Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2014: Πρόκριση με... Κρουλ για Ολλανδία (video)

Μουντιάλ 2014: Πρόκριση με... Κρουλ για Ολλανδία (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/7/2014 01:58
Με τον Κρουλ να περνάει στο 120’ και να αποκρούει δύο πέναλτι δικαιώνοντας τον Φαν Χαάλ, η Ολλανδία κέρδισε με 4-3 την Κόστα Ρίκα στη «ρωσικη ρουλετα» και πήρε έστω και με άγχος την πρόκριση για τα ημιτελικά του Μουντιάλ, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή! 0-0 η κανονική διάρκεια και η παράταση, με τους «οράνιε» να είχαν τρία δοκάρια και ευκαιρίες για να πάρουν προβάδισμα κόντρα στους μαχητικούς Κοσταρικανούς που λίγο έλλειψε να κάνουν την μεγάλη έκπληξη!

Η Κόστα Ρίκα άντεξε για 120 λεπτά την πίεση της Ολλανδίας, η οποία δεν κατάφερε να νικήσει τον εξαιρετικό Νάβας ο οποίος είχε και σύμμαχο τα δοκάρια, ωστόσο με «κρυφό όπλο» τον Τιμ Κρούλ, ο οποίος πέρασε στο φινάλε και έγινε ήρωας, οι «οράνιε» πήραν τη νίκη με 4-3 στα πέναλτι (0-0 κ.δ) και θα παίξουν απέναντι στην Αργεντινή για μια θέση στον μεγάλο τελικό!

Ο Κρουλ αντικατέστησε στο 120’ τον Σίλεσεν, ο οποίος είχε ένα από τα πιο εύκολα βράδια της καριέρας του (χρειάστηκε να επέμβει μόνο στο 117’ σε σουτ του Μπολάνιος), και ο γκολκίπερ της Νιούκαστλ δικαίωσε τον Φαν Χαάλ για την επιλογή του, καθώς απόκρουσε τα πέναλτι των Ρουίς και Ουμάνια και έστειλε τους «οράνιε» -που δεν αστόχησαν με την σειρά τους- στα ημιτελικά για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Ολλανδία: Σίλεσεν (120’ Κρουλ), Μάρτινς-Ίντι (105’ Χούντελαρ), Φλάαρ, Ντε Φράι, Μπλιντ, Κάουτ, Βαϊνάλντουμ, Σνάιντερ, Ντιπέι (76’ Λενς), Ρόμπεν, Φαν Πέρσι.

Κόστα Ρίκα: Νάβας, Ουμάνια, Γκονζάλες, Ακόστα, Γκαμπόα (79’ Μίριε), Ντίας, Μπόρχες, Τεχέντα (97’ Κουμπέρο), Ρουίς, Μπολάνος, Κάμπελ (66’ Ουρένια).

Το ματς:


Μουντιάλ 2014: Πρόκριση με... Κρουλ για Ολλανδία (video)
Η Ολλανδία ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας την υπεροχή από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και με τον Ρόμπεν κύριο εκφραστή των επιθέσεων της, προσπαθούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Κόστα Ρίκα.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 29’ με σουτ του Ντεπάι που απόκρουσε ο Νάβας, ο οποίος για ακόμα ένα παιχνίδι έδειξε την κλάση του, καθώς έδειχνε ανίκητος, αποκρούοντας στο 39’ και το φάουλ του Σνάιντερ.

Πέντε λεπτά νωρίτερα η Κόστα Ρίκα παραλίγο να πετύχει γκολ κόντρα στη ροή, καθώς ο Φαν Πέρσι έδιωξε σχεδόν στη γραμμή ένα γύρισμα του Μπολάνιος.

Στην επανάληψη, η Ολλανδία πίεσε ακόμα περισσότερο, ωστόσο δεν μπορούσε να βρει χώρους και να περάσει κάθετες μπαλιές, με τους Κοσταρικανούς να αμύνονταν εξαιρετικά.

Γι’ αυτό και οι «οράνιε» απείλησαν για πρώτη φορά σημαντικά στο 82’, όταν η βολίδα του Σνάιντερ ακούμπησε το δοκάρι του Νάβας, ο οποίος δύο λεπτά μετά είπε «όχι» σε προσπάθεια του Φαν Πέρσι να σκοράρει.

Μουντιάλ 2014: Πρόκριση με... Κρουλ για Ολλανδία (video)
Στις καθυστερήσεις, η Κόστα Ρίκα στάθηκε διπλά τυχερή, καθώς αρχικά ο διαιτητής χάρισε δεύτερη κίτρινη στον Ντίας για φάουλ στον Ρόμπεν στο 90+1’, ενώ στο 90+3’ μετά από σουτ του Φαν Πέρσι, ο Τεχέντα έδιωξε στη γραμμή με τη μπάλα να χτυπάει στη συνέχεια στο οριζόντιο δοκάρι!

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, με τους Ολλανδούς να απειλούν στο 94’ με κεφαλιά του Φλάαρ που έδιωξε ξανά ο Νάβας, ενώ στο 117’ η Κόστα Ρίκα έχασε μεγάλη ευκαιρία, καθώς ο Σίλεσεν απόκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Μπολάνιος.

Δύο λεπτά μετά η Ολλανδία είχε νέο δοκάρι, με τον Σνάιντερ να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Νάβας, και έτσι η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι.

Οι Ολλανδοί με άψογες εκτελέσεις δεν αστόχησαν, σε αντίθεση με τους Κοσταρικανούς, καθώς Ρουίζ και Ουμάνια δεν νίκησαν τον Κρουλ, που παρότι κρύος καθώς αντικατέστησε τον Σίλεσεν στο φινάλε της παράτασης, εξελίχθηκε σε ήρωας, με τους «οράνιε» να παίρνουν την πρόκριση με 4-3 και το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Τα πέναλτι: Μπόρχες 1-0, Φαν Πέρσι 1-1, Ρουίς άστοχος, Ρόμπεν 1-2, Γκονζάλες 2-2, Σνάιντερ 2-3, Μπολάνιος 3-3, Κάουτ 3-4, Ουμάνια άστοχος

Τα αποτελέσματα στους «8» (εδώ αναλυτικά):


Παρασκευή (4/7)

Γερμανία - Γαλλία 1-0 (12' Χούμελς)
Βραζιλία – Κολομβία 2-1 (7' Σίλβα, 69' Λουίζ - 80' Ροντρίγκες πεν.)

Σάββατο (5/7)

Αργεντινή - Βέλγιο 1-0 (8' Ιγκουαίν)

Ολλανδία - Κόστα Ρίκα 0-0 (4-3 στα πέναλτι)

Τα ζευγάρια στους «4»:


Βραζιλία - Γερμανία (8/7, 23:00)

Αργεντινή - Ολλανδία (9/7, 23:00)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.