Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γαλλία - Ελλάδα 1-0: Την κοίταξε στα μάτια και «λύγισε» στις λεπτομέρειες (video)

Γαλλία - Ελλάδα 1-0: Την κοίταξε στα μάτια και «λύγισε» στις λεπτομέρειες (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
19/6/2023 23:49
Η Εθνική Ελλάδας κοίταξε στα μάτια τη Γαλλία μέσα στο «Σταντ ντε Φρανς», σε αγώνα για την τέταρτη αγωνιστική του δευτέρου ομίλου της προκριματικής φάσης του Euro 2024, όμως ηττήθηκε με 1-0 και υπέστη την πρώτη της απώλεια βαθμών.

Το συγκρότημα του Γκουστάβο Πογέτ ήταν πολύ καλά στημένο στο χορτάρι και κοίταξε στα μάτια τους φιναλίστ του προηγούμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο «πλήρωσε» τα ατομικά λάθη που έγιναν κατά κύριο λόγο από τον Μαυροπάνο και δέχτηκε το γκολ με πέναλτι του Εμπαπέ στο 55', δίχως να μπορέσει να αντιδράσει, καθώς έπαιξε και με δέκα παίκτες στη συνέχεα λόγω αποβολής του σέντερ μπακ της Στουτγκάρδης.

Πλέον έπειτα από τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, στη βαθμολογία του γκρουπ οι «μπλε» έχουν 12 βαθμούς και φιγουράρουν στην κορυφή έχοντας ήδη «αγκαλιάσει» την πρόκριση στα γήπεδα της Γερμανίας, ενώ η «γαλανόλευκη» ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 6 πόντους κι ακολουθούν Ολλανδία και Ιρλανδία με 3, ενώ το Γιβραλτάρ ακόμα δεν έχει κάνει σεφτέ.

Πίεσαν και ζητούσαν διαρκώς πέναλτι οι Γάλλοι, άντεξε η Εθνική

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, μόλις στο 2' ο Εμπαπέ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπάλντοκ έπειτα από σέντρα που έγινε από δεξιά.

Η πίεση ήταν αφόρητη και στο 7' η μπάλα βρέθηκε στην ελληνική περιοχή, με τον Χατζηδιάκο να κοντράρει αρχικά την προσπάθεια του Κολό Μουανί και στη συνέχεια την προσπάθεια του Τεό Ερναντέζ, με την μπάλα να σταματάει στο χέρι του αμυντικού της Άλκμααρ, με τον διαιτητή Λαόθ όμως να δείχνει ότι δεν υπήρχε παράβαση και τον VAR να συμφωνεί μαζί του.



Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κομάν με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Εμπαπέ μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ που δοκίμασε ο Γάλλος σούπερ σταρ στην κίνηση έφυγε ψηλά άουτ.



Στο 11' ο Εμπαπέ -από τον οποίο περνούσαν όλες οι επιθέσεις- έκανε την ωραία κίνηση από αριστερά όμως το παράλληλο του γύρισμα δεν βρήκε συμπαίκτη του και ο κίνδυνος απομακρύνθηκε από τον Τσιμίκα.



Χρειάστηκε να δείξει το ρολόι του γηπέδου το 25ο λεπτό για να απειληθεί ξανά η «γαλανόλευκη». Μετά από «γλυκιά» σέντρα από αριστερά, ο Κολό Μουανί πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να φεύγει άουτ.



Ένα λεπτό αργότερα, η Εθνική κατέγραψε την πρώτη της τελική προσπάθεια στο ματς, με τον Τάσο Μπακασέτα να δοκιμάζει από μακριά τα αντανακλαστικά του Μενιάν, με τον τελευταίο να αποκρούει αρκετά εύκολα το σουτ του Έλληνα αρχηγού.



Στο 27' οι γηπεδούχοι ζήτησαν και τρίτο πέναλτι. Έπειτα από σέντρα του Κομάν από τα δεξιά, ο Μπάλντοκ μάρκαρε με τα χέρια τον Εμπαπέ όμως δεν υπήρξε ξανά παράβαση, παρά τις διαμαρτυρίες από τον σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν.



Τα νεύρα των γηπεδούχων ήταν έντονα και στο 41' ο Εμπαπέ έπεσε ξανά μέσα στην περιοχή χωρίς κανένα λόγο και ζήτησε ξανά πέναλτι, όμως πολύ σωστά ο Ισπανός ρέφερι του έδωσε εντολή να σηκωθεί κάνοντάς του και παρατηρήσεις.



Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου σαρανταπενταλέπτου καταγράφηκε στο 44'. Ο Κομάν με μία υπέροχη σέντρα βρήκε τον Κουντέ και ο Γάλλος δεξιός μπακ πλάσαρε στην κίνηση, όμως ο Βλαχοδήμος απέκρουσε εντυπωσιακά με το δεξί χέρι κι έσωσε την εστία του.



Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0) στα αποδυτήρια του ημιχρόνου με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Διπλή γκάφα του Μαυροπάνου, και με... επανάληψη στο πέναλτι ο Εμπαπέ το 1-0

Τέσσερα λεπτά μετά τη σέντρα στην επανάληψη, η σέντρα που έγινε από αριστερά είχε προορισμό το κεφάλι του Γκριεζμάν, όμως ο Μαυροπάνος μ' ένα αχρείαστα επικίνδυνο μαρκάρισμα βρήκε τον Γάλλο επιθετικό και καταλογίστηκε πέναλτι, ενώ έγινε έλεγχος και για κόκκινη κάρτα που τελικά όμως δεν βγήκε.

Στο 53' ο Εμπαπέ ανέλαβε την ευθύνη για την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών και είδε τον Βλαχοδήμο να αποκρούει εντυπωσιακά και νόμιμα, όμως δόθηκε επανάληψη όχι για τη θέση του Έλληνα γκολκίπερ, αλλά για την πρόωρη είσοδο του Μαυροπάνου στην περιοχή.

Δύο λεπτά μετά εκτέλεσε ξανά το πέναλτι ο Γάλλος αρχηγός και νίκησε τον Έλληνα τερματοφύλακα για το 1-0.



Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Κομάν έκανε σέντρα «ξυραφιά» και ο Χατζηδιάκος ρίσκαρε με προβολή, με την μπάλα ευτυχώς για την Εθνική να περνάει λίγο δίπλα από την εστία του Βλαχοδήμου.

Αμέσως μετά ο Κομάν, δοκίμασε την τύχη του έξω από την περιοχή όμως δεν θα μπορούσε να ανησυχήσει τον Βλαχοδήμο ο οποίος μπλόκαρε σταθερά.

Η «γαλανόλευκη» πάντως δεν έδειξε πρόθεση να τα παρατήσει και βγήκε μπροστά προσπαθώντας να πιέσει. Στο 65' ο Μάνταλος βρέθηκε σε καλή θέση και σούταρε λίγο έξω από την περιοχή, με τον Μενιάν να αποκρούει σταθερά.



Αποβολή Μαυροπάνου, αριθμητικό μειονέκτημα και... ήττα

Τα πάντα κρίθηκαν στο 69'. Οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση και ο Μαυροπάνος μάρκαρε τον Κολό Μουανί, με τον Λαόθ να σφυρίζει φάουλ σ' ένα τζαρτζάρισμα του σέντερ μπακ της Στουτγκάρδης και παράλληλα να του δείχνει απευθείας κόκκινη κάρτα, τιμωρώντας με κίτρινη κάρτα και τους Χατζηδιάκο, Κουρμπέλη, λόγω διαμαρτυρίας.



Από την απευθείας εκτέλεση του φάουλ ο Γκριεζμάν πλησίασε στο δεύτερο γκολ, με την μπάλα να φεύγει άουτ.



Στο 82' οι «μπλε»... έκρυψαν την μπάλα και ο Εμπαπέ βρέθηκε λίγο έξω από την περιοχή σουτάροντας συρτά και δυνατά, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.



Η πίεση ήταν ξανά μεγάλη και στο επόμενο λεπτό ο Τεό Ερναντέζ δεν μπόρεσε μέσα από την περιοχή να στείλει την μπάλα προς την εστία.

Ήταν φανερό ότι πλέον οι γηπεδούχοι είχαν κενούς χώρους στις αντεπιθέσεις και μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες με μεγαλύτερη άνεση.



Απείλησαν τρεις φορές με τους Εμπαπέ, Ντεμπελέ και Καμαβινγκά όμως δεν βρήκαν ένα δεύτερο τέρμα κι όλα έμεναν «ανοιχτά».

Την ίδια στιγμή η «γαλανόλευκη» απείλησε μία φορά, με το σουτ του Φούντα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ.



Ο διαιτητής Λαόθ έδειξε 14 λεπτά καθυστερήσεων και υπήρχε ακόμα... μέλλον στο ματς. Στο 95' ο Εμπαπέ δοκίμασε να σκοράρει όμως ξανά ο Βλαχοδήμος βρήκε την απάντηση.

Οι διεθνείς είχαν στερέψει από δυνάμεις και δεν είχαν κουράγιο να ψάξουν την ισοφάριση, κάτι απόλυτα λογικό, καθώς έπαιζαν για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα με δέκα παίκτες.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Λαόθ και το τελικό 1-0 υποχρέωσε τη «γαλανόλευκη» στην πρώτη της ήττα στην προκριματική φάση του Euro 2024.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό Κονατέ, Τ. Ερναντέζ, Τσουαμενί, Καμαβινγκά, Γκριεζμάν (86' Ενκουνκού), Κομάν (77' Ντεμπελέ), Εμπαπέ, Κολό Μουανί (86' Ζιρού)

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (86' Μπουχαλάκης), Σιώπης (66' Φούντας), Μπακασέτας (71' Ρέτσος), Μασούρας (71' Κουλιεράκης), Μάνταλος, Γιακουμάκης (66' Παυλίδης)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή οδηγήθηκε ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης
Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή οδηγήθηκε ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης
49 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Πρωταθλητής Ελλάδας στο μπάσκετ γυναικών ο Ολυμπιακός (video)
Πρωταθλητής Ελλάδας στο μπάσκετ γυναικών ο Ολυμπιακός (video)
2 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Άρης: Κράτησε τον Ρουπ και παίρνει Χουτεσιώτη
Άρης: Κράτησε τον Ρουπ και παίρνει Χουτεσιώτη
19/06/2023 22:44
Ιρλανδία: Η Κ21 αποχώρησε από φιλικό έπειτα από ρατσιστική επίθεση από παίκτη του Κουβέιτ!
Ιρλανδία: Η Κ21 αποχώρησε από φιλικό έπειτα από ρατσιστική επίθεση από παίκτη του Κουβέιτ!
19/06/2023 21:52
Μεξικό: Τέλος ο Κόκα μετά από μόλις τρεις μήνες στον πάγκο!
Μεξικό: Τέλος ο Κόκα μετά από μόλις τρεις μήνες στον πάγκο!
19/06/2023 21:17
Ελλάδα: Με δύο αλλαγές κόντρα στη Γαλλία
Ελλάδα: Με δύο αλλαγές κόντρα στη Γαλλία
19/06/2023 20:50
Άμπελ Φερέιρα: Απέρριψε πρόταση 20 εκατ. ευρώ από την Αλ Χιλάλ
Άμπελ Φερέιρα: Απέρριψε πρόταση 20 εκατ. ευρώ από την Αλ Χιλάλ
19/06/2023 20:31
Όνειρο ήταν και πάει για την Εθνική Γυναικών η πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ
Όνειρο ήταν και πάει για την Εθνική Γυναικών η πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ
19/06/2023 20:02
Ο Κάρλο Αντσελότι αναλαμβάνει την Εθνική Βραζιλίας το καλοκαίρι του 2024!
Ο Κάρλο Αντσελότι αναλαμβάνει την Εθνική Βραζιλίας το καλοκαίρι του 2024!
19/06/2023 19:38
Υπέγραψε στη Σάλτσμπουργκ ο 16χρονος γιος του Όλοφ Μέλμπεργκ
Υπέγραψε στη Σάλτσμπουργκ ο 16χρονος γιος του Όλοφ Μέλμπεργκ
19/06/2023 18:25
Επέστρεψε στον πάγκο της Σέλτικ ο Μπρένταν Ρότζερς
Επέστρεψε στον πάγκο της Σέλτικ ο Μπρένταν Ρότζερς
19/06/2023 18:06
Ιραόλα: «Έπαιξε» για τον Ολυμπιακό, ανέλαβε την Μπόρνμουθ
Ιραόλα: «Έπαιξε» για τον Ολυμπιακό, ανέλαβε την Μπόρνμουθ
19/06/2023 17:43
Περισσότερες ειδήσεις