Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Το προφίλ του Ισημερινού

Το προφίλ του Ισημερινού

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/6/2014 00:25
Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ της Βραζιλίας, το agones.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά τις 32 ομάδες που θα αγωνιστούν στα γήπεδα της «χώρας του καφέ». Γράφει ο Κώστας Καραγιαννόπουλος:

Μετά από την απουσία του στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, ο Ισημερινός δίνει ξανά το «παρών» σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά την Ν. Κορέα-Ιαπωνία (2002) και την Γερμανία (2006), ευελπιστώντας να κάνει ξανά την υπέρβαση με την πρόκριση του στους «16» του θεσμού.

Μπορεί να μην έχει την αίγλη και τα μεγάλα ονόματα των υπόλοιπων εκπροσώπων της Λατινικής Αμερικής, ωστόσο η ομάδα του Ρεϊνάλδο Ρουέδα θα προσπαθήσει να πάρει την πρόκριση παλεύοντας με Γαλλία και Ελβετία για ένα από τα δύο εισιτήρια του Ε’ ομίλου.

Ιστορία στον θεσμό:


Το προφίλ του Ισημερινού
Δύο είναι όλες κι όλες οι προηγούμενες παρουσίες του Ισημερινού στα τελικά του Μουντιάλ.

Έκανε ντεμπούτο στον θεσμό το 2002 στα γήπεδα της Ιαπωνίας, όπου πέτυχε την πρώτη του νίκη κόντρα στην Κροατία (1-0), ωστόσο οι ήττες από Ιταλία (2-0) και Μεξικό (2-1) δεν του επέτρεψαν να προχωρήσει στην διοργάνωση.

Παρόλα αυτά, τέσσερα χρόνια μετά, έκανε την υπέρβαση, καθώς με δύο νίκες (2-0 την Πολωνία και 3-0 την Κόστα Ρίκα) η ομάδα του Φέλιξ Μπόρχα πήρε το 2ο εισιτήριο για τους «16» εκεί όπου ηττήθηκε με 1-0 από την Αγγλία χάρη στο γκολ του Μπέκαμ.

Πως έφτασε στη Βραζιλία:


Το προφίλ του Ισημερινού
Με απολογισμό 7 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες ο Ισημερινός τερμάτισε στην 4η θέση πίσω από τις Αργεντινή, Χιλή, Κολομβία και πήρε το τελευταίο απευθείας εισιτήριο για τα τελικά του Μουντιάλ, υπερτερώντας στην ισοβαθμία με την Ουρουγουάη, που αναγκάστηκε να δώσει αγώνα μπαράζ.

Ορισμός της ομάδας-έδρας, καθώς όλες της οι νίκες ήρθαν στο Κίτο (σε υψόμετρο σχεδόν 3000 μέτρων) με αξιοσημείωτες αυτές κόντρα σε Κολομβία (1-0), Ουρουγουάη (1-0), Χιλή (3-1) και Παραγουάη (4-1), ενώ μοναδική εντός έδρας απώλεια ήταν η ισοπαλία (1-1) με την Αργεντινή, από την οποία ηττήθηκε με 4-0 στο Μπουένος Άιρες!

Προπονητής:


Ρεϊνάλντο Ρουέντα (57 ετών)

Το προφίλ του Ισημερινού
Διαδέχθηκε τον Σίξτο Βιζουέτε τον Σεπτέμβριο του 2010 και μπορεί να μην άφησε καλές εντυπώσεις το 2011 όταν ο Ισημερινός αποκλείστηκε στους ομίλους του Κόπα Αμέρικα ωστόσο κατάφερε να πετύχει τον μεγάλο του στόχο, οδηγώντας τον Ισημερινό στα τελικά του Μουντιάλ.

Αυτή θα είναι η δεύτερη συμμετοχή του σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά το 2010 ως τεχνικός της Ονδούρας (ομάδα που θα αντιμετωπίσει στην Βραζιλία), ενώ την διετία 2004-2006 πέρασε από τον πάγκο της Κολομβίας, χάνοντας για ένα βαθμό από την Ουρουγουάη την 5η θέση που οδηγούσε σε μπαράζ πρόκρισης για το Μουντιάλ της Γερμανίας.

Ο ίδιος έκανε γνωστό το όνομα του οδηγώντας την Κ-20 της Κολομβίας στην 3η θέση στο Μουντιάλ Νέων το 2003, αλλά και την Κ-17 στην 4η θέση του Μουντιάλ Εφήβων την ίδια χρονιά.

Παίκτες-κλειδιά:


Το προφίλ του Ισημερινού
Ο ποδοσφαιριστής που ξεχωρίζει από το ρόστερ του Ισημερινού είναι χωρίς αμφιβολία ο Αντόνιο Βαλέντσια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παίκτης ικανός να δημιουργήσει αρκετούς κινδύνους από το δεξί άκρο, ενώ η εμπειρία του σε μεγάλα και ανταγωνιστικά παιχνίδια είναι παραπάνω από πολύτιμη για την ομάδα του Ρουέδα, η οποία αποτελείται κυρίως από ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της χώρας ή στο Μεξικό.

Πρώτος σκόρερ του Ισημερινού στα προκριματικά με 7 γκολ είναι ο Φελίπε Καϊσέδο της Αλ Τζαζίρα, ενώ ο δεύτερος σκόρερ της, Κριστιάν Μπενίτεθ έχασε την ζωή του από καρδιακή προσβολή το καλοκαίρι του 2013. Από πολύ καλή σεζόν στο Μεξικό με τη φανέλα της Πατσούκα (18 γκολ σε 23 ματς) προέρχεται ο Ενέρ Βαλέντσια και αξίζει επίσης προσοχή.

Στον άξονα ξεχωρίζει η παρουσία του Κριστιάν Νομπόα, παίκτη της Δυναμό Μόσχας, ενώ στην άμυνα ο Βάλτερ Αγιόβι ο οποίος αγωνίζεται ως αριστερό μπακ, δεν έχασε ούτε λεπτό στην προκριματική φάση, ενώ έχει δώσει το «παρών» και στα 2 προηγούμενα Μουντιάλ που έχει συμμετάσχει ο Ισημερινός.

Τι θέλει/Τι μπορεί:


Το προφίλ του Ισημερινού
Η παρουσία του και μόνο στα γήπεδα της Βραζιλίας μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία για την ομάδα του Ισημερινού, η οποία θα προσπαθήσει για πρόκριση της στους «16».

Σε όμιλο με Γαλλία, Ελβετία και Ονδούρα έχει ελπίδες για πρόκριση, με το παιχνίδι της πρεμιέρας κόντρα στους Ελβετούς να κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της στον θεσμό, ενώ ζητούμενο είναι να μην «στραβοπατήσει» στον αγώνα με την Ονδούρα.

Όλοι στην ομάδα έχουν στόχο να αφιερώσουν κάθε γκολ στον Κριστιάν Μπενίτεθ ο οποίος έχασε την ζωή του από καρδιακή προσβολή το περασμένο καλοκαίρι και το σίγουρο είναι ότι οι παίκτες θα τα δώσουν όλα προκειμένου να του αφιερώσουν και την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Το ρόστερ:


Τερματοφύλακες: Μάξιμο Μπανγκέρα (Μπαρσελόνα), Αντριάν Μπόνε (Ελ Νασιονάλ), Αλεξάντερ Ντομίνγκες (Λίγκα ντε Κίτο)

Αμυντικοί: Γκάμπριελ Ατσιλιέρ (Εμελεκ), Βάλτερ Αγιοβί (Πατσούκα), Όσκαρ Μπάγκι (Εμελεκ), Φρίκσον Εράσο (Φλαμένγκο), Χόρχε Γουάγουα (Εμελεκ), Χουάν Κάρλος Παρέδες (Μπαρσελόνα).

Μέσοι: Σεγούνδο Καστίγιο (Αλ Χιλάλ), Κάρλος Γρουέσο (Στουτγγάρδη), Ρενάτο Ιμπάρα (Φιτέσε), Φιντέλ Μαρτίνες (Τιχουάνα), Κρίστιαν Νομπόα (Ντιναμό Μόσχας), Λουίς Σαριτάμα (Μπαρσελόνα), Αντόνιο Βαλέντσια (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Έντισον Μέντες (Σάντα Φε).

Επιθετικοί: Χάιμε Αγιοβί (Τιχουάνα), Φελίπε Καϊσέδο (Αλ Τζαζίρα), Τζέφερσον Μοντέρο (Μορέλια), Χοάο Ρόχας (Μορέλια), Ενέρ Βαλέντια (Πατσούκα), Μίκαελ Αρόγιο (Ατλάντε).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.