Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Θρίαμβος για Παναθηναϊκό με υπογραφή Μπεργκ (video)

Κύπελλο Ελλάδας: Θρίαμβος για Παναθηναϊκό με υπογραφή Μπεργκ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/4/2014 21:53
Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μάρκους Μπέργκ ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ (15’, 50’, 88’), ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 4-1 τον ΠΑΟΚ στον τελικό του ΟΑΚΑ και σήκωσε το πρώτο του Κύπελλο Ελλάδας μετά το 2010! Το άλλο γκολ ο Καρέλης (54’), μείωσε στο 70’ με πέναλτι ο Βούκιτς.

Μια από τις πιο εμφατικές νίκες των τελευταίων ετών σε τελικό Κυπέλλου πέτυχε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος κέρδισε με 4-1 τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, με τον Μάρκους Μπεργκ να βάζει την υπογραφή του στη μεγάλη νίκη των «πρασίνων».

Ο Σουηδός επιθετικός με δύο γκολ (15’, 50’) έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων για τον Παναθηναϊκό, ενώ δύο λεπτά μετά ο Καρέλης (54’) «έγραψε» το 3-0 για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου.

Ο ΠΑΟΚ ο οποίος είχε δοκάρι με τον Σαλπιγγίδη στο 37’για την ισοφάριση, μείωσε στο 70’ με πέναλτι του Βούκιτς, ωστόσο ο Μπεργκ με 3ο τέρμα στο 88’ έβαλε το «κερασάκι» στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1 για τον Παναθηναικό ο οποίος σήκωσε το 18ο Κύπελλο στην ιστορία του στον θεσμό.

Το ματς:

Κύπελλο Ελλάδας: Θρίαμβος για Παναθηναϊκό με υπογραφή Μπεργκ (video)
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο, πιέζοντας τον ΠΑΟΚ, ο οποίος υπέπιπτε εύκολα σε λάθη, και στο 15’ μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μπεργκ με δεύτερη προσπάθεια «έγραψε» το 1-0 για τους «πράσινους».

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου συνέχισε να έχει την υπεροχή και είχε καλή στιγμή με σουτ του Πράνιτς στο 23’, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΟΚ κέρδιζε μέτρα και «άγγιξε» σε δύο περιπτώσεις στην ισοφάριση. Αρχικά στο 37’ ο Σαλπιγγίδης σημάδεψε από τα δύο μέτρα το οριζόντιο δοκάρι του Κοτσόλη, ενώ ο ίδιος είχε νέα μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις, καθώς δεν κατάφερε από κοντά να στείλει με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα!

Ονειρικό ήταν το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στην επανάληψη, καθώς στο 50’ ο Μπεργκ εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία στην άμυνα του ΠΑΟΚ, και με ωραίο τελείωμα «έγραψε» το 2-0, στέλνοντας τη μπάλα στη κλειστή γωνία του Γλύκου, που την είχε αφήσει αφύλαχτη.

Οι «πράσινοι» συνέχιζαν να πιέζουν, έχασαν τεράστια ευκαιρία με σουτ του Πράνιτς στο 52’ και στο 54’ ο Καρέλης με τρομερή κεφαλιά, «εκτέλεσε» τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, για το 3-0 του Παναθηναϊκού!

Ο ΠΑΟΚ μετά το αρχικό σοκ, κατάφερε να συνέλθει, είχε καλή στιγμή στο 65’ με πλασέ του Στοχ και στο 69’ ο Λίνο που πέρασε ως αλλαγή, κέρδισε πέναλτι από τον Αμπέντ. Ο Βούκιτς ανάλαβε την εκτέλεση και μείωσε σε 3-1 για τον «δικέφαλο του Βορρά».

Παρόλα αυτά στη συνέχεια η ομάδα του Γεωργιάδη δεν κατάφερε να δημιουργήσει μεγάλη ευκαιρία και στο 88’ ο Μπεργκ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, καθώς με ωραίο σουτ, διαμόρφωσε το τελικό 4-1, με τον ίδιο να πετυχαίνει χατ-τρικ στον τελικό (πρώτος που το πετυχαίνει μετά από 18 χρόνια και τον Βασίλη Τσιάρτα)

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας (77' Κουλούρης), Βίτορ, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας, Λάζαρ (56' Βούκιτς), Κίτσιου, Κάτσε, Λούκας (56' Λίνο), Στοχ, Σαλπιγγίδης

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Νάνο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Πράνιτς, Ζέκα, Αμπέντ (75' Λαγός), Καρέλης, Μπεργκ

Φάσεις και γκολ:



Η απονομή:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.