Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-3: «Γκρέμισαν» το αήττητο της OPAP Arena οι «ερυθρόλευκοι» κι έβαλαν... φωτιά στην κορυφή (video)

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-3: «Γκρέμισαν» το αήττητο της OPAP Arena οι «ερυθρόλευκοι» κι έβαλαν... φωτιά στην κορυφή (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
12/3/2023 21:06
Ο Ολυμπιακός θριάμβευσε με 3-1 επί της ΑΕΚ στην OPAP Arena στο μεγάλο ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League και έβαλε για τα... καλά «φωτιά« στην «μάχη» του τίτλου ενόψει πλέι οφ.

Την πρώτη της ήττα μετά από 14 διαδοχικές νίκες στην OPAP Αrena υπέστη η ΑΕΚ, μετά το 3-1 από τον Ολυμπιακό. Με καρδιά πρωταθλητή, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς και μπήκαν για τα καλά στη διεκδίκηση του τίτλου, ενόψει των πλέι οφ. Οι Μουκουντί (50΄-αυτογκόλ), Μπακαμπού (53΄) και Κανός (67΄) σκόραραν για τους νικητές, ενώ μείωσε για την ΑΕΚ ο Τσούμπερ στο 81΄, με τους «ερυθρόλευκους» να αντέχουν στην πίεση ως το φινάλε παρ' ότι αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο από το 70' λόγω αποβολής του Μπίελ.

H AEK πλέον έπεσε από την κορυφή αφού ο Παναθηναϊκός νίκησε την ίδια ώρα στο Περιστέρι τον Ατρόμητο και την προσπέρασε κατά δύο βαθμούς. Στους 59 βαθμούς παρέμεινε η Ένωση, ενώ ο Ολυμπιακός ανέβηκε στους 58 πλησιάζοντας την στο -1, ταυτόχρονα βρίσκεται στο -5 από την κορυφή, με τον ΠΑΟΚ να ακολουθεί επίσης με -8 από εκεί και την συνέχεια στα πλέι οφ να αναμένεται... καυτή.

Ορμητική ΑΕΚ, σταθερός Πασχαλάκης και ένταση

Μετά τη συνηθισμένη καθυστέρηση λόγω καπνογόνων στην OPAP Arena, το ματς ξεκίνησε με την ΑΕΚ να γάζει την γνωστή επιθετικότητα που την χαρακτηρίζει σε όλα τα ματς που παίζει μπροστά στο «σπίτι» της. Η ένταση ήταν πάντως φανερή από νωρίς με τους γηπεδούχους να διαμαρτυρονται στο 3' για πέναλτι, μετά από τζατζάρισμα Ντόη και Πινέδα εντός περιοχής και τον Μαριάνι να δείχνει «παίζετε», ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Πασχαλάκης έκανε κακή έξοδο σε γέμισμα και ο Κανός χρειάστηκε να απομακρύνει πάνω στην γραμμή.


Η πρώτη... εμφάνιση των «ερυθρόλευκων» στο ματς ήρθε στο 5' με τον Κανός να φεύγει στην πλάτη της άμυνας μετά από βαθιά μπαλιά και τον Μουκουντί να τον μαρκάρει στα όρια της περιοχής, ξεσηκώνοντας διαμαρτυρίες για φάουλ από πλευράς Πειραιωτών, καθώς αν υποδεικνυόταν παράβαση θα συνοδευόταν από αποβολή.



Η φάση αυτή πάντως αποτέλεσε εξαίρεση καθώς η ΑΕΚ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία, έχοντας κερδίσει την μάχη της μεσαίας γραμμής και πίεζε δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις. Στο 11' μετά από μπάσιμο του Γκατσίνοβιτς στην περιοχή και σέντρα, ο Αραούχο έπιασε κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ αντίστοιχα έπραξε και ο Σιμάνσκι δύο λεπτά αργότερα σε πανομοιότυπη φάση.

Ο Ολυμπιακός είχε υπερφορτώσει τον άξονά του, χωρίς ωστόσο να ματσάρει την ταχύτητα της Ένωσης, ενώ είχε μεγάλο πρόβλημα και στα άκρα, κυρίως από την αριστερή πλευρά που είχε συνεχή ανεβάσματα ο Χατζισαφί. Στο 19' η ευκαιρία ήρθε πάντως από βαθιά μπαλιά προς τον Αραούχο, που ξέφυγε από τον Ντόη αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Πασχαλάκη.



Στο 23' η OPAP Arena πήρε «φωτιά», αφού ο Πινέδα μετά από όμορφη ατομική προσπάθεια και φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ορθώς, μετά από υπόδειξη του VAR, καθώς ο Μεξικανός είχε χρησιμοποιήσει το χέρι του για να κοντρολάρει την μπάλα στο ξεκίνημα της φάσης.



Οι «ερυθρόλευκοι προσπαθούσαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και στο 28' μάλιστα πραγματοποίησα την δεύτερη τελική τους προσπάθεια με ένα άστοχο σουτ του Μπίελ, ενώ η συνέχεια επιφύλασσε δύο τεράστιες φάσεις εντός ενός λεπτού.

Η ΑΕΚ άγγιξε ξανά το γκολ στο 33' με σκαστή κεφαλιά του Αραούχο λίγο πριν το ύψος του πέναλτι να αναγκάζει σε δύσκολη επέμβαση τον Πασχαλάκη, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ολυμπιακός είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία του με τον Μπακαμπού να κλέβει την μπάλα σε διεκδίκηση από τον Βίντα και να μπαίνει στην περιοχή, αλλά τον Αθανασιάδη να τον σταματά στο τετ-α-τετ.





Η ΑΕΚ συνέχισε πάντως να έχει ψηλά τις γραμμές της παρ' ότι οι δύο φάσεις των «ερυθρόλευκων» είχαν έρθει από βαθιές μπαλιές στο κέντρο της άμυνάς της και ήταν φανερό πως τα ματσαρίσματα -ειδικά το Βίντα- Μπακαμπού- δεν λειτουργούσε καλά για την Ένωση.

Στην μεσαία γραμμή οι «κιτρινόμαυροι» πάντως συνέχισαν να έχουν τον πρώτο λόγο, αφού το αντίστοιχο ματσάρισμα Πινέδα-Χουάνγκ λειτουργούσε υπέρ τους και με το παραπάνω. Στο 41' ο Γκατσίνοβιτς βρήκε τον Ρότα σε πλεονεκτική θέση εντός περιοχής, αλλά ο μπακ της Ένωσης έχασε το κοντρόλ, ενώ στο 43' και το 44' επελάσεις του Σέρβου και του Πινέδα ανακόπηκαν εντός περιοχής την τελευταία στιγμή.

Με το πρώτο ημίχρονο να οδηγείται προς το τέλος του, η ΑΕΚ έχασε μία ακόμα τεράστια ευκαιρία όταν στο 45'+2' ο Αραούχο ξέφυγε ξανά στην πλάτη της άμυνας, αλλά ο Πασχαλάκης του έκλεισε τον δρόμο και τον ανάγκασε να εκτελέσει πολύ άστοχα άστοχα.



Ένα λεπτό αργότερα πάντως ο Ολυμπιακός έκανε μία ακόμα επικίνδυνη επίσκεψη στα καρέ των γηπεδούχων, με τον Μπακαμπού να διαμαρτύρεται για πέναλτι μετά από μαρκάρισμα που του έγινε και στην συνέχεια την μπάλα να απομακρύνεται και το πρώτο μέρος να φτάνει στο τέλος του χωρίς σκορ, λίγο αργότερα.



O απόλυτος αιφνιδιασμός μετατράπηκε στο απόλυτο «ερυθρόλευκο» πάρτι

Οι δύο ομάδες μπήκαν χωρίς αλλαγές στο δεύτερο μέρος, με την ΑΕΚ στο 49' να απειλεί όταν μετά από λάθος του Ντόη ο Γκατσίνοβιτς έκλεψε την μπάλα και έφτασε ως τα όρια της περιοχής κάνοντας το δυνατό σουτ που πέρασε όμως δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν που πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό.

Ένα λεπτό αργότερα η μπάλα έφτασε στον Μπίελ που συνέκλινε από δεξιά, έκανε το σουτ από τα όρια της περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει στον Μουκουντί αλλάζοντας πορεία και καταλήγοντας στα δίχτυα του Αθανασιάδη που βρισκόταν στην αντίθετη κίνηση.



Πριν καν προλάβει μάλιστα να συνέλθει από το σοκ η Ένωση, ο Φορτούνης βρήκε τον Μπακαμπού με εξαιρετική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και αυτός εκμεταλλεύθηκε την ταχύτητά του και εκτέλεσε υπέροχα στο τετ-α-τετ «γράφοντας» το 0-2.



Η «ψυχρολουσία» πλέον ήταν διάχυτη στο στρατόπεδο της Ένωσης, που ναι μεν διατήρησε την κατοχή της μπάλας αλλά έδειχνε να μην πιέζει ανορθόδοξα μην έχοντας ιδέες και εμπνεύσεις. Στο 64' πάντως μία κακή εκτίμηση του Πασχαλάκη σε στημένη φάση, έστειλε την μπάλα στον Βίντα που λίγο πίσω από το σημείο του πέναλτι πλάσαρε σε κενή εστία ψηλοκρεμαστά και άστοχα.

Ο Αλμέιδα ανακάτεψε την τράπουλα ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Λιβάι Γκαρσία, Τσούμπερ και Ελίασον και βγάζοντας τους Γκατσίνοβιτς και Γιόνσον, με την ΑΕΚ πλέον να παίζει φουλ επίθεση, αφού ο χρόνος τελείωνε.

Πριν όμως προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα η Ένωση, ο Ολυμπιακός σε αντεπίθεση στο 67' βρήκε τρίτο γκολ με τον Κανός να πλασάρει υποδειγματικά σε τετ-α-τετ που βρέθηκε μετά από ασίστ του Μπακαμπού και να δίνει πλέον τεράστιο προβάδισμα νίκης στους Πειραιώτες.



Τρία λεπτά αργότερα πάντως ο Μπίελ έκανε πολύ σκληρό τάκλιν στον Αραούχο, ανακόπτοντας αντεπίθεση των γηπεδούχων και δέχθηκε ορθώς την δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας με δέκα παίκτες τους «ερυθρόλευκους» για τα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης.



Η ΑΕΚ άσκησε ανελέητη πίεση, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Πασχαλάκη να αποκρούει εξ επαφής κεφαλιά του Πινέδα, ενώ συνολικά ο Ολυμπιακός ήταν στριμωγμένος μέσα στην περιοχή του.



Στο 81' τελικά ο Τσούμπερ, έκλεψε την μπάλα από τον Ελ Αραμπί και με μακρινό διαγώνιο σουτ μείωσε στο 1-3, ενώ στο 86΄ από σέντρα του Γκαρσία ο Μουκουντί έχασε απίστευτη ευκαιρία να σκοράρει και ουσιαστικά όλα τέλειωσαν εκεί, αφού χάθηκε το μομέντουμ της Ένωσης, που φαινόταν πως αν σκόραρε θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και στην ανατροπή.



ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Άμραμπατ (66΄ Ελίασον), Γιόνσον (65΄ Τσούμπερ), Γκατσίνοβιτς (65΄ Γκαρσία), Πινέδα, Αραούχο

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Χουάνγκ (90+1΄ Ρέτσος), Σαμασέκου, Μπιέλ, Φορτούνης (72΄ Βρουσάι), Κανός (80΄ Μασούρας), Μπακαμπού (73΄ Ελ Αραμπί)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Μπάγερν Μονάχου - Ρεάλ Μαδρίτης 2-2: Ανοι(Χ)τοι λογαριασμοί για τη ρεβάνς μετά από ματσάρα (video)
Μπάγερν Μονάχου - Ρεάλ Μαδρίτης 2-2: Ανοι(Χ)τοι λογαριασμοί για τη ρεβάνς μετά από ματσάρα (video)
11 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Ολυμπιακός: Τέλος η σεζόν για Μπιανκόν
Ολυμπιακός: Τέλος η σεζόν για Μπιανκόν
12 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Ανατροπή... πεντάδας για τους «κίτρινους»
Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Ανατροπή... πεντάδας για τους «κίτρινους»
12/03/2023 21:02
Βόλος-ΠΑΟΚ 0-1: Με Μπράντον μείωσε τη διαφορά από την κορυφή! (video)
Βόλος-ΠΑΟΚ 0-1: Με Μπράντον μείωσε τη διαφορά από την κορυφή! (video)
12/03/2023 21:00
Ατρόμητος-Παναθηναϊκός: Διακοπή στο Περιστέρι λόγω επεισοδίων κι επανέναρξη με ημίωρη καθυστέρηση
Ατρόμητος-Παναθηναϊκός: Διακοπή στο Περιστέρι λόγω επεισοδίων κι επανέναρξη με ημίωρη καθυστέρηση
12/03/2023 19:23
Πογιέτ: «Πολύ σημαντικός για την Εθνική ο Τσιμίκας»
Πογιέτ: «Πολύ σημαντικός για την Εθνική ο Τσιμίκας»
12/03/2023 19:18
Στο δρόμο για το ταμείο: Η τετράδα των συντακτών του Agones.gr
Στο δρόμο για το ταμείο: Η τετράδα των συντακτών του Agones.gr
12/03/2023 09:05
Ολυμπιακός: Με Χάμες αλλα χωρίς Εμβιλά με ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Με Χάμες αλλα χωρίς Εμβιλά με ΑΕΚ
11/03/2023 20:42
ΑΕΚ: Με Λιβάι Γκαρσία η αποστολή για το ντέρμπι
ΑΕΚ: Με Λιβάι Γκαρσία η αποστολή για το ντέρμπι
11/03/2023 20:27
Παναθηναϊκός: Χωρίς Μπερνάρ και Σένκεφελντ αλλά με Βέρμπιτς στο Περιστέρι
Παναθηναϊκός: Χωρίς Μπερνάρ και Σένκεφελντ αλλά με Βέρμπιτς στο Περιστέρι
11/03/2023 15:37
Αποχωρούν παρουσιαστές από το BBC σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Λίνεκερ
Αποχωρούν παρουσιαστές από το BBC σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Λίνεκερ
11/03/2023 15:31
Πάει στο CAS η ΑΕΚ την υπόθεση με τα δοκάρια στο Περιστέρι: «Νίκη στα γήπεδα! Νίκη στις δικαστικές αίθουσες!»
Πάει στο CAS η ΑΕΚ την υπόθεση με τα δοκάρια στο Περιστέρι: «Νίκη στα γήπεδα! Νίκη στις δικαστικές αίθουσες!»
10/03/2023 21:21
Περισσότερες ειδήσεις