Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Αγγλίας: Η Γιουνάιτεντ «ξέρανε» την Σίτι με τους πιτσιρικάδες κι έφυγε για Ευρώπη! (video)

Κύπελλο Αγγλίας: Η Γιουνάιτεντ «ξέρανε» την Σίτι με τους πιτσιρικάδες κι έφυγε για Ευρώπη! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/5/2024 19:04
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με γκολ των 19χρονων Γκαρνάτσο (30’) και Μέινο (39’) νίκησε με 2-1 την Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας και κατέκτησε το τρόπαιο για 13η φορά στην ιστορία της, εξασφαλίζοντας παράλληλα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Τι και αν ήταν το μεγάλο αουτσάιντερ; Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε ρεβάνς από την συμπολίτισσά Μάντσεστερ Σίτι για την περσινή ήττα στον τελικό του Κυπέλλου, επικράτησε με 2-1 των πρωταθλητών Αγγλίας στο «Γουέμπλεϊ» και κατέκτησε το 13ο τρόπαιο στην ιστορία της στο θεσμό εξασφαλίζοντας παράλληλα το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ.

Η ομάδα του Τεν Χαγκ, στο πιθανότατα τελευταίο παιχνίδι του Ολλανδού τεχνικού στην Γιουνάιτεντ, εγκλώβισε πλήρως την Σίτι στο πρώτο ημίχρονο και βρήκε δύο γκολ σ’ εννέα λεπτά με τους 19χρονους Γκαρνάτσο και Μέινο. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά στην ιστορία του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού που δύο παίκτες κάτω των 20 ετών σκοράρουν στον τελικό του θεσμού.

Το πρώτο γκολ του Γκαρνάτσο προέκυψε από ευγενική χορηγία του Γκβάρντιολ, ενώ το δεύτερο προέκυψε από υποδειγματική αντεπίθεση και υπέροχη ασίστ του Φερνάντες στον Μέινο, που δε λάθεψε από κοντά.

Η Μάντσεστερ Σίτι το προσπάθησε στο δεύτερο μέρος, είχε δοκάρι στο 55’ με δυνατό σουτ του Χάαλαντ μέσα από την περιοχή ενώ τρία λεπτά μετά ο Ονάνα πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε μακρινό σουτ του Γουόκερ. Λίγο αργότερα ο Άλβαρες αστόχησε σε τετ-α-τετ στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από δοκάρι, με την Γιουνάιτεντ να αμυνόταν με νύχια και με δόντια για να κρατήσει το υπέρ της 2-0. Αυτό δε συνέβη αφού στο 87’ ο Ντοκού κατάφερε να μειώσει με σουτ από το ύψος της περιοχής στέλνοντας τη μπάλα στην κλειστή γωνία του Ονάνα που είχε μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Με τον διαιτητή να δίνει επτά λεπτά καθυστερήσεις, οι πρωταθλητές είχαν χρόνο για την ισοφάριση, όμως δεν μπόρεσαν να απειλήσουν σημαντικά. Το 2-1 έμεινε ως το τέλος και η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν κατάφερε να πετύχει το «νταμπλ» για δεύτερη σερί σεζόν. Το Κύπελλο Αγγλίας πήγε στην κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ με την Γιουνάιτεντ να κατακτά το 13ο τρόπαιο στην ιστορία της στο θεσμό, ένα λιγότερο από την πολυνίκη Άρσεναλ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» εξασφάλισαν έτσι θέση στο Κομιούνιτι Σιλντ τον Αύγουστο απέναντι στην Σίτι και κυρίως ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η 6η της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ, Τσέλσι «υποβιβάστηκε» στο Κόνφερενς Λιγκ ενώ η 7η Νιούκαστλ έμεινε εκτός Ευρώπης.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.