Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λέστερ: Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών για φερόμενη παραβίαση των κανόνων κέρδους και βιωσιμότητας!

Λέστερ: Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών για φερόμενη παραβίαση των κανόνων κέρδους και βιωσιμότητας!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/3/2024 20:57
Η Λέστερ κατηγορήθηκε από την Πρέμιερ Λιγκ για παραβίαση των κανόνων δαπανών κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων σεζόν στην κορυφαία κατηγορία και κινδυνεύει μέχρι και με αφαίρεση βαθμών.

Μετά τις Έβερτον και Νότιγχαμ Φόρεστ, η Λέστερ είναι η 3η ομάδα που παραπέμφθηκε σε ανεξάρτητη επιτροπή για παραβίαση των κανόνων κέρδους και βιωσιμότητας (PSR) και παράλειψη υποβολής ελεγμένων οικονομικών.

Εάν οι πρωτοπόροι της Τσάμπιονσιπ κριθούν ένοχοι τότε ενδέχεται να τιμωρηθούν με αφαίρεση βαθμών. Ο σύλλογος υπόκειται επίσης σε ξεχωριστή οικονομική έρευνα από την αγγλική Football League (EFL).

Η Λέστερ δεν έχει ακόμη δημοσιοποιήσει τους λογαριασμούς της για την τελευταία της σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά στους 12 μήνες έως τον Μάιο του 2022 ανακοίνωσε απώλειες-ρεκόρ για το σύλλογο ύψους 92,5 εκατομμυρίων λιρών.

Ένα χρόνο νωρίτερα, τη σεζόν που σήκωσε το Κύπελλο Αγγλίας απέναντι στην Τσέλσι, ο σύλλογος ανέφερε απώλεια 33,1 εκατομμυρίων λιρών προ φόρων.

Οι κανόνες της Πρέμιερ Λιγκ επιτρέπουν στους συλλόγους να έχουν απώλειες 105 εκατομμυρίων λιρών σε περίοδο τριών ετών, ή 35 εκατομμυρίων λιρών ανά περίοδο, προτού αντιμετωπίσουν κυρώσεις.

Η αγγλική ομάδα ισοβαθμεί αυτή τη στιγμή με την Λιντς στην κορυφή της Τσάμπιονσιπ έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο ενώ βρίσκεται μόλις στο -1 από την 3η Ίπσουιτς. Ως εκ τούτου μία ενδεχόμενη αφαίρεση βαθμών μπορεί να της κοστίσει της απευθείας άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ.

Έκπληκτοι και απογοητευμένοι δηλώνουν στην Λέστερ

Η Λέστερ δήλωσε «έκπληκτη» και «απογοητευμένη» από το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών της Πρέμιερ Λιγκ, μιας και ο σύλλογος δεν βρίσκεται πλέον στην πρώτη κατηγορία.

Ο σύλλογος προσθέτει ότι «θα υπερασπιστεί τον εαυτό του από οποιεσδήποτε παράνομες ενέργειες των ποδοσφαιρικών αρχών, εάν επιδιώξουν να ασκήσουν δικαιοδοσία όπου δεν μπορούν να το κάνουν».

Παράλληλα τονίζεται ότι «η Λέστερ Σίτι παραμένει πρόθυμη και πρόθυμη να συνεργαστεί εποικοδομητικά με την Premier League και την EFL για να επιδιώξει τη σωστή επίλυση τυχόν πιθανών χρεώσεων, από τους κατάλληλους φορείς και τη σωστή στιγμή».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.