Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ελλάδα - Καζακστάν 5-0: Έκανε «φύλλο και φτερό» τους Καζάκους και πάει στην Τιφλίδα για την πρόκριση στο Euro! (video)

Ελλάδα - Καζακστάν 5-0: Έκανε «φύλλο και φτερό» τους Καζάκους και πάει στην Τιφλίδα για την πρόκριση στο Euro! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/3/2024 23:33
Η Εθνική Ελλάδας με ονειρικό πρώτο μέρος διέλυσε με 5-0 το Καζακστάν στην «OPAP Arena» και έκλεισε θέση στον τελικό της Τρίτης με την Γεωργία στην Τιφλίδα (26/3, 19:00) όπου θα διεκδικήσει την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024. Μπακασέτας (9’ πεν.), Πέλκας (15’), Ιωαννίδης (37’), Κουρμπέλης (40’) και Ταπάλοβ (87’ αυτ.) οι σκόρερ για την «γαλανόλευκη» που έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στους Καζάκους.

Το πρώτο από τα δύο βήματα της Εθνικής Ελλάδας για την πρόκριση στα τελική του Euro έγινε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ισοπέδωσε με 5-0 το Καζακστάν στην «OPAP Arena» και προκρίθηκε στον τελικό των πλει-οφ την προσεχή Τρίτη (26/3), όπου θα αντιμετωπίσει την Γεωργία στην Τιφλίδα για την πρόκριση στα γήπεδα της Γερμανίας.

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ μπήκε με τη σωστή νοοτροπία στο παιχνίδι και πραγματοποίησε εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο, «καθαρίζοντας» με τέσσερα γκολ την υπόθεση πρόκριση. Ο Μπακασέτας άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 9ο λεπτό, ενώ στο 15’ ο Πέλκας διπλασίασε το σκορ μετά από ασίστ του Μασούρα. Ο τελευταίος «έφτιαξε» και το γκολ του Ιωαννίδη για το 3-0 στο 37’ ενώ τρία λεπτά μετά ο Κουρμπέλης μπήκε και αυτός στον πίνακα των σκόρερ με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Τσιμίκα.

Το Καζακστάν μπήκε δυναμικά στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης αλλά στη συνέχεια η Ελλάδα πήρε ξανά τον πλήρη έλεγχο και στο 87’ έφτασε και σε πέμπτο τέρμα με αυτογκόλ του Ταπάλοβ.

Το 5-0 ήταν το τελικό σκορ, με την «γαλανόλευκη» να «σφραγίζει» την πρόκριση στον τελικό των πλει-οφ στην Τιφλίδα. Εκεί θα αντιμετωπίσει την γηπεδούχο Γεωργία σε νοκ-άουτ ματς με έπαθλο το εισιτήριο που οδηγεί στα τελικά του Euro 2024. Πρόκειται για το ματς της δεκαετίας για την Εθνική μας ομάδα που θα διεκδικήσει την επιστροφή της σε τελική φάση μεγάλων διοργανώσεων από το Μουντιάλ του 2014 στην Βραζιλία.

Το ματς:


Πως κατέβηκαν

Ο Γκουστάβο Πογιέτ επέλεξε σχηματισμό 4-3-3 με τον Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια και τετράδα της άμυνας τους Μπάλντοκ, Μαυροπάνο, Χατζηδιάκο και Τσιμίκα. Στο κέντρο βρίσκονταν οι Κουρμπέλης, Μπακασέτας και Μάνταλος, ενώ η τριάδα στην επίθεση αποτελούνταν από Μασούρα, Πέλκα στα άκρα και Ιωαννίδη στην κορυφή.

Από την πλευρά του ο τεχνικός του Καζακστάν, Μαγκόντεβ Αντίεβ επέλεξε σύστημα 5-4-1. Ο Σάτσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια, η τριάδα στην άμυνα αποτελούνταν από τους Μπιστρόφ, Μαρότσκιν και Γιερλάνοβ ενώ ρόλο φουλ μπακ είχαν οι Καΐροβ και Βορογκόφσκι. Το κεντρικό δίδυμο στα χαφ αποτελούνταν από τους Μπαϊσεμπέκοβ και Ζαϊνουντίνοβ, στα «φτερά» ήταν οι Τσεσνόκοβ και Αστάνοβ στα δύο άκρα ενώ προωθημένος ήταν ο Σαμορόντοβ.

Ονειρικό «γαλανόλευκο» ξεκίνημα με δύο γκολ στο πρώτο τέταρτο

Ιδανικότερο ξεκίνημα δε γινόταν για την Εθνική Ελλάδας η οποία κέρδισε πέναλτι στην πρώτη της ευκαιρία στο παιχνίδι. Στο 7’ ο Πέλκας επιχείρησε σουτ από θέση βολής, με τον Σάτσκι να αποκρούει με τη βοήθεια του δοκαριού, όμως ο Έλληνας εξτρέμ πήρε το ριμπάουντ και ανατράπηκε στην περιοχή από τον Καΐροβ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπακασέτας ο οποίος δεν αστόχησε και άνοιξε το σκορ του αγώνα, φτάνοντας τα 14 τέρματα με το εθνόσημο. Πρόκειται για απολογισμός που τον τοποθετεί στους δέκα σκόρερ όλων των εποχών της «γαλανόλευκης».



Η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ διατήρησε τον έλεγχο, κυκλοφορούσε σωστά τη μπάλα και στο 15’ διπλασίασε το προβάδισμα της μετά από συνεργασία των δύο εξτρέμ. Ο Μασούρας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Πέλκας με δυνατή κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής διπλασίασε το προβάδισμα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.



Δοκάρι με δόση τύχης το Καζακστάν, το «καθάρισε» από το ημίχρονο η Εθνική

Το 2-0 ανάγκασε το Καζακστάν να παίξει πιο επιθετικά και στο 24’ είχε την πρώτη του φάση στο ματς, έστω και με δόση τύχης. Μετά από λάθος του Τσιμίκα, ο Τσεσνόκοβ επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Χατζιδιάκο, άλλαξε πορεία και κατέληξε στο κάθετο δοκάρι του Βλαχοδήμου.



Η φάση αυτή δεν θορύβησε την Ελλάδα, η οποία δεν επέτρεπε στους Καζάκους να κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα και παράλληλα χτυπούσε άμεσα στο τρανζίσιον. Με αυτό τον τρόπο ήρθε το τρίτο τέρμα στο 37’ με τον Ιωαννίδη να μπαίνει και αυτός στον πίνακα των σκόρερ «κλειδώνοντας» το ματς. Δημιουργός ξανά ο Μασούρας, ο οποίος είδε την κίνηση του Ιωαννίδη στην πλάτη της άμυνας και του «σέρβιρε» το γκολ, με τον Έλληνα στράικερ να σκοράρει με τρομερό τελείωμα στην κίνηση για το 3-0.



Πριν κοπιάσουν οι πανηγυρισμοί η «γαλανόλευκη» πέτυχε και τέταρτο τέρμα! Στο 40’ Ο Τσιμίκας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Κουρμπέλης με κεφαλιά στην «καρδιά» της άμυνας εκτόξευσε το δείκτη του σκορ στο 4-0. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, με το Καζακστάν να μην καταγράφει ούτε τελική! Η τελευταία φορά που η Ελλάδα πέτυχε τέσσερα γκολ σε ένα ημίχρονο ήταν επί του Γιβραλτάρ στο Αλγκάρβε τον Σεπτέμβριο του 2016.



Μπήκε δυναμικά στην επανάληψη το Καζακστάν

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Πογιέτ προχώρησε σε αλλαγή με την είσοδο του Ρέτσου αντί του Χατζιδιάκου ο οποίος είχε κίτρινη και αντιμετώπισε κάποιες ενοχλήσεις πριν το ματς. Από την πλευρά του ο Αντίεβ προχώρησε σε τριπλή αλλαγή και άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 περνώντας τους Ταπάλοβ, Οράζοβ και Σαντιμπέκοβ αντί των Καΐροβ, Αστάνοβ και Μπεϊσεμπέκοβ.

Το Καζακστάν, που δεν είχε πλέον κάτι να χάσει, μπήκε πολύ ορμητικά στο δεύτερο μέρος και βρήκε αρκετά σουτ στα πρώτα λεπτά. Στο 48’ κατέγραψε την πρώτη τελική με σουτ του Ζαϊνουντίνοβ που μπλόκαρε ο Βλαχοδήμος ενώ δύο λεπτά μετά η προσπάθεια του Ταπάλοβ πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Η Ελλάδα απάντησε στο 51’ με σουτ των Μάνταλου και Μπακασέτα στην ίδια φάση αλλά ο Σάτσκι αντέδρασε σωστά. Ανασταλτικά όμως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν πατούσε καλά έχοντας αποδιοργανωθεί από το άναρχο τρόπο παιχνιδιού των Καζάκων. Στο 53’ ο Βλαχοδήμος χρειάστηκε να επέμβει ξανά μπλοκάροντας το σουτ του Ταπάλοβ, ενώ στο 58’ αυτό του Οράζοβ πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η μεγαλύτερη φάση των φιλοξενούμενων στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 59’ με τον Βορογκόφσκι να μην πιάνει καλά την κεφαλιά στη μικρή περιοχή στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Απορρόφησε την πίεση η Ελλάδα και βρήκε και πέμπτο γκολ στο φινάλε

Ο Πογιέτ θέλοντας να διορθώσει τα πράγματα αλλά και να κάνει και διαχείριση εν όψει Γεωργίας, πέρασε τους Γιακουμάκη και Κωνσταντέλια αντί των Πέλκα και Ιωαννίδη ενώ λίγο πιο μετά πέρασε και τον Ρότα αντί του Μπάλντοκ. Από την πλευρά του ο Αντίεβ έβαλε τον Ζούεβ αντί του Τσεσνόκοβ.

Οι συνεχείς διακοπές λόγω των αλλαγών επέτρεψαν στην Ελλάδα να πάρει ξανά τον έλεγχο του παιχνιδιού κοντρολάροντας το ματς. Μάλιστα στο 73’ πλησίασε σε πέμπτο γκολ με σουτ του Μπακασέτα εντός περιοχής, αλλά ο Μπίστροφ έβαλε σωτήρια την κόντρα διώχνοντας σε κόρνερ. Αμέσως μετά ο αρχηγός της Ελλάδας αντικαταστάθηκε από τον Μπουχαλάκη ενώ οι Καζάκοι ολοκλήρωσαν τις αλλαγές στο 77’ με την είσοδο του Αϊμπέτοβ αντί του Σαμοντόροβ.

Η πίεση των Καζάκων περιορίστηκε μόνο στο πρώτο τέταρτο, καθώς από τις αλλαγές και μετά η Ελλάδα πήρε τον πλήρη έλεγχο και ήταν αυτή που πλησίαζε σε γκολ. Αυτό λίγο έλειψε να έρθει στο 84’ με τον Μάνταλο να βγαίνει απέναντι από τον Σάτσκι αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων απέκρουσε εντυπωσιακά.



Η φάση αυτή αποδείχθηκε προειδοποιητική βολή, αφού δύο λεπτά μετά οι Έλληνες διεθνείς έκαναν το 5-0. Μετά από κόρνερ του Τσιμίκα, η μπάλα βρήκε στον Ταπάλοφ, έπειτα στον Μαρόσκιν και κατέληξε στα δίχτυα.



Η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ έψαξε και έκτο γκολ. Στο 89’ ο Σάτσκι απέκρουσε δύσκολα το πλασέ του Κωνσταντέλια ενώ στο 90’ νεαρός άσος έβγαλε σε θέση βολής τον Μασούρα αλλά το σουτ του τελευταίου από κοντά κόντραρε στα σώματα και κατέληξε κόρνερ.



Με τη συμπλήρωση των 90’ ο Μάκελι σφύριξε τη λήξη του αγώνα, με την Ελλάδα να «σφραγίζει» το εισιτήριο για τον τελικό της Τρίτης στην Τιφλίδα. Εκεί η «γαλανόλευκη» θα δώσει το ματς της δεκαετίας κόντρα στην γηπεδούχο Γεωργία για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024.

Κοντράστ συναισθημάτων στο φινάλε, με τους Έλληνες διεθνείς να πανηγύριζαν την πρόκριση με τον κόσμο που έδωσε βροντερό παρόν στην «OPAP Arena» αλλά και να σπεύδουν να παρηγορήσουν τους Καζάκους διεθνείς που ξέσπασαν σε δάκρια, γνωρίζοντας βαρύτατη ήττα στο ματς της ζωής τους.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (67’ Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (46’ Ρέτσος), Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας (73’ Μπουχαλάκης), Μασούρας, Πέλκας (63’ Κωνσταντέλιας), Ιωαννίδης (63’ Γιακουμάκης)
Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Διούδης, Τζαβέλλας, Σιώπης, Παυλίδης, Χατζηγιοβάνης, Τζόλης

Καζακστάν: Σάτσκι, Καΐροφ (46’ Ταπάλοφ), Μπιστρόφ, Μαρότσκιν, Ερλάνοφ, Βορογκόφσκι, Τσεσνόκοφ (67’ Ζούεφ), Μπεϊσεμπέκοφ (46’ Σαντιμπέκοφ), Ζαϊνουτντίνοφ, Αστάνοφ (46’ Οράζοφ), Σαμοράντοφ (77’ Αϊμπέτοφ)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Μπάγερν Μονάχου - Ρεάλ Μαδρίτης 2-2: Ανοι(Χ)τοι λογαριασμοί για τη ρεβάνς μετά από ματσάρα (video)
Μπάγερν Μονάχου - Ρεάλ Μαδρίτης 2-2: Ανοι(Χ)τοι λογαριασμοί για τη ρεβάνς μετά από ματσάρα (video)
21 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Ολυμπιακός: Τέλος η σεζόν για Μπιανκόν
Ολυμπιακός: Τέλος η σεζόν για Μπιανκόν
22 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Μπακασέτας: Μπήκε στη δεκάδα των κορυφαίων σκόρερ της Εθνικής Ελλάδας (video)
Μπακασέτας: Μπήκε στη δεκάδα των κορυφαίων σκόρερ της Εθνικής Ελλάδας (video)
21/03/2024 22:25
Πογιέτ πριν τη σέντρα: «Είπα στους παίκτες να είναι ο εαυτός τους»
Πογιέτ πριν τη σέντρα: «Είπα στους παίκτες να είναι ο εαυτός τους»
21/03/2024 21:32
Λέστερ: Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών για φερόμενη παραβίαση των κανόνων κέρδους και βιωσιμότητας!
Λέστερ: Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών για φερόμενη παραβίαση των κανόνων κέρδους και βιωσιμότητας!
21/03/2024 20:57
Η Γεωργία στον δρόμο της Εθνικής για το Euro σε περίπτωση πρόκρισης! (video)
Η Γεωργία στον δρόμο της Εθνικής για το Euro σε περίπτωση πρόκρισης! (video)
21/03/2024 20:57
Ελλάδα: Με Ιωαννίδη στην κορυφή κόντρα στο Καζακστάν - Δείτε τους 11 του Πογιέτ
Ελλάδα: Με Ιωαννίδη στην κορυφή κόντρα στο Καζακστάν - Δείτε τους 11 του Πογιέτ
21/03/2024 20:37
Αγγλία: Αποχώρησε από την αποστολή λόγω ενοχλήσεων ο Σάκα
Αγγλία: Αποχώρησε από την αποστολή λόγω ενοχλήσεων ο Σάκα
21/03/2024 20:28
Εθνική Γερμανίας: Ανακοίνωσε συμφωνία με την Nike και αποχωρεί από την Adidas μετά από 70 χρόνια!
Εθνική Γερμανίας: Ανακοίνωσε συμφωνία με την Nike και αποχωρεί από την Adidas μετά από 70 χρόνια!
21/03/2024 20:02
«Έντονο ενδιαφέρον από Μπουντεσλίγκα και ελληνικές ομάδες για τον Τζόλη»
«Έντονο ενδιαφέρον από Μπουντεσλίγκα και ελληνικές ομάδες για τον Τζόλη»
21/03/2024 19:42
Ελλάδα - Καζακστάν: Sold out η OPAP Arena για το μεγάλο ματς!
Ελλάδα - Καζακστάν: Sold out η OPAP Arena για το μεγάλο ματς!
21/03/2024 19:08
Καζακστάν: Μεγάλο πριμ από τον δισεκατομμυριούχο Τιμούρ Τουρλόφ σε περίπτωση πρόκρισης επί της Ελλάδας
Καζακστάν: Μεγάλο πριμ από τον δισεκατομμυριούχο Τιμούρ Τουρλόφ σε περίπτωση πρόκρισης επί της Ελλάδας
21/03/2024 18:01
Περισσότερες ειδήσεις