Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2014: Η... άμυνα έφερε την πρόκριση για τη Βραζιλία!

Μουντιάλ 2014: Η... άμυνα έφερε την πρόκριση για τη Βραζιλία!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/7/2014 01:01
Με σκόρερ τους δύο κεντρικούς αμυντικούς, Σίλβα (7’) και Λουίζ (69’), η Βραζιλία «σφράγισε» το εισιτήριο για τα ημιτελικά, καθώς άντεξε στη συνέχεια την πίεση της Κολομβίας η οποία μείωσε για το τελικό 2-1 με πέναλτι του Ροντρίγκες (80’) και θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία στις 8 Ιουλίου για την πρόκριση στον τελικό. Χάνει τον ημιτελικό ο Τιάγκο Σίλβα, γλίτωσε κόκκινη ο Ζούλιο Σέζαρ, αποχώρησε τραυματίας ο Νεϊμάρ.

Η καλύτερη επίθεση είναι η… άμυνα. Η Βραζιλία πετυχαίνοντας γκολ με τους δύο κεντρικούς της αμυντικούς, Τιάγκο Σίλβα (7') και Νταβίντ Λουίζ (69') κέρδισε με 2-1 την μαχητική Κολομβία και εξασφάλισε το εισιτήριο για τα ημιτελικά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία με έπαθλο το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Το πάλεψε η Κολομβία η οποία μείωσε στο 80’ με πέναλτι του Ροντρίγκες (έφτασε τα 6 γκολ στη διοργάνωση σκοράροντας σε κάθε παιχνίδι), ενώ διαμαρτυρήθηκε για τη μη αποβολή του Ζούλιο Σέζαρ στη φάση του πέναλτι. Ωστόσο μετά το 2-1 δεν κατάφερε να απειλήσει σημαντικά τη Βραζιλία, η οποία άντεξε την πίεση, πήρε τη νίκη και επιστρέφει σε ημιτελικά για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια!

Αποχώρησε τραυματίας λίγο πριν το φινάλε ο Νεϊμάρ και μένει να δούμε αν θα είναι διαθέσιμος για τον ημιτελικό με τη Γερμανία, από τον οποίο θα λείπει σίγουρα ο Τιάγκο Σίλβα καθώς συμπλήρωσε κάρτες.

Βραζιλία: Ζούλιο Σέζαρ, Μαρσέλο, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαϊκόν, Φερναντίνιο, Παουλίνιο (86’ Ερνάνες), Οσκάρ, Νεϊμάρ (88’ λ.τ. Ενρίκε), Χουλκ (83’ Ραμίρες), Φρεντ

Κολομβία: Οσπίνα, Ζαπάτα, Γιέπες, Σάντσες, Ρομέρο, Γκουτιέρες (70’ Μπάκα), Ροντρίγκες, Κουαδράδο (80’ Κιντέρο), Γκουαρίν, Ιμπάρμπο (46’ Ράμος), Ζουνίνγκα

Το ματς:


Μουντιάλ 2014: Η... άμυνα έφερε την πρόκριση για τη Βραζιλία!
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τη Βραζιλία, καθώς μόλις στο 7ο λεπτό κατάφερε να πάρει προβάδισμα με γκολ του Τιάγκο Σίλβα, ο οποίος σκόραρε με το γόνατο μετά από κόρνερ του Νεϊμάρ, «γράφοντας» έτσι το 1-0 για τους διοργανωτές.

Η Κολομβία προσπάθησε να απαντήσει στο 10’ με τον Κουαδράδο, με τη Βραζιλία να απαντάει με δύο σουτ του Χούλκ στο 20’ και στο 27’, τα οποία απόκρουσε ο Οσπίνα. Αυτές ήταν οι τελευταίες καλές φάσεις του πρώτου μέρους, καθώς στα υπόλοιπα λεπτά οι Κολομβιανοί δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, με τον Ροντρίγκες να ήταν πολύ καλά κλεισμένος.

Στην επανάληψη, η ομάδα του Πέκερμαν μπήκε πιο δυναμικά ωστόσο δεν κατάφερε να βρει λύσεις για να διασπάσει την άμυνα της Βραζιλίας, η οποία στο 69’ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Νταβίντ Λουίζ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων.

Οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν και στο 78’ ο νεοεισελθόντας Μπάκα κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Ζούλιο Σέζαρ, ο οποίος θα μπορούσε να δεχτεί κόκκινη κάρτα. Ο Ροντρίγκες δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα στο 80’, μειώνοντας σε 2-1, με τον ίδιο να φτάνει τα 6 γκολ στη διοργάνωση και να γίνεται ο δεύτερος νεότερος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης με τόσο μεγάλο αριθμό τερμάτων (πρώτος στη λίστα ο Πελέ).

Ωστόσο στα υπόλοιπα λεπτά η Βραζιλία άντεξε την πίεση και πήρε τη νίκη για τα ημιτελικά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία σε ένα μεγάλο παιχνίδι που δίνει την πρόκριση για τον τελικό!

Τα αποτελέσματα στους «8» (εδώ αναλυτικά):


Παρασκευή (4/7)

Γερμανία - Γαλλία 1-0 (12' Χούμελς)
Βραζιλία – Κολομβία 2-1 (7' Σίλβα, 69' Λουίζ - 80' Ροντρίγκες πεν.)

Σάββατο (5/7)

Αργεντινή - Βέλγιο (19:00)

Ολλανδία - Κόστα Ρίκα (23:00)

Τα ζευγάρια στους «4»:


Βραζιλία - Γερμανία (8/7, 23:00)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.