Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Πήρε προβάδισμα η Γιουβέντους, «αγκαλιά» με την πρόκριση η Βασιλεία

Γιουρόπα Λιγκ: Πήρε προβάδισμα η Γιουβέντους, «αγκαλιά» με την πρόκριση η Βασιλεία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/4/2014 00:01
Με γκολ του Μπονούτσι στο 84’ η Γιουβέντους κέρδισε με 1-0 τη Λιόν στο «Ζερλάν» και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του θεσμού. Με το... ενάμιση πόδι στους «4» η Βασιλεία, 3-0 την Βαλένθια, προβάδισμα για Μπενφίκα (1-0 την Αλκμαάρ στην Ολλανδία) και Πόρτο (1-0 τη Σεβίλλη στο «Ντραγκάο»).

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση της στους «4» του Γιουρόπα Λιγκ έκανε η Γιουβέντους η οποία επικράτησε με 1-0 της Λιόν στο «Ζερλάν» σε ένα παιχνίδι με πρωταγωνιστές τους δύο τερματοφύλακες, Μιγκέλ Λόπες και Τζανλουίτζι Μπουφόν.

Και αυτό διότι οι δύο ομάδες είχαν σημαντικές ευκαιρίες για γκολ, με τον Τέβες από τη μία και με τους Μπριάν και Μαλμπράνκ για τους γηπεδούχους, με το γκολ ωστόσο να μην ερχόταν.

Τελικώς τη λύση έδωσε ο Μπονούτσι, καθώς ο Ιταλός αμυντικός εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην άμυνα της Λιόν και από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ στο 84’ και να χαρίσει τη νίκη στη Γιουβέντους. η οποία πήρε προβάδισμα πρόκρισης εν όψει του επαναληπτικού της επόμενης εβδομάδας στο Τορίνο, εκεί όπου θα γίνει και ο τελικός του θεσμού.

«Αγκαλιά» με την πρόκριση η Βασιλεία


Γιουρόπα Λιγκ: Πήρε προβάδισμα η Γιουβέντους, «αγκαλιά» με την πρόκριση η Βασιλεία
Με δύο γκολ του Ντελγκάδο και ένα του Στόκερ, η Βασιλεία κέρδισε με 3-0 τη Βαλένθια και βρίσκεται «αγκαλιά» με την πρόκριση της στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Παρότι έπαιζε χωρίς τους οπαδούς της λόγω τιμωρίας, η Βασιλεία κέρδισε με 3-0 την Βαλένθια στο «Σεντ Γιάκομπ Παρκ» και βρίσκεται μια… ανάσα από το να επαναλάβει τον περσινό θρίαμβο, όταν και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι γηπεδούχοι «καθάρισαν» σε τέσσερα λεπτά την υπόθεση νίκη με τον Ντελγκάδο ο οποίος με ωραία σουτ πέτυχε δύο γκολ (34’, 38’) , δίνοντας ισχυρό προβάδισμα στους Ελβετούς.

Στην επανάληψη, η Βαλένθια είχε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει ένα εκτός έδρας γκολ, ωστόσο ο Ζόμερ (που θα αντικαταστήσει τον Τερ Στέγκεν στη Γκλάντμπαχ το καλοκαίρι) κατέβασε ρολά, και τελικώς στο90+1’ ο Στόκερ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Βέβαια αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς η Ελβετία πλησίασε ακόμα περισσότερο την Ελλάδα στην 12η θέση της κατάταξης της UEFA!

Προβάδισμα για Μπενφίκα και Πόρτο


Γιουρόπα Λιγκ: Πήρε προβάδισμα η Γιουβέντους, «αγκαλιά» με την πρόκριση η Βασιλεία
Ευχάριστο ήταν το βράδυ για τις πορτογαλικές ομάδες, καθώς η Μπενφίκα κέρδισε με 1-0 την Άλκμααρ στην Ολλανδία, ενώ η Πόρτο επικράτησε με 1-0 της Σεβίλλη στο «Νταγκάο».

Όσον αφορά την πρώτη, η Μπενφίκα κινδύνεψε αρκετά στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στη Άλκμααρ, ωστόσο δεν δέχθηκε γκολ και στο 48’ κατάφερε να πάρει προβάδισμα με τον Σάλβιο, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ μετά από σουτ του Καρντόσο και με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-0 που δίνει σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης στους «αετούς».

Από την άλλη, η Πόρτο με κεφαλιά-«ψαράκι» του Μανγκαλά στο 31’, κέρδισε με 1-0 τη Σεβίλλη και πήρε μικρό προβάδισμα πρόκρισης εν όψει του επαναληπτικού στην Ανδαλουσία.

Μάλιστα οι «δράκοι» είχαν και δύο δοκάρια με τους Ντεφούρ και Κουαρέσμα για να κερδίσουν με μεγαλύτερο σκορ, ενώ έμειναν με δέκα παίκτες στο 87’, με τον Φερνάντο να βλέπει την κόκκινη κάρτα και να χάνει τον επαναληπτικό.

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της φάσης των 8:

Άλκμααρ – Μπενφίκα 0-1 (48’ Σάλβιο)

Λιόν – Γιουβέντους 0-1 (84’ Μπονούτσι)

Βασιλεία – Βαλένθια 3-0 (34’, 38’ Ντελγκάδο, 90+1’ Στόκερ)

Πόρτο – Σεβίλλη 1-0 (31’ Μανγκαλά)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.