας τη Λουγκάνο στην προηγούμενη αγωνιστική.Τι ισχύει: Η ομάδα που θα τερματίσει στην κορυφή του ομίλου προκρίνεται απευθείας στη φάση των «16» της διοργάνωσης. Όποια τερματίσει δεύτερη θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ μία από τις ομάδες που θα έχουν τερματίσει τρίτες στα γκρουπ του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος της βαθμολογίας μένουν εκτός συνέχειας. Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα κριτήρια κατά σειρά είναι τα εξής: 1) Βαθμοί, διαφορά γκολ και καλύτερη επίθεση στα ματς μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν, 2) διαφορά γκολ και καλύτερη επίθεση συνολικά στα ματς του ομίλου, 3) περισσότερες νίκες στον όμιλο, 4) περισσότερες εκτός έδρας νίκες, 5) λιγότερες κάρτες.
ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖΜε 13 βαθμούς η Κλαμπ Μπριζ βρίσκεραι στην κορυφή και στο +3 από τη σημερινή της αντίπαλο, κόντρα στην οποία παίζει για τρία αποτελέσματα, αφού εκτός της νίκης και της ισοπαλίας, προκρίνεται ως πρώτη ακόμα και με ήττα με ένα γκολ διαφορά, λόγω καλύτερου συντελεστή τερμάτων.
Στο πρωτάθλημα Βελγίου πάντως δεν τα πηγαίνει το ίδιο καλά αφού βρίσκεται στην 6η θέση με 27 βαθμούς και είναι οριακά εντός των θέσεων που οδηγούν στα πλέι οφ. Την Κυριακή (10/12) αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς σκορ με τη Μαλίν εκτός έδρας, σε ένα ματς που είχε δύο ακυρωθέντα γκολ από το VAR και συνολικά έντονα παράπονα από τη διαιτησία.
Αγωνιστικά νέα: Παραμένει εκτός ο μπακ Σάμπε.
ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤΗ Μπόντο έφτασε έτσι τους 10 βαθμούς και χρειάζεται σήμερα νίκη με δύο γκολ διαφορά για να τερματίσει πρώτη στον όμιλο και να πάρει την απευθείας πρόκριση για τους «16», αφού έχει ηττηθεί με 1-0 στο εντός έδρας με την Κλαμπ Μπριζ και έχει χειρότερη διαφορά τερμάτων σε περίπτωση απόλυτης ισοβαθμίας. Σε κάθε περίπτωση είναι δεδομένο πως για τρίτη σερί χρονιά θα βρεθούν σε νοκ άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης και αυτό συνιστά επιτυχία από μόνο του.
Δεν πάει πάντως και με την καλύτερη ψυχολογία στο παιχνίδι, καθώς αν και πανηγύρισε πριν δέκα ημέρες το τρίτο της πρωτάθλημα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το Σάββατο (9/12) ηττήθηκε με 1-0 από τη Μόλντε στον τελικό του Κυπέλλου δεχόμενη μάλιστα το γκολ στις καθυστερήσεις, σε ένα ισορροπημένο ματς που ήταν ελαφρώς καλύτερη.
Αγωνιστικά νέα: Τραυματίας παραμένει ο βασικός γκολκίπερ Χαϊκίν, ενώ εκτός εδώ και καιρό είναι ο μπακ Ελαμπντελαουί και ο αναπληρωματικός επιθετικός Έσπεγιορντ.
Εκτίμηση
Πιο ποιοτική ομάδα η Κλαμπ Μπριζ, την ώρα που η πρωταθλήτρια Νορβηγίας νιώθει ήδη επιτυχημένη έχοντας ταυτόχρονα «αδειάσει» ψυχολογικά μετά και τον χαμένο τελικό Κυπέλλου. Φτάνει και η ισοπαλία στους γηπεδούχους για την πρωτιά, ωστόσο θεωρώ πως θα κλείσουν με νίκη τις υποχρεώσεις τους, ενώ και το επιθετικό στυλ της Μπόντο (7 Over σε 9 ευρωπαϊκά ματς φέτος) σε συνδυασμό με το ό,τι ζητάει νίκη με δύο γκολ διαφορά, θα τους βοηθήσει να βρουν χώρους που μπορούν να εκμεταλλευτούν ιδανικά όπως έχουν δείξει πολλάκις φέτος.
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Τότεναμ
Άρσεναλ
Σάντερλαντ
Φούλαμ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Λίβερπουλ
Κρίσταλ Πάλας
Γουλβς
Ουνιόν Σάντα Φε
Αλντοσίβι
Σαν Λορέντζο
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Άντερλεχτ
Βέστερλο
Σαρλερουά
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Μαλίν
Γκενκ
Σταντάρ Λιέγης
Στρασβούργο
Λυών
Νις
Λοριάν
Ναντ
Χάβρη
Ανζέ
Λιλ
Οσέρ
Ρεν
Πρόισεν Μούνστερ
Καϊζερσλάουτερν
Αννόβερο
Ντιναμό Δρέσδης
Πάντερμπορν
Χέρτα Βερολίνου
Χαϊντενχάιμ
Στουτγκάρδη
Ζανκτ Πάουλι
Βέρντερ Βρέμης
Φράιμπουργκ
Γκλάντμπαχ
Λουκέρνη
Βασιλεία
Λουγκάνο
Λωζάνη
Σιόν
Γιούνγκ Μπόις
Νίκη Βόλου
Ηρακλής
Νέστος Χρυσούπολης
Μακεδονικός
Άστερας Τρίπολης Β'
Αναγέννηση Καρδίτσας
Καβάλα
Καμπανιακός
ΠΑΣ Γιάννινα
ΠΑΟΚ Β'
ΑΕΛ Novibet
ΠΑΟΚ
ΑΕΚ
Λεβαδειακός
Άρης
Κηφισιά
ΟΦΗ
Παναθηναϊκός
Πανσερραϊκός
Βόλος ΝΠΣ
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Νιου Γιόρκ Σίτι
Σιάτλ Σάουντερς
Κολοράντο Ράπιντς
Ρόμα
Κρεμονέζε
Μίλαν
Πάρμα
Αταλάντα
Νάπολι
Τζένοα
Τορίνο
Άλκμααρ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Χέρακλες
Ουτρέχτη
Τσβόλε
Τβέντε
Χρόνινγκεν
Φέγενορντ
Τελστάρ
Λίβινγκστον
Ρέιντζερς
Σέλτικ
Χιμπέρνιαν
Μπεσίκτας