Παραμένει στην κορυφή ο Ηρακλής
* Βόρειος όμιλος
ΗΡΑΚΛΗΣ
Ο Ηρακλής ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις του για τον β’ γύρο. Έστω και δύσκολα νίκησε 1-0 εκτός έδρας τον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή και εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα του τίτλου. Ο αγώνας δεν είχε πολλές καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες στο α’ ημίχρονο με τον ίδιο του να περιορίζεται σε μία φλύαρη υπεροχή. Στην επανάληψη το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και έδειχνε «μπλοκαρισμένος» επιθετικό. Η λύση ήρθε στο 75’ από το εύστοχο πέναλτι του Ντουρμισάι που έφερε πολλές διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους. Έως τη λήξη αμύνθηκε σωστά και έχει να βγάλει πολύ βατό πρόγραμμα το επόμενο διάστημα.
«Ήταν πολύ δύσκολο ματς, το ξέραμε από την αρχή. Έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στην Τρίπολη, αξιόμαχη ομάδα με καλό προπονητή, δεν είναι τυχαία τόσο ψηλά στη βαθμολογία. Ξέραμε ότι αν περνούσαμε από εδώ θα ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για την πορεία μας» σχολίασε ο Ιεροκλής Στολτίδης που μετράει δύο νίκες σε ισάριθμα ματς και όπως φαίνεται θα μονιμοποιηθεί στον πάγκο.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένοι οι Εραμούσπε (Α), Ουές (Α). Ερωτηματικό ο Κάτσικας (Α).
ΚΑΒΑΛΑ
Η ιστορική Καβάλα δείχνει να βγαίνει από την «κρίση» που είχε δημιουργηθεί. Στο ντεμπούτο του έμπειρου Γιάννη Τάτση στον πάγκο «επιβίωσε» κερδίζοντας 1-0 το «εξάποντο» με τον Καμπανιακό. Επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα μετά από περίπου τρεις μήνες και πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα. Μπήκε αποφασισμένη να πάρει τους τρεις βαθμούς και στο πρώτο ημίχρονο δημιούργησε πέντε ευκαιρίες, αλλά είδε την υπεροχή της να μην καρποφορεί. Στην επανάληψη συνέχισε να έχει τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 62’ ο Ελ Καντούσι με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή έδωσε προβάδισμα. Πάτησε πάνω στο ψυχολογικό πλεονέκτημα που απέκτησε και δεν κινδύνεψε σχεδόν καθόλου έως τη λήξη.
Όπως είναι λογικό ρεαλιστικές ελπίδες για να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα δεν υπάρχουν, όμως όπως και να έχει το κλίμα έχει φτιάξει για τα καλά. «Χρειαζόμαστε ηρεμία και βοηθά αυτή η νίκη για την καθημερινότητά μας. Στόχος μας είναι να δώσουμε χαρές, για να πάρουμε χαρές. Είχαμε την υπομονή και κάναμε ευκαιρίες και το γκολ στο δεύτερο ημίχρονο» τόνισε ο 53χρονος τεχνικός.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένοι οι πολύτιμοι Γαβριηλίδης (Μ), Σγούρος (Μ), Διονέλλης (Α).
Εκτίμηση
Θεωρούμε ότι δεν τίθεται θέμα για το ποια ομάδα θα πάρει τους τρεις βαθμούς. Ο Ηρακλής ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις του στον β’ γύρο και έχει μοναδικό αντίπαλο τον κακό του εαυτό. Η Καβάλα δείχνει να βγαίνει από την «κρίση» και άρεσε με την απόδοση της στο ντεμπούτο του Τάτση στον πάγκο, όμως δεν περιμένουνε να αντέξει παίζοντας μόνο άμυνα. Παίζεται ο άσος από το πρώτο ημίχρονο.
Ουρακάν
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Σαρμιέντο Χουνίν
Ρίβερ Πλέιτ
Λεχ Πόζναν
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Λυών
Κρίσταλ Πάλας
Μπόρνμουθ
Στουρμ Γκρατς
Μπράιτον
Κάουνο Ζαλγκίρις
Τορένσε
Σάντερλαντ
Φράιμπουργκ
Γιάμπλονετς
Τσέλιε
Ομόνοια
Γιαγκελόνια
Αραράτ Αρμενία
Αταλάντα
Πάφος
Μαρσέιγ
Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός
Μπόρατς Μπάνια Λούκα
Ρεν
ΟΦΗ
Σάλτσμπουργκ
Μίλαν
Χαρτς
Νόρτζελαντ
Τβέντε
Τουν
Λουγκάνο
Ερυθρός Αστέρας
Ναϊμέγκεν
Λέφσκι Σόφιας
Χάιντουκ Σπλιτ
Άγιαξ
Μπραν
Λίνκολν Ρεντ Ιμπς
Κοπεγχάγη
Μπράγκα
Εγκνατία Ρογκοζίνα
Μίντιλαντ
Μιάλμπι
Ίντερ Κλαμπ Ντ' Εσκάλδες
Μπενφίκα
Σέλτικ
ΤΣΣΚΑ Σόφιας
Μονακό
Ατλέτικο Μινέιρο
Μοντεβιδέο Σίτι Τορκέ
Φλουμινένσε
Παλμέιρας
Κολόμπους Κρου
Σάρλοτ
Κολοράντο Ράπιντς
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Πόρτλαντ Τίμπερς
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Νάσβιλ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Ντάλας
Σιάτλ Σάουντερς
DC Γιουνάιτεντ
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Σικάγο Φάιαρ
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Σινσινάτι
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Τορόντο
Ορλάντο Σίτι
Λος Άντζελες
Όστιν
Ίντερ Μαϊάμι
Νιου Γιόρκ Σίτι
Σεντ Λούις Σίτι
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Σαν Ντιέγκο
Ντιναμό Χιούστον
Νίκη Βόλου
Άστερας Τρίπολης Β'
Αναγέννηση Καρδίτσας
ΠΑΟΚ Β'
Καμπανιακός
ΠΑΣ Γιάννινα
Νέστος Χρυσούπολης
Μακεδονικός