Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολυμπιακός - Άρης 1-0: Επιστροφή Μασούρα στα γκολ και «ερυθρόλευκων» νικών συνέχεια

Ολυμπιακός - Άρης 1-0: Επιστροφή Μασούρα στα γκολ και «ερυθρόλευκων» νικών συνέχεια

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
15/1/2023 21:25
Ο Ολυμπιακός πήρε δύσκολη αλλά πολύτιμη νίκη επί του Άρη για την 18η αγωνιστική της Super League στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Σε ένα πολύ ισορροπημένο ματς για 45 λεπτά, ο Γιώργος Μασούρας ήρθε από τον πάγκο πετυχαίνοντας το «χρυσό», όπως αποδείχτηκε γκολ για τους «ερυθρόλευκους» στο 46' χαρίζοντάς τους το τρίποντο που αφενός τους ανέβασε μόνος τους στην 3η θέση με 38 βαθμούς και αφετέρου στην χειρότερη περίπτωση θα τους διατηρήσει στο -7 από τον Παναθηναϊκό.

Στον αντίποδα ο Άρης στάθηκε επάξια στο Φάληρο, αλλά δεν βρήκε τρόπο να εκμεταλλευτεί τις καλές προϋποθέσεις που δημιούργησε ψάχνοντας την ισοφάριση. Με 28 πόντους οι «κίτρινοι» παρέμειναν πάντως στην 5η θέση και στο +5 από τον 7ο Ατρόμητο αλλά και στο -8 από τον 4ο ΠΑΟΚ.

Οι δυο ομάδες ανανεώνουν πλέον το ραντεβού τους για την Τετάρτη (18/1), στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας ξανά στο Φάληρο.

Διαβασμένοι «κίτρινοι», νωθροί «ερυθρόλευκοι» και άσφαιρα χτυπήματα

Όπως αναμενόταν ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο της αναμέτρησης από το ξεκίνημα, ωστόσο ούτε η πίεση που άσκησε ήταν τόσο έντονη, αλλά και ο Άρης ήταν πολύ σωστά παραταγμένος στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκης. Το σχήμα με τα τρία δεκάρια (Μπίελ, Φορτούνης, Ροντρίγκες) δεν ανταποκρινόταν στο πρώτον σοβαρό τεστ που έδινε με τους φιλοξενούμενους να έχουν κλείσει τον άξονα και τους Ροντινέι και Ρέαμπτσιουκ να δυσκολεύονται στους ρόλους τους.

Οι «ερυθρόλευκοι» με σέντρες «ξυραφιές» των Ροντινέι και Μπίελ ανάγκασαν σε σε επεμβάσεις τον Κουέστα σε δύο περιπτώσεις μέχρι το 15', αλλά την ίδια ώρα ο Άρης ήταν πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Στο 19' μετά από γρήγορο ξεδίπλωμα στον κενό χώρο ο Ματέο Γκαρσία σούταρε πολύ άστοχα, ενώ στο 28' ο Μαντσίνι από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά.Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά δεν έβρισκα χώρους με το πρώτο ρήγμα να δημιουργείται τελικά από κλέψιμο του Φορτούνη ψηλά, και πάσα προς τον Μπακαμπού, που σκόραρε αλλά υποδείχθηκε ορθά σε θέση οφσάιντ στο 30'.

Σταδιακά με τον Ολυμπιακό «μπλοκαρισμένο» ο Άρης ξεθάρρεψε και άρχισε να παίρνει μέτρα και να επιτίθεται περισσότερο, αναγκάζοντας τα στόπερ και τα μπακ του Ολυμπιακού να μένουν πιο πίσω και συνεπώς τις γραμμές των γηπεδούχων να απομακρύνονται μεταξύ τους.

Στο 35' ο Πασχαλάκης απομάκρυνε γύρισμα του Νταρίντα με τα πόδια, αλλά στο 43' ο Μαζικού -που όπως και ο Οντουμπάτζο- ανέβαινε σε πολλές περιπτώσεις, «άδειασε» τον Ροντινέι, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και έκανε το γύρισμα με τον Νταρίντα να στέλνει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη, αλλά το γκολ να ακυρώνεται σωστά ένα λεπτό αργότερα από το VAR και το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς κάποια άλλη αξιόλογη φάση.

«Χρυσό» γκολ από την «χρυσή» αλλαγή και «ερυθρόλευκη» κυριαρχία

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μίτσελ πέρασε στο ματς τον Μασούρα αντί του Φορτούνη, αλλάζοντας τον σχηματισμό της ομάδας και ο διεθνής Έλληνας εξτρέμ σκόραρε 56 δευτερόλεπτα έπειτα από την είσοδό του στο γήπεδο, με το κεφάλι μετά τη σέντρα του Ροντρίγκες ανοίγοντας το σκορ.

Θέλοντας να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ, οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν, με τον Κουέστα να διώχνει σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Μπακαμπού στο 50’, ενώ πολύ πιο δύσκολη, αλλά κι εντυπωσιακή, ήταν η επέμβαση του Ισπανού τερματοφύλακα στο 71’ στο κοντινό πλασέ του Μπίελ, που έκανε υπέροχη ατομική ενέργεια, με τον Μασούρα να μην μπορεί με προβολή να στείλει στη συνέχεια την μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα.

Ο Άλαν Πάρντιου έριξε ό,τι είχε σε επιθετικογενή παίκτη στην «μάχη», ωστόσο «καθαρή» ευκαιρία ο Άρης δεν έκανε. Αντίθετα, ο Κουέστα χρειάστηκε να επέμβει τόσο στο φάουλ του Μπιελ στο 81’ όσο, κυρίως, στο τετ α τετ με τον Ελ Αραμπί στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Στην τελευταία φάση της αναμέτρησης πάντως ο Άρης κέρδισε φάουλ σε ιδανική θέση για απευθείας εκτέλεση «αγχώνοντας» τους Πειραιώτες, αλλά η εκτέλεση του Πάλμα πέρασε αρκετά άουτ και το ματς ολοκληρώθηκε.

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονζάλες): Πασχαλάκης, Εμβιλά, Φορτούνης (46’ Μασούρας), Χάμες (78’ Σαμασέκου), Παπασταθόπουλος, Μπιελ (88’ Ροντρίγκες), Ροντινέι, Ινμπόμ, Ρέαμπτσιουκ, Ντόη, Μπακαμπού (70’ Ελ Αραμπί).

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταρίντα (73’ Μάνου Γκαρθία), Ετέμπο, Ματέο Γκαρσία (85’ Πάλμα), Νταμπό (79’ Ντουκουρέ), Γκρέι (73’ Καμάτσο), Μαντσίνι.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις