Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Το προφίλ της Αλγερίας

Το προφίλ της Αλγερίας

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/6/2014 03:29
Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ της Βραζιλίας, το agones.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά τις 32 ομάδες που θα αγωνιστούν στα γήπεδα της «χώρας του καφέ». Γράφει ο Κώστας Καραγιαννόπουλος:

Τέσσερα χρόνια μετά τη συμμετοχή της στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής, η Αλγερία επιστρέφει σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου με στόχο να κάνει την υπέρβαση η οποία μεταφράζεται σε πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Σε όμιλο με Βέλγιο, Ρωσία και Ν. Κορέα, η Αλγερία θεωρείται η πιο αδύναμη ομάδα του γκρουπ, ωστόσο θα προσπαθήσει να διαψεύσει τα προγνωστικά, καθώς όπως δήλωσε και ο προπονητής της, Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς, η ομάδα του δεν θα πάει για τουρισμό στη Βραζιλία.

Ιστορία στο θεσμό:


Το προφίλ της Αλγερίας
Μετράει μόλις τρεις παρουσίες στο θεσμό (1982, 1986, 2010), και δεν έχει καταφέρει να περάσει την επόμενη φάση.

Έκανε ντεμπούτο το 82’ στην Ισπανία όπου είχε πολύ καλή παρουσία τερματίζοντας τελικώς τρίτη σε τριπλή ισοβαθμία με Δ. Γερμανία και Αυστρία. Μάλιστα στο πρώτο της παιχνίδι κέρδισε με 2-1 τους Δ. Γερμανούς, ωστόσο στη συνέχεια έχασε με 2-0 από την Αυστρία και η νίκη της την τελευταία αγωνιστική με 3-2 κόντρα στη Χιλή δεν είχε αντίκρισμα.

Από τότε δεν έχει καταφέρει να σημειώσει άλλη νίκη στο θεσμό, τερματίζοντας τέταρτη στη διοργάνωση του 86’ στο Μεξικό, όπου πήρε ισοπαλία 1-1 με τη Β. Ιρλανδία, αλλά έχασε από Βραζιλία (1-0) και Ισπανία (3-0).

Επέστρεψε στη διοργάνωση το 2010, όπου τερμάτισε ξανά τέταρτη σε όμιλο με Αγγλία, ΗΠΑ και Σλοβενία με μόλις ένα βαθμό χάρη στη «λευκή» ισοπαλία με τους Άγγλους (0-0), καθώς στα άλλα δύο παιχνίδια γνώρισε ήττες από Σλοβενία (1-0) και ΗΠΑ (1-0).

Πως βρέθηκε στη Βραζιλία:


Το προφίλ της Αλγερίας
Οριακή ήταν η πρόκριση της στα τελικά της Βραζιλίας καθώς πέρασε το εμπόδιο της Μπουρκίνα Φάσο στα μπαράζ χάρη στο εκτός έδρας γκολ (συνολικό σκορ 3-3).

Με πέντε νίκες και μία ήττα τερμάτισε πρώτη με 15 βαθμούς σε όμιλο με Μάλι, Μπενίν και Ρουάντα με αποτέλεσμα να διασταυρώσει τα ξίφη της με τη φιναλίστ του Κόπα Άφρικα, Μπουρκίνα Φάσο σε αγώνες μπαράζ.

Μάλιστα στο πρώτο παιχνίδι ηττήθηκε με 3-2 εκτός έδρας, ωστόσο η νίκη της με 1-0 στον επαναληπτικό της επέτρεψε να πάρει το εισιτήριο για τα τελικά του Μουντιάλ.

Προπονητής:


Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς (61 ετών)

Το προφίλ της Αλγερίας
Ο έμπειρος τεχνικός ανέλαβε την Αλγερία τον Ιούνιο του 2011 και μπορεί να μην άφησε καλές εντυπώσεις στο Κόπα Άφρικα της Ν. Αφρικής την περασμένη χρονιά όπου η Αλγερία τερμάτισε τέταρτη σε όμιλο Ακτή Ελεφαντοστού, Τόγκο και Τυνησία (0-1-2), ωστόσο έσωσε την παρτίδα οδηγώντας την ομάδα στα τελικά του Μουντιάλ.

Ο ίδιος από την πρώτη ημέρα θέλησε να επιβάλλει πειθαρχία στα αποδυτήρια και δεν απέκτησε ποτέ καλές σχέσεις με τον Ραφίκ Τζεμπούρ με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί αρκετές φορές από τα Μέσα της χώρας.

Ο Βόσνιος τεχνικός θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς το 2010 παρότι οδήγησε την Ακτή Ελεφαντοστού στη Ν. Αφρική, απολύθηκε λίγους μήνες πριν την έναρξη του τουρνουά από την ομοσπονδία, με αφορμή τον αποκλεισμό της ομάδας στα προημιτελικά του Κόπα Άφρικα εκείνης της χρονιάς (αξιοσημείωτο ότι αποκλείστηκε από την Αλγερία).

Έκανε το όνομα του γνωστό στην προπονητική κατακτώντας το πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ Αφρικής το 97’ με τη Ράχα Καζαμπλάνκα, ενώ ανέβασε τις μετοχές του στη Γαλλία, αναλαμβάνοντας τη Λιλ το 1998 όταν βρίσκονταν στη δεύτερη κατηγορία και σε δύο χρόνια την οδήγησε στην άνοδο και στην έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Το 2002 κατάφερε να διατηρήσει τη Ρεν στην κατηγορία, ενώ το 2003 ανέλαβε την Παρί Σεν Ζερμέν στη μέση της βαθμολογίας και την οδήγησε τη νέα χρονιά στην κατάκτηση του Κυπέλλου, ενώ έχασε για μόλις τρεις βαθμούς το πρωτάθλημα!

Παίκτες-κλειδιά:


Το προφίλ της Αλγερίας
Πραγματοποιώντας πολύ καλή χρονιά στη Βαλένθια, ο Σοφιάν Φεγκουλί αποτελεί ένα από τα μεγάλα αστέρια της Αλγερίας και έναν από τους πιο απειλητικούς της παίκτες στην επίθεση μαζί με τον φορ της Σπόρτινγκ Σλιμάνι, ο οποίος ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας στα προκριματικά με 4 γκολ.

Στον άξονα ξεχωρίζει ο Λασέν της Χετάφε και ο Γεμπντά της Ουντινέζε ενώ πολλά υποσχόμενος είναι ο Ταιντέρ της Ίντερ και ο Μπενταλέμπ της Τότεναμ.

Στην άμυνα ο στόπερ και αρχηγός της ομάδας Μπουγκέρα που σκόραρε το γκολ που έδωσε την πρόκριση στην Αλγερία, αλλά και ο Γκουλάμ της Νάπολι, είναι οι παίκτες που αξίζουν προσοχή, ενώ φανέλα βασικού αναμένεται να πάρει και ο Μετζανί που πέρασε από τον Ολυμπιακό.

Τι θέλει/Τι μπορεί:


Το προφίλ της Αλγερίας
Να διαψεύσει τα προγνωστικά που την θέλουν ως την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου και να πάρει την πρόκριση στους «16» για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Με «όπλο» την ενέργεια που βγάζει στο γήπεδο και την «δίψα» για διάκριση σε συνδυασμό με την εμπειρία του Χαλίλχοτζιτς από τον πάγκο, θα προσπαθήσει να περάσει στον επόμενο γύρο σε όμιλο με Βέλγιο, Ρωσία και Ν. Κορέα.

Μπορεί στον όμιλο της να μην υπάρχει η ομάδα με τη «βαριά» φανέλα, ωστόσο οι Αλγερινοί δείχνουν στα… χαρτιά κατώτεροι των αντιπάλων τους. Παρόλα αυτά η αφρικανική ομάδα θα δώσει τη μάχη της και το σίγουρο είναι πως εάν υποτιμηθεί, μπορεί να κάνει τη ζημία.

Αν μάλιστα καταφέρει να πάρει αποτέλεσμα στην πρεμιέρα με το Βέλγιο, τότε θα μπορεί να ελπίζει για μια καλή πορεία στη διοργάνωση.

Το ρόστερ:


Τερματοφύλακες: Μοχαμέντ Ζεμαμούς (USM Αλζέρ), Ραΐς Μπολχί (ΤΣΣΚΑ Σόφιας), Σεντρίκ Σι Μοχαμέντ (CS Κονσταντέν)

Αμυντικοί: Καρλ Μετζανί (Βαλανσιέν), Αϊσά Μαντί (Ρεμς), Ματζίντ Μπουγκέρα (Λεκουίγια), Φαουζί Γκουλάμ (Νάπολι), Ραφίκ Χαλίς (Ακαντέμικα), Εσαΐντ Μπελκαλέμ (Γουότφορντ), Λιασίν Κανταμουρό (Μαγιόρκα), Τζαμέλ Μεσμπά (Λιβόρνο), Μεχντί Μοστεφά (Αζαξιό)

Μέσοι: Σοφιάν Φεγκουλί (Βαλένθια), Σαφίρ Ταϊντέρ (Ίντερ), Μεχντί Λασέν (Χετάφε), Αμπντελμουμέν Τζαμπού (Κλαμπ Αφρικέν), Γιασίν Μπραχιμί (Γράναδα), Ναμπίλ Μπενταλέμπ (Τότεναμ), Χασάν Γεμπντά (Ουντινέζε), Ριάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Επιθετικοί: Ισλάμ Σλιμάνι (Σπόρτινγκ Λισαβόνας), Χιλέλ Σουντάνι, (Ντίναμο Ζαγκρεμπ), Ναμπίλ Γκιλάς (Πόρτο)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.