Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2022-Ισπανία: Το ταβάνι για όριο

Μουντιάλ 2022-Ισπανία: Το ταβάνι για όριο

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
15/11/2022 13:23
Η Ισπανία έρχεται σε άλλη μία διοργάνωση με ένα ρόστερ που ξεχειλίζει από ποιότητα και βρίσκεται ανάμεσα στα πρώτα φαβορί της διοργάνωσης. Διαθέτει ταλέντο αλλά και εμπειρία και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το προηγούμενο καλοκαίρι έδειξε πως έχει την ικανότητα να φτάσει και μακριά.

Στο τελευταίο Nations League μάλιστα έδειξε χαρακτήρα και σε έναν όμιλο με Πορτογαλία, Ελβετία και Τσεχία πήρε την πρώτη θέση και τη δυνατότητα να διεκδικήσει άλλον ένα τίτλο.

Προηγούμενες διοργανώσεις


Αυτή θα είναι η 16η φορά που θα δώσει το «παρών» σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και φυσικά ξεχωρίζει η παρουσία της στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής το 2010 όταν έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου νικώντας την Ολλανδία στον τελικό. Αυτή βέβαια είναι και η μοναδική φορά που έχει φτάσει έως το τέλος καθώς θα πρέπει να φτάσουμε στο μακρινό 1950 για να βρούμε την δεύτερη καλύτερη της επίδοση που είναι η 4η θέση.

Από εκεί και έπειτα έχει φτάσει τρεις φορές έως τα προημιτελικά (1930, 1994, 2002) αν και κατά διαστήματα είχε ρόστερ που της επέτρεπαν να ψάξει τη διάκριση. Στο προηγούμενο Μουντιάλ της Ρωσίας τερμάτισε πρώτη στον όμιλο της αλλά αποκλείστηκε στους «16» από τους οικοδεσπότες στα πέναλτι.

Πώς προκρίθηκε


Ήταν το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση στον όμιλο της στα προκριματικά απέναντι σε Σουηδία, Ελλάδα, Ελβετία και Κόσοβο, δυσκολεύτηκε ίσως λίγο παραπάνω από ότι περίμενε αλλά πήρε τελικά την πρώτη θέση και το απευθείας εισιτήριο για το Κατάρ.

Η εντός έδρας ισοπαλία με την Ελλάδα στην πρεμιέρα και η ήττα μετά το Euro από τη Σουηδία έκαναν κάπως περίπλοκα τα πράγματα αλλά έπειτα ακολούθησαν τέσσερις σερί νίκες και έτσι με 19 βαθμούς τερμάτισε στην κορυφή του ομίλου.

Ο προπονητής: Λουίς Ενρίκε

Μουντιάλ 2022-Ισπανία: Το ταβάνι για όριο
«Είμαι ο καλύτερος προπονητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ακόμη και να μην είναι αλήθεια εγώ το πιστεύω». Με αυτή την πρόταση ο Λουίς Ενρίκε έχοντας βέβαια και δόση χιούμορ θέλησε να δείξει στην παρουσίαση του ρόστερ της ομάδας τις δυνατότητες που υπάρχουν σε αυτό το σύνολο που προπονεί.

Ο Ισπανός προπονητής βρίσκεται στον πάγκο των «φόυριας ρόχας» από τον Ιούλιου του 2018, με ένα μικρό «διάλειμμα» 8 μηνών, και ψάχνει την πρώτη του μεγάλη διάκριση με τη χώρα του.

Τα τρία χρόνια βέβαια (2014-2017) που δούλεψε στην Μπαρτσελόνα και οι τίτλοι που κατέκτησε (2 νταμπλ και 1 Τσάμπιονς Λιγκ) ήταν αυτό που του έδωσαν και το χρίσμα για την εθνική Ισπανίας στην οποία και προσπαθεί να περάσει τη δική του φιλοσοφία.

Το ρόστερ

Μουντιάλ 2022-Ισπανία: Το ταβάνι για όριο
Με ένα αρκετά νεανικό ρόστερ, με το ταλέντο να ξεχειλίζει και την ποιότητα να βρίσκεται σε κάθε γραμμή η Ισπανία ελπίζει στην επιστροφή της στην κορυφή. Μπορεί να μην υπάρχει ο μεγάλος αστέρας ούτε η τεράστια εμπειρία από τέτοιες διοργανώσεις αλλά παίκτες όπως ο Πέδρι, ο Ρόδρι, ο Φεράν Τόρες και ο Ανσού Φατί μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Έγινε βέβαια λόγος για το γεγονός πως δεν κλήθηκαν οι παλιοφρουρές Σέρχιο Ράμος και Νταβίντ Ντε Χέα ενώ απουσιάζει και ο Τιάγκο Αλκάνταρα, όμως το πλάνο του Λουίς Ενρίκε είχε φανεί από την αρχή.

Στόχος


Αρχικά οφείλει να το πάει βήμα-βήμα καθώς από τη στιγμή που υπάρχει και η Γερμανία στον όμιλο ο αρχικός στόχος είναι η 1η θέση. Αν δεν υπάρχουν μεγάλες εκπλήξεις η δεύτερη θέση θα οδηγήσει πάνω στο Βέλγιο στο πρώτο νοκ-άουτ παιχνίδι και κανείς δεν θα ήθελε μία τόσο δύσκολη αποστολή σύντομα.

Από εκεί και έπειτα βέβαια το ταβάνι είναι το όριο για την Ισπανία καθώς μοιάζει ικανή και για το καλύτερο. Όποιος και να έρθει αντίπαλος, μία πορεία μέχρι τουλάχιστον τα προημιτελικά είναι ο μίνιμουμ στόχος.

Η αποστολή:


Τερματοφύλακες: Ουναί Σιμόν (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Ρόμπερτ Σάντσες (Μπράιτον), Ντάβιντ Ράγια (Μπρέντφορντ)

Αμυντικοί:Θέσαρ Αθπιλικουέτα (Τσέλσι), Ντάνι Καρβαχάλ (Ρεάλ Μαδρίτης), Έρικ Γκαρθία (Μπαρτσελόνα), Ούγκο Γκιγιαμόν (Βαλένθια), Πάου Τόρες (Βιγιαρεάλ), Αϊμερίκ Λαπόρτ (Μάντσεστερ Σίτι), Χοσέ Λουίς Γκαγιά (Βαλένθια), Ζόρντι Άλμπα (Μπαρτσελόνα)

Μέσοι: Σέρτζιο Μπουσκέτς (Μπαρτσελόνα) ,Ρόδρι (Μάντσεστερ Σίτι), Πέδρι (Μπαρτσελόνα), Γκάβι (Μπαρτσελόνα), Κάρλος Σολέρ (Παρί Σεν Ζερμέν), Μάρκος Λιορέντε (Ατλέτικο Μαδρίτης), Κόκε (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Επιθετικοί: Αλβάρο Μοράτα (Ατλέτικο Μαδρίτης), Φέραν Τόρες (Μπαρτσελόνα), Νίκο Γουίλιαμς (Αθλέτικ Μπιλμάο), Γέρεμι Πίνο (Βιγιαρεάλ), Μάρκο Ασένσιο (ΡεάλΜαδρίτης), Πάμπλο Σαράμπια (Παρί Σεν Ζερμέν), Ντάνι Όλμο (Λειψία), Ανσού Φάτι (Μπαρτσελόνα)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.