Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 0-0: Οι διαβασμένοι Κρητικοί «φρέναραν» το σερί του «Δικεφάλου»

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 0-0: Οι διαβασμένοι Κρητικοί «φρέναραν» το σερί του «Δικεφάλου»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/1/2023 21:58
Ο εξαιρετικά διαβασμένος ΟΦΗ κράτησε στο 0-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και επέκτεινε το αήττητο σερί του, στερώντας στον «Δικέφαλο του Βορρά» την ευκαιρία να πιάσει έστω και προσωρινά την ΑΕΚ στην 2η θέση. Μεγάλες ευκαιρίες στο φινάλε και για τις δύο ομάδες.

Δεν είχε νικητή το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ στην Τούμπα, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε την υπεροχή σε όλο το παιχνίδι αλλά τα βρήκε σκούρα απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα των Κρητικών και έμεινε στο μηδέν για πρώτη φορά μετά από εννέα παιχνίδια. Όταν κατάφερνε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ έπεφτε πάνω στον εξαιρετικό Μανδά, ο οποίος πραγματοποίησε τρεις μεγάλες επεμβάσεις στις προσπάθειες των Κωνσταντέλια (21’), Μπράντον (90’) και Ολιβέιρα (90+1’).

Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι πήραν εξαιρετικό βαθμό στο τακτικό κομμάτι και είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πάρουν αυτοί κεφάλι στο σκορ, η πρώτη στο 32’, με τον Κοτάρσκι να στερεί το γκολ στον Ντίκο και η δεύτερη στο 90+2’, με τον Περέα να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι από το ύψος του πέναλτι, σπαταλώντας τεράστια ευκαιρία για την ομάδα του να φύγει με τους τρεις βαθμούς από την Θεσσαλονίκη.

Το τελικό 0-0 «φρέναρε» το νικηφόρο σερί τεσσάρων αγώνων του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και του στέρησε την ευκαιρία να πιάσει προσωρινά την ΑΕΚ στην 2η θέση. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» παραμένει 3ος με 36 βαθμούς, στο -2 από την 2η «Ένωση» και στο -6 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό με ματς περισσότερο. Όλα αυτά πριν τα τρία διαδοχικά παιχνίδια με τους «πράσινους» για Κύπελλο και πρωτάθλημα.

Στον αντίποδα, ο ΟΦΗ έμεινε αήττητος για τέταρτο σερί παιχνίδι (1-3-0), κράτησε το μηδέν στην εστία για τρίτο διαδοχικό ματς και παρέμεινε στην 11η θέση με 16 βαθμούς, πέντε περισσότερους από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το ματς:


Από μία μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο μέρος

Ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να μπει δυνατά στο παιχνίδι και είχε δοκάρι με σουτ του Ολιβέιρα μόλις στο 2ο λεπτό αλλά η φάση ήταν μη γενόμενη αφού ο Πορτογάλος ήταν εκτεθειμένος τη στιγμή που ο Σάστρε έκανε την μπαλιά. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε την κατοχή αλλά ο ΟΦΗ αμύνονταν αποτελεσματικά αναγκάζοντας τους γηπεδούχους να ψάχνουν ρήγματα με βαθιές μπαλιές.

Το πρώτο 20λεπτο πέρασε χωρίς κάτι αξιόλογο και η πρώτη μεγάλη στιγμή σημειώθηκε στο 21’ όταν μετά από κάθετη πάσα του Ζιβκοβιτς, ο Κωνσταντέλιας βρέθηκε απέναντι από τον Μανδά και έκανε σουτ, αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ απέκρουσε σωτήρια.

Από εκεί το σημείο ο ΟΦΗ ανέβασε τις γραμμές επιχειρώντας να πάρει μέτρα στο γήπεδο και στο 32’ «άγγιξε» το 0-1. Ο Ντίκο απέφυγε με προσποίηση τον Ίνγκασον και σούταρε μέσα από την περιοχή, όμως ο Κοτάρσκι με εντυπωσιακή εκτίναξη απέκρουσε με το ένα χέρι. Η απάντηση του ΠΑΟΚ στις ευκαιρίες ήρθε στο 36’ όταν μετά από επίθεση διαρκείας, ο Νάρεϊ εκμεταλλεύτηκε τη λανθασμένη απομάκρυνση του Διαμαντή και έκανε το σουτ εντός περιοχής όμως το τελείωμα του δεν ήταν καλό και η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση σ’ ένα πρώτο μέρος όπου η κάθε ομάδα είχε από μια κλασσική ευκαιρία για να προηγηθεί.

Άμυνα για σεμινάριο ο ΟΦΗ, υποχρέωσε τον ΠΑΟΚ σε φλύαρη κατοχή

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο δεύτερο μέρος με στόχο να ανεβάσει την ένταση στο παιχνίδι του, αλλά ο ΟΦΗ ήταν άριστα στημένος στο γήπεδο, έχοντας κλείσει εξαιρετικά τις γραμμές του. Ο «Δικέφαλος του Βορρά γίνονταν απειλητικός μόνο με μακρινά σουτ και η πρώτη αξιόλογη στιγμή του ήρθε στο 55’ με βολέ του Νάρεϊ το οποίο πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Ο Λουτσέσκου βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να πατήσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, πέρασε ως δεύτερο επιθετικό τον Τόμας αντί του Ράφα Σοάρες και έβαλε τον Ζίβκοβιτς σε ρόλο αριστερού φουλ-μπακ. Λίγο αργότερα πέρασε τους Ντάντας και Βιεϊρίνια αντί των Σάστρε και Σβαμπ, ενώ ο Νταμπράουσκας έριξε στο ματς τον Γιαννούλη αντί του τραυματία Διαμαντή και τον Νέιρα στη θέση του Τοράλ.

Μανδάς και δοκάρι κράτησαν το ματς στο μηδέν

Οι Θεσσαλονικείς επιχειρούσαν να παίξουν με περισσότερο πλάτος για να ανοίξουν τις γραμμές του ΟΦΗ και το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά στο φινάλε. Ο ΠΑΟΚ αύξησε την πίεση του και στο 90’ «άγγιξε» το γκολ, με τον Αουγκουύστο να βγάζει εκπληκτική λόμπα για τον Μπράντον, αυτός πρόλαβε να τσιμπήσει τη μπάλα αλλά ο Μαντάς βγήκε έγκαιρα και απέκρουσε.

Ένα λεπτό μετά ο «Δικέφαλος του Βορρά» απείλησε ξανά με σουτ του Ολιβέιρα μέσα από την περιοχή αλλά ο Μαντάς με εκπληκτική επέμβαση στη δεξιά γωνία κράτησε το μηδέν, στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ. Από αυτό προέκυψε η αντεπίθεση του ΟΦΗ, ο οποίος έφυγε υποδειγματικά στο τρανζίσιον με τον Ντίκο, αυτός γύρισε στο ύψος του πέναλτι για τον αμαρκάριστο Περέα, το σουτ του οποίου σταμάτησε στο δοκάρι. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση, με το 0-0 να μένει ως το τέλος και τις δύο ομάδες να μοιράζονται από ένα βαθμό.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (74’ Βιεϊρίνια), Ραφα Σοάρες (65’ Τόμας), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Σβαμπ (74’ Ντάντας), Αουγκούστο, Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα , Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Τοράρινσον, Διαμαντής (72’ Γιαννούλης), Βούρος, Πασαλίδης, Μεγιάδο (57’ Περέα), Ντιουσέ, Τοράλ (72’ Νέιρα) Μπαλογιάννης, Ντίκο (93’ Τσιλιανίδης).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις