Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Ανατροπή... πεντάδας για τους «κίτρινους»

Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Ανατροπή... πεντάδας για τους «κίτρινους»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/3/2023 21:02
Ο Άρης κέρδισε με ανατροπή (3-1) τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Κλ. Βικελίδης» στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου και προσπέρασε τον Βόλο στην 5η προνομιούχο θέση που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Νταρίντα (26’), Γκαρσία (43’) και Καμαρά (58’) τα γκολ για τους ανώτερους γηπεδούχους, προηγήθηκαν νωρίς με Λιάσο (7’) οι φιλοξενούμενοι που σπατάλησαν μεγάλη ευκαιρία για το 0-2.

Ιδανική αντίδραση μετά την ήττα στην Λαμία έβγαλε ο Άρης, με τους «κίτρινους» να επικρατούν με 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Κλ. Βικελίδης».

Οι Θεσσαλονικείς δεν πτοήθηκαν από το γρήγορο γκολ που δέχτηκαν στο 7’ από τον Λιάσο και έφεραν… τούμπα το ματς πριν το ημίχρονο με τους Νταρίντα (26’) και Γκαρσία (43’). Στην επανάληψη αμύνθηκαν αποτελεσματικά και στο 58’ χτύπησαν στην αντεπίθεση πετυχαίνοντας τρίτο γκολ με τον Καμαρά για το τελικό 3-1. Στους μεγάλους πρωταγωνιστές ο Καμάτσο με δύο ασίστ ενώ θα μπορούσε να χριστεί και σκόρερ στο δεύτερο ημίχρονο.

Με τη νίκη και σε συνδυασμό με την ήττα του Βόλου από τον ΠΑΟΚ, ο Άρης ανέβηκε στην 5η θέση με +1 από τους Βολιώτες και αναμένεται μεγάλη μεταξύ τους μάχη στα πλει-οφ για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στον αντίποδα, ο ΠΑΣ Γιάννινα γνώρισε δεύτερη σερί ήττα και έκλεισε την κανονική περίοδο στην 11η θέση και στο +6 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το ματς:


«Πάγωσε» το «Κλ. Βικελίδης» ο ΠΑΣ

Ο Άρης μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και μόλις στο 5’ βρήκε δίχτυα με προβολή του Μπράμπετς, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο ΠΑΣ γλίτωσε το γκολ και δύο λεπτά μετά πήρε αυτός το προβάδισμα στην αντεπίθεση. Ο Μπάλαν έφυγε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε τον Σιαμπάνη, ο Τζίμας πήρε το ριμπάουντ και τροφοδότησε τον Λιάσο, ο οποίος έκανε το 0-1 σε κενή εστία.

Γλίτωσε το 0-2 και το έφερε... τούμπα ο Άρης

Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν και έψαξαν την άμεση ισοφάριση, απειλώντας για πρώτη φορά στο 11’ με σουτ του Νταρίντα, που ανάγκασε τον Τσιντώντα σε δύσκολη επέμβαση. Ο ΠΑΣ είχε κλειστεί στην περιοχή του αλλά του παρουσιάζονταν αρκετοί χώροι δράσης στις αντεπιθέσεις και στο 18’ σπατάλησε τεράστια ευκαιρία για το 0-2. Μετά από κόντρα επίθεση, ο Μορέιρα έφυγε στην πλάτη της άμυνας, αλλά το πλασέ του πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Μια φάση που αποδείχθηκε κομβική για την εξέλιξη του αγώνα.

Ο Άρης απάντησε στις ευκαιρίες στο 22’ με μακρινό σουτ του Φαμπιάνο που κόντραρε στον Μπακαδήμα και κατέληξε κόρνερ. Η πίεση των «κίτρινων» απέδωσε καρπούς τέσσερα λεπτά αργότερα, με τον Νταρίντα να ισοφαρίζει σε 1-1. Ο Ματέο Γκαρσία με όμορφη ενέργεια από τα δεξιά, τροφοδότησε με γύρισμα τον Τσέχο άσο και αυτός μόνος του στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας πλάσαρε εύστοχα τον Τσιντώντα.

Το μομέντουμ άνηκε στους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι απείλησαν στο 42’ με σουτ του Πάλμα υποχρεώνοντας τον Τσιντώντα σε απόκρουση και ένα λεπτό μετά ολοκλήρωσαν την ανατροπή. Ο Καμάτσο έβγαλε εξαιρετική σέντρα στην περιοχή, ο Ματέο Γκαρσία πετάχτηκε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και με δυνατή κεφαλιά έκανε το 2-1, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Πιο δυνατά ο ΠΑΣ, αλλά το γκολ ήρθε από τον Άρη

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΣ Γιάννινα να πιέζει για το γκολ της ισοφάρισης, όμως ο Άρης αμύνονταν αποτελεσματικά και στην πρώτη του φάση βρήκε τρίτο γκολ (58’). Δημιουργός ξανά ο Καμάτσο, ο οποίος έβγαλε εξαιρετική κάθετη για τον Καμαρά και αυτός πλάσαρε σωστά στο τετ-α-τετ, «γράφοντας» το 3-1. Ήταν και το πρώτο του γκολ στη δεύτερη θητεία του στους «κίτρινους».

Η ομάδα του Τερζή εκμεταλλεύονταν το γεγονός πως οι Ηπειρώτες έπαιζαν με ψηλά τις γραμμές τους και έβρισκαν αρκετούς χώρους στις αντεπιθέσεις. Στο 66’ το πλασέ του Καμάτσο πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ δύο λεπτά μετά ο Καμαρά «άγγιξε» ένα δεύτερο γκολ με κοντινή προβολή ύστερα από σέντρα του Νταρίντα, αλλά ο Τσιντώντας κράτησε το σκορ στο 3-1. Ακολούθησε ένα σουτ του Νταρίντα στο 74’ που πέρασε άουτ και στη συνέχεια έγιναν μαζικές αλλαγές από τις δύο ομάδες που έριξαν το τέμπο του παιχνιδιού.

Διαδικαστικά ήταν τα εναπομείναντα λεπτά, με τον Άρη να απειλεί ξανά στο 85’ με σουτ του Πάλμα από δύσκολη γωνία, σημαδεύοντας την εξωτερική πλευρά του δοκαριού, ενώ δύο λεπτά μετά ο Μπράμπετς είχε μια άστοχη κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Το 3-1 παράμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα και οι Θεσσαλονικείς μπαίνουν ως 5οι στα πλει-οφ, προσπερνώντας με +1 τον Βόλο.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.