Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ιραόλα: «Έπαιξε» για τον Ολυμπιακό, ανέλαβε την Μπόρνμουθ

Ιραόλα: «Έπαιξε» για τον Ολυμπιακό, ανέλαβε την Μπόρνμουθ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/6/2023 17:43
Ο Άντονι Ιραόλα που αποτέλεσε υποψήφιος για τον πάγκο του Ολυμπιακού θα συνεχίσει την καριέρα του στην Πρέμιερ Λιγκ αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της Μπόρνμουθ.

Λίγη ώρα μετά την απόλυση-σοκ του Γκάρι Ο’ Νιλ από τον πάγκο της Μπόρνμουθ τα «κεράσια» ανακοίνωσαν τον αντικαταστάτη του και αυτός είναι ο Άντονι Ιραόλα.

Ο Ισπανός τεχνικός έμεινε ελεύθερος από την Ράγιο Βαγιεκάνο μετά από τρία πετυχημένα χρόνια στην ισπανική ομάδα και υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ.

Στην πρώτη του σεζόν (2020-21) στην Ράγιο, οδήγησε την ομάδα πίσω στην Λα Λίγκα και την επόμενη χρονιά την έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας. Τη φετινή σεζόν οδήγησε τους Μαδριλένους στην 11η θέση του πρωταθλήματος.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2018 στην Κύπρο και την ΑΕΚ Λάρνακας όπου οδήγησε την ομάδα του στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Απολύθηκε τον Γενάρη του 2019 μετά από δύο μήνες χωρίς νίκη και τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς ανέλαβε τον πάγκο της Μιραντές, η οποία ήταν τότε νεοφώτιστη στην 2η κατηγορία. Έμεινε για μόλις μία χρονιά, οδηγώντας την ομάδα στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας αποκλείοντας κατά σειρά τις Θέλτα, Σεβίλλη και Βιγιαρεάλ. Από τη σεζόν 2020-21 βρίσκονταν στον πάγκο της Ράγιο Βαγιεκάνο και μετά από μία πετυχημένη τριετία του προέκυψε η ευκαιρία της Πρέμιερ Λιγκ για λογαριασμό της Μπόρνμουθ. Ο ίδιος θα μπορούσε να φύγει νωρίτερα για την Αγγλία αφού tον Φεβρουάριο του 2023, προσεγγίστηκε από τη Λιντς, αλλά δεν του δόθηκε άδεια να φύγει από το Βαγιέκας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιραόλα απασχόλησε τον Ολυμπιακό αλλά εν τέλει οι «ερυθρόλευκοι» ήρθαν σε συμφωνία με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Photo Credit: afcb.co.uk


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.