Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Το προφίλ της Ρωσίας

Το προφίλ της Ρωσίας

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/6/2014 03:32
Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ της Βραζιλίας, το agones.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά τις 32 ομάδες που θα αγωνιστούν στα γήπεδα της «χώρας του καφέ». Γράφει ο Κώστας Καραγιαννόπουλος:

Δύο χρόνια μετά τον αποκλεισμό της στους ομίλους του Euro από την Ελλάδα, η Ρωσία επιστρέφει σε τελική φάση Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το 2002 και φιλοδοξεί να προκριθεί για πρώτη φορά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Με όλους τους παίκτες της να αγωνίζονται στο ρωσικό πρωτάθλημα, η ομάδα του έμπειρου Φάμπιο Καπέλο καλείται να αφήσει πίσω το φιάσκο του 2012 και να πάρει ένα από τα δύο εισιτήρια σε όμιλο με Βέλγιο, Ν. Κορέα και Αλγερία, αν και είναι άγνωστο πως θα παρουσιαστεί χωρίς την παρουσία του αρχηγού της, Ρομάν Σιρόκοφ.

Ιστορία στο θεσμό


Το προφίλ της Ρωσίας
Η ομοσπονδία της χώρας δημιουργήθηκε το 1992 μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, και από τότε η ρωσική ομάδα έχει να επιδείξει μόλις δύο παρουσίες σε τελική φάση (1994, 2002) χωρίς να έχει κατάφερε να περάσει στον επόμενο γύρο.

Στο Μουντιάλ των ΗΠΑ το 94’ βρέθηκε σε όμιλο με Βραζιλία, Σουηδία και Καμερούν, όπου ηττήθηκε με 2-0 από τη Βραζιλία και με 3-1 από τη Σουηδία, ωστόσο αποχώρησε με το κεφάλι ψηλά, νικώντας με 6-1 το Καμερούν την τελευταία αγωνιστική, με τον Σαλένκο να πετυχαίνει πέντε γκολ!

Επέστρεψε σε Παγκόσμιο Κύπελλο το 2002 όπου αποκλείστηκε ξανά στη φάση των ομίλων σε όμιλο με Ιαπωνία, Βέλγιο και Τυνησία, καθώς παρά τη νίκη της την πρώτη αγωνιστική απέναντι στους Τυνήσιους (2-0), ηττήθηκε με 1-0 από την Ιαπωνία και με 3-2 από το Βέλγιο και τερμάτισε στην 3η θέση.

Αυτή ήταν η τελευταία της συμμετοχή σε Μουντιάλ, καθώς το 2006 έχασε στην ισοβαθμία από τη Σλοβακία το εισιτήριο για τα μπαράζ, ενώ παρότι το 2008 έφτασε ως τα ημιτελικά του Euro, δεν έδωσε το παρών στο Μουντιάλ του 2010, χάνοντας από τη Σλοβενία την πρόκριση για τη Ν. Αφρική.

Πως βρέθηκε στη Βραζιλία:


Το προφίλ της Ρωσίας
Τερμάτισε πρώτη σε όμιλο με Πορτογαλία, Ισραήλ, Αζερμπαϊτζάν, Β. Ιρλανδία και Λουξεμβούργο και πήρε το εισιτήριο για τη Βραζιλία, αφήνοντας με ένα βαθμό πίσω τους Πορτογάλους που έπαιξαν μπαράζ.

Εφτά νίκες, μια ισοπαλία και δύο ήττες ο απολογισμός της, με την ομάδα του Καπέλο να κερδίζει όλα τα παιχνίδια στην έδρα της, μεταξύ άλλων την Πορτογαλία (1-0) και το Ισραήλ (3-1).

Ηττήθηκε μόνο από την Πορτογαλία με 1-0 στη Λισαβόνα και από τη Β. Ιρλανδία με το ίδιο σκορ στο Μπέλφαστ, ενώ στα αξιοσημείωτα η εκτός έδρας νίκη της με 4-0 απέναντι στο Ισραήλ.

Προπονητής:


Φάμπιο Καπέλο (67 ετών)

Το προφίλ της Ρωσίας
Αντικατέστησε τον Ντικ Αντβοκάατ στον πάγκο της Ρωσίας τον Ιούλιο του 2012 και κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στο Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια με αποτέλεσμα να ανανεώσει πρόσφατα το συμβόλαιο του μέχρι και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 όπου γίνεται στη Ρωσία.

Σε ηλικία 67 ετών ο Ιταλός τεχνικός είναι από τους πιο έμπειρους προπονητές που θα βρεθούν στα γήπεδα της Βραζιλίας έχοντας αναλάβει στο παρελθόν ομάδες όπως η Μίλαν, η Ρεάλ, η Ρόμα και η Γιουβέντους ενώ την τετραετία 2008-12 βρέθηκε στον πάγκο της Αγγλίας, την οποία οδήγησε στους «16» στο Μουντιάλ του 2010.

Έχοντας κατακτήσει 5 πρωταθλήματα Ιταλίας με Μίλαν και Ρόμα, δύο πρωταθλήματα Ισπανίας με τη Ρεάλ και το Τσάμπιονς Λιγκ με τους «ροσονέρι» το 1994, ο Καπέλο καλείται να οδηγήσει ψηλά την ρωσική ομάδα.

Παίκτες-κλειδιά:


Το προφίλ της Ρωσίας
Με 5 γκολ στα προκριματικά, ο επιθετικός της Ζενίτ, Αλεξάντρ Κερζακόβ ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ρωσίας και ο μοναδικός Ρώσος διεθνής με εμπειρία από τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου έχοντας λάβει μέρος στη διοργάνωση του 2002.

Σημαντική λύση στην επίθεση είναι και ο 23χρονος Αλεξάντρ Κοκόριν της Ντιναμό, ο οποίος μπορεί να παίξει στα αριστερά αλλά και ως δεύτερος επιθετικός, ενώ τη φετινή σεζόν σημείωσε 10 γκολ σε 6 ασίστ σε 22 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Ρωσίας.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και το «δεκάρι» της ΤΣΣΚΑ, Άλαν Τζαγκόεβ που πρόλαβε να εντυπωσιάσει στο Euro 2012 αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, ενώ στον άξονα ξεχωρίζουν οι Ντενίσοφ και Φαιζούλιν, με τον δεύτερο να καλείται να καλύψει μαζί με τον Σατόφ την σημαντική απουσία του αρχηγού, Σιρόκοφ που χάνει το τουρνουά λόγω τραυματισμού.

Ο τερματοφύλακας της ΤΣΣΚΑ, Ιγκορ Ακινφέεφ παραμένει σταθερή λύση, ενώ ο στόπερ των πρωταθλητών Ρωσίας, Ιγκνασέβιτς είναι ο παίκτης στο ρόστερ με τις περισσότερες συμμετοχές στην εθνική ομάδα (97).

Τι θέλει/Τι μπορεί:


Το προφίλ της Ρωσίας
Να πραγματοποιήσει την πρώτη της διάκριση σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, με πρώτο στόχο να περάσει στους «16», επίτευγμα που δεν έχει πετύχει στο παρελθόν.

Σε όμιλο με Βέλγιο, Ν. Κορέα και Αλγερία, είναι μαζί με τους Βέλγους τα φαβορί για τα δύο εισιτήρια που οδηγούν –πιθανότατα- πάνω σε Γερμανία και Πορτογαλία.

Ο πήχης είναι ψηλά για την ομάδα του Φάμπιο Καπέλο και η πορεία της «ρωσικής αρκούδας» στα προκριματικά, αφήνοντας δεύτερους τους Πορτογάλους, έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες για τη Ρωσία, η οποία θέλει να πρωταγωνιστήσει στη Βραζιλία προτού πάρει τη «σκυτάλη» για να διοργανώσει το Μουντιάλ του 2018.

Το σίγουρο είναι πως ένας αποκλεισμός από τη φάση των ομίλων θα θεωρηθεί αποτυχία για τη ρωσική ομάδα, η οποία αποτελείται από ένα «μείγμα» νεαρών και έμπειρων παικτών και ελπίζει πολλά στην παρουσία του Καπέλο στον πάγκο της, με τον Ιταλό να καλείται να βρει τον τρόπο για να καλύψει το μεγάλο κενό που αφήνει ο τραυματισμός του Σιρόκοφ στον άξονα.

Το ρόστερ:


Τερματοφύλακες: Ιγκόρ Ακινφέεφ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Γιούρι Λοντίγκιν (Ζενίτ), Σεργκέι Ριζίκοφ (Ρούμπιν Καζάν)

Αμυντικοί: Βασίλι Μπερεζούτσκι, Σεργκέι Ιγκνασέβιτς, Γκέοργκι Σενίκοφ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Βλαντιμίρ Γκρανάτ, Αλεξέι Κοζλόφ, (Ντιναμό Μόσχας), Αντρέι Γιεσένκο (Ανζί), Ντμίτρι Κομπαρόφ (Σπαρτάκ Μόσχας) και Αντρέι Σεμένοφ (Τέρεκ Γκρόζνι).

Μέσοι: Ιγκόρ Ντενίσοφ, Γιούρι Ζιρκόφ (Ντιναμό Μόσχας), Άλαζ Ντζαγκόεβ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Πάβελ Μογκιλέβετς (Ρουμπίν Καζάν), Ντένις Γκλουσάκοφ (Σπαρτάκ Μόσχας), Βίκτορ Φαϊζούλιν, Όλεγκ Σάτοφ (Ζενίτ).

Επιθετικοί: Αλεξάντερ Κερζακόφ (Ζενίτ), Αλεξέι Ιόνοβ, Αλεξάντερ Κοκόριν (Ντιναμό Μόσχας), Μαξίμ Κανούνικοφ (Αμκάρ Περμ), Αλεξάντερ Σαμέντοβ (Λοκομοτίβ Μόσχας).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.