Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2014: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Γερμανία (video)

Μουντιάλ 2014: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Γερμανία (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/7/2014 00:37
Με όμορφο γκολ του Γκέτσε στο 113’, η Γερμανία κέρδισε με 1-0 την Αργεντινή στην παράταση στον τελικό του Μαρακανά και κατέκτησε το 4ο Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία της.

Η Γερμανία είναι η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια! Τα «πάντσερ» με γκολ του Γκέτσε στο 112’ μετά από ασίστ του Σούρλε, επικράτησαν με 1-0 της Αργεντινής στον τελικό του Μαρακανά και κατέκτησαν το 4ο Μουντιάλ της ιστορίας τους και πρώτο μετά το 1990 (το οποίο κέρδισαν και πάλι με αντίπαλο τους Αργεντινούς).

Μάλιστα η Γερμανία έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που κατακτά το Μουντιάλ μέσα στην Αμερική, ενώ ισοφάρισε την Ιταλία με 4 κατακτήσεις (πρώτη η Βραζιλία με 5).

Κακό παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης από άποψη θεάματος, καθώς οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να διασπάσουν τις αντίπαλες άμυνες, με τους Αργεντινούς να είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ιγκουαίν στο 21’ αλλά και με τον Παλάσιο στο 117’, ενώ η Γερμανία είχε δοκάρι στο φινάλε του πρώτου μέρους με τον Χέβεντες.

Γερμανία: Νόιερ, Λαμ, Χούμελς, Μπόατενγκ, Χέβεντες, Σβαϊνστάιγκερ, Κράμερ (31’ Σούρλε), Μίλερ, Κρόος, Οζίλ (118' Μερτεσάκερ), Κλόζε (88’ Γκέτσε).

Αργεντινή: Ρομέρο, Ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Γκαράι, Ρόχο, Έντσο Πέρες (86’ Γκάγκο), Μασεράνο, Μπίλια, Λαβέτσι (46’ Αγουέρο), Ιγκουαΐν (78’ Παλάσιο), Μέσι.

Το ματς:


Μουντιάλ 2014: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Γερμανία (video)
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μην μπορούσαν να δημιουργήσουν κινδύνους, και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 21’ για την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον τελικό, με τον Ιγκουαίν να βγαίνει μόνος του απέναντι στον Νόιερ μετά από λάθος του Κρόος, ωστόσο το τελείωμα του ήταν πολύ άσχημο.

Στο 30’ ο Ιγκουαίν κατάφερε να βρει δίχτυα, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ ενώ στο 40’ η Αργεντινή απείλησε ξανά, καθώς ο Μέσι με ωραία ενέργεια πέρασε τον Χέβεντες, ωστόσο ο Μπόατενγκ έδιωξε στη γραμμή.

Τρία λεπτά μετά η Γερμανία είχε καλή στιγμή με σουτ του Κρόος που μπλόκαρε ο Ρομέρο, ενώ στις καθυστερήσεις ο Χέβεντες με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι μετά από κόρνερ, στη μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη, η Αργεντινή ξεκίνησε δυνατά και στο 47’ έχασε μεγάλη στιγμή με τον Μέσι ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Γερμανίας, αλλά αστόχησε.

Μουντιάλ 2014: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Γερμανία (video)
Ωστόσο παρά το δυνατό ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος, η συνέχεια δεν είχε να προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις, καθώς οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να βρουν χώρους και να απειλήσουν σημαντικά τις δύο αντίπαλες εστίες, με την καλύτερη στιγμή να ήταν στο 82’ για τη Γερμανία με ένα σουτ του Κροός υπό καλές προϋποθέσεις, το οποίο όμως ήταν άστοχο.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί όπου η Γερμανία έχασε μεγάλη στιγμή στο 91’ με σουτ του Σούρλε που απόκρουσε ο Ρομέρο, ενώ στο 97’ η Αργεντινή απάντησε, με τον Παλάσιο να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Νόιερ, όμως δεν κατάφερε να κρεμάσει με λόμπα τον Γερμανό γκολκίπερ, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για το 1-0.

Τελικώς στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, ο Γκέτσε κατάφερε να πετύχει το «χρυσό» γκολ για τη Γερμανία, καθώς μετά από ενέργεια του Σούρλε, ο άσος της Μπάγερν κατάφερε με ωραίο τελείωμα να νικήσει τον Ρομέρο και να «γράψει» το 1-0 στο 113’, σκορ που έμεινε μέχρι το φινάλε, καθώς στα υπόλοιπα λεπτά, η Αργεντινή δεν μπόρεσε να απαντήσει και να οδηγήσει το παιχνίδι στα πέναλτι.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.