Νίκη και σωτηρία για την Έμπολι
Η Έμπολι υποδέχεται τη Ρόμα για την τελευταία αγωνιστική της Σέριε Α. «Καίγονται» για βαθμούς οι γηπεδούχοι, περιμένουν και άλλο δώρο από την Αταλάντα οι φιλοξενούμενοι.
ΕΜΠΟΛΙ Έφτασε ελάχιστα λεπτά μακριά από ένα σπουδαία αποτέλεσμα αλλά κρατάει ακόμα την τύχη στα χέρια της. Αν κερδίσει σήμερα τη Ρόμα τότε εξασφαλίζει την παραμονή της ανεξαρτήτως από τα άλλα αποτελέσματα, σε διαφορετική περίπτωση, ισοπαλίας ή ήττας υποβιβάζεται στη Σέριε Β. Το καλό για την ίδια είναι πως η Ρόμα δεν έχει κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον αλλά και πάλι πρόκειται για ένα σύνολο που υπερέχει σε ποιότητα. Αν δεν βρει το γκολ νωρίς τότε θα πρέπει να ρισκάρει από ένα σημείο και μετά, δεν έχει μάθει να το κάνει και αν αφήσει χώρους μπορεί και να το πληρώσει.
«Δεν υπάρχει απογοήτευση αλλά ένας θυμός. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι παραπάνω. Έχουμε προπονηθεί καλά και θέλουμε να πετύχουμε κάτι φανταστικό. Δεν σκέφτομαι το μέλλον μου το μόνο που με νοιάζει είναι αυτό το ματς», επισήμανε ο κόουτς Νικόλα.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος ο μέσος Γκράσι (27/0). Εκτός λόγω τραυματισμού ο επιθετικός Τσέρι (12/1).
ΡΟΜΑ Την Τετάρτη το βράδυ είδε την Αταλάντα να κατακτάει το Γιουρόπα Λιγκ και έτσι να της δίνει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στο επερχόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Από τη στιγμή που η ίδια έχει εξασφαλίσει την 6η θέση της βαθμολογίας, το μόνο που χρειάζεται είναι να τερματίσουν στην 5η οι «μπεργκαμάσκι». Για να γίνει βέβαια κάτι τέτοιο θα χρειαστεί η «Ντέα» να μην κερδίσει τα παιχνίδια με Τορίνο και Φιορεντίνα στην έδρα της. Οπότε περιμένει άλλο ένα «δώρο» από την Αταλάντα προκειμένου να πετύχει έναν βασικό στόχο που είχε θέσει τη φετινή σεζόν. Σίγουρα η αλλαγή του Μουρίνιο με τον Ντε Ρόσι έφερε έναν διαφορετικό αέρα στο «Ολίμπικο» και η Ρόμα έγινε πιο επιθετική αλλά στην ουσία δεν κατάφερε κάτι παραπάνω. Στο Γιουρόπα Λιγκ αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τη Λεβερκούζεν και στη Σέριε Α θα τερματίσει στην 6η θέση, όπως ακριβώς έκανε και στις δύο χρονιές με τον Πορτογάλο στον πάγκο της.
«Έχουν περάσει περίπου έξι μήνες που μου έμαθαν και μου έδωσαν πολλά. Νου θύμισαν πράγματα που ήξερα, όπως ότι οι δυσκολίες και οι κριτικές είναι κάτι που έρχονται, το ήξερα και ήμουν έτοιμος όταν δεν κερδίζαμε πλέον όλα τα ματς. Είμαστε στο σωστό μέρος. Το ποδόσφαιρο είναι περίπλοκο και η νέα σεζόν θα είναι σημαντική», σχολίασε ο κόουτς Ντε Ρόσι.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένοι ο φορ Λουκάκου (32/13) και ο μέσος Παρέδες (34/3). Παραμένει εκτός ο μπακ Σπινατσόλα (10/0).
Εκτίμηση
Η Έμπολι θέλει μόνο νίκη για να παραμείνει στην κατηγορία και το καλό για την ίδια είναι πως η Ρόμα δεν έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον. Γι’ αυτό τον λόγο οι γηπεδούχοι θεωρούνται το φαβορί αλλά και πάλι ψάχνουν την υπέρβαση. Η Ρόμα ναι μεν δεν έχει κίνητρο αλλά η ποιότητα παραμένει η ίδια. Δεν θα πάω με τον άσο, τον φοβάμαι. Αν οι γηπεδούχοι βρουν ένα γκολ πιστεύω θα κλειστούν. Θα ρισκάρω με το under.
Μπρέντφορντ
Λιντς
Σάντερλαντ
Νιούκαστλ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Τότεναμ
Κρίσταλ Πάλας
Μάντσεστερ Σίτι
Γουέστ Χαμ
Άστον Βίλα
Γκενκ
Βέστερλο
Σαρλερουά
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Ντέντερ
Κλαμπ Μπριζ
Γάνδη
Αντβέρπ
Φλουμινένσε
Βάσκο Ντα Γκάμα
Κορίνθιανς
Κρουζέιρο
Μαρσέιγ
Μονακό
Στρασβούργο
Λοριάν
Οσέρ
Λιλ
Λυών
Χάβρη
Λανς
Νις
Βέρντερ Βρέμης
Στουτγκάρδη
Μπάγερν Μονάχου
Μάιντζ
Φράιμπουργκ
Ντόρτμουντ
Ηλιούπολη
Πανιώνιος
Αναγέννηση Καρδίτσας
ΠΑΣ Γιάννινα
Ηρακλής
Μακεδονικός
Νίκη Βόλου
Άστερας Τρίπολης Β'
Άρης
Ολυμπιακός
Ατρόμητος
ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός
Βόλος ΝΠΣ
Παναιτωλικός
ΑΕΚ
Λεβάντε
Βιγιαρεάλ
Θέλτα
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Σεβίλλη
Ρεάλ Οβιέδο
Αλαβές
Ρεάλ Μαδρίτης
Μπολόνια
Γιουβέντους
Τζένοα
Ίντερ
Φιορεντίνα
Βερόνα
Ουντινέζε
Νάπολι
Μίλαν
Σασσουόλο
Μπρέντα
Ουτρέχτη
Τβέντε
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Άγιαξ
Φέγενορντ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Χέρενφεν
Αρούκα
Αλβέρκα
Φαμαλικάο
Εστορίλ
Μορεϊρένσε
Μπενφίκα
Σεντ Μίρεν
Σέλτικ
Αμπερντίν
Κιλμάρνοκ
Αταλάντα
Λάτσιο
Τορίνο
Φροζινόνε
Κάλιαρι
Μόντσα
Λέτσε
Σαλερνιτάνα