Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2022 - Μαρόκο: Η ποιότητα περισσεύει

Μουντιάλ 2022 - Μαρόκο: Η ποιότητα περισσεύει

Συντάκτης: Γιώργος Βροντάκης
Γιώργος Βροντάκης
15/11/2022 08:49
Βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου και αυτό από μόνο του αποτελεί επιτυχία για το Μαρόκο που θέλει να φτάσει για πρώτη φορά σε νοκ άουτ φάση. Λίγους μήνες, όμως, πριν την έναρξη του Μουντιάλ στο Κατάρ, άλλαξε προπονητή. Τελευταίος της τίτλος ήταν το 1976 το Κόπα Άφρικα.

Προηγούμενες διοργανώσεις


Συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε τελική φάση Μουντιάλ, αφού είχε βρεθεί και το 2018 στη Ρωσία, ενώ η αμέσως προηγούμενη ήταν πριν από 20 χρόνια, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας το 1998. Θα δώσει παρών για 5η φορά στη μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση, αλλά πέρασε στα νοκ άουτ μόνο μια φορά το 1986, έχοντας στον όμιλο τις Αγγλία, Πορτογαλία και Πολωνία και στη συνέχεια αποκλείστηκε από τη Δυτική Γερμανία.

Πώς προκρίθηκε


Στα προκριματικά της αφρικανικής ζώνης διέπρεψε έχοντας το απόλυτο με έξι νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές κόντρα σε Γουινέα-Μπισάου, Γουινέα και Σουδάν και αξιοσημείωτο είναι πως δέχθηκε μόλις ένα γκολ και σκόραρε 20 φορές. Στη συνέχεια, στα νοκ άουτ βρήκε στο δρόμο της τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και μετά το 1-1 εκτός έδρας, την φιλοδώρησε με 4-1 μπροστά στο κοινό της.
Μουντιάλ 2022 - Μαρόκο: Η ποιότητα περισσεύει

Ο προπονητής: Ουαλίντ Ρεγραγκουί


Μέχρι τον Αύγουστο, δηλαδή τρεις μήνες πριν τον Μουντιάλ, προπονητής του Μαρόκου ήταν ο Βόσνιος, Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς, αλλά είχε διαφωνίες με την Ομοσπονδία της χώρας και στις 31 Αυγούστου την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο Ουαλίντ Ρεγραγκουί. Ο Μαροκινός τεχνικός ήταν το 2013 βοηθός προπονητή στην Εθνική και από το 2014 είχε προπονήσει τις Ραμπάτ, Ουιντάντ και Αλ Ντουχαΐλ (Κατάρ). Στο παλμαρέ του, ο 47χρονος κόουτς, έχει από δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο στο Μαρόκο, ένα πρωτάθλημα Κατάρ και ένα Τσάμπιονς Λιγκ Αφρικής. Έγινε ο δεύτερος Μαροκινός προπονητής που κέρδισε το Αφρικανικό Τσάμπιονς Λιγκ, μετά τον Χουσεΐν Αμμούτα το 2017.

Το ρόστερ


Το μεγάλο αστέρι της ομάδας και από τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές της διοργάνωσης είναι ο Χακίμ Ζιγιές, ενώ άξιος συμπαραστάτης του θα είναι ο μπακ - χαφ της Παρί Σεν Ζερμέν, Χακίμι και στη γραμμή κρούσης ξεχωρίζει ο Εν Νεσίρι. Το Μαρόκο έχει πληρότητα σε όλες τις θέσεις, αλλά αυτό που πρέπει να κάνει στα γήπεδα του Κατάρ είναι να παίξει περισσότερο ως ομάδα, αφού το ατομικό ταλέντο είναι μπόλικο.
Μουντιάλ 2022 - Μαρόκο: Η ποιότητα περισσεύει

Στόχος


Θα είναι μεγάλη επιτυχία αν περάσει στην νοκ άουτ φάση, αφού βρίσκεται σε πολύ δύσκολο όμιλο με Βέλγιο, Κροατία και Καναδά και το πρόγραμμα δεν την ευνοεί καθώς στην πρεμιέρα θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Μόντριτς και στη συνέχεια τους «κόκκινους διαβόλους». Στο φινάλε θα βρει στο δρόμο της τον Καναδά και εκεί έχει περισσότερες πιθανότητες για θετικό αποτέλεσμα, αλλά μπορεί να γνωρίζει ήδη πως έχει αποκλειστεί.

Η αποστολή:


Τερματοφύλακες: Γιασίν Μπόνο (Σεβίλλη), Μουνίρ Μοχαμεντί (Αλ Ουαχντά), Αχμέντ Ρέντα Ταναούτι (Ουιντάντ)

Αμυντικοί: Ρομέν Σαΐς (Μπεσίκτας), Αχράφ Χακίμι (Παρί Σεν Ζερμέν), Ναγιέφ Αγκέρ (Γουέστ Χαμ), Νουσάρ Μαζράουι (Μπάγερν Μονάχου), Τζαουάντ Ελ Γιαμίκ (Βαγιαδολίδ), Αχράφ Ντάρι (Μπρεστ), Μπαντρ Μπενούν (Κατάρ), Γιάχια Ατιγιάτ Αλάχ (Ουιντάντ)

Μέσοι: Σοφιάν Άμραμπατ (Φιορεντίνα), Σελίμ Αμαλά (Σταντάρ Λιέγης), Ζαρουρί (Μπέρνλι), Ιλιάς Σερ (ΚΠΡ), Αζεντίν Ουναχί (Ανζέ), Γιάχια Ζαμπράν (Ουιντάντ), Αμντελχαμίντ Σαμπίρι (Σαμπντόρια), Μπιλάλ Ελ Χανούς (Γκενκ)

Επιθετικοί: Γιουσέφ Εν-Νεσίρι (Σεβίλλη), Χακίμ Ζιγιές(Τσέλσι), Σιφιάν Μπουφάλ (Ανζέ), Αμπτνεραζάκ Χαμντάλα (Αλ-Ιτιχάντ), Ζακάρια Αμπουκάλ (Τουλούζ), Αμπντέ Εζαλζούλι (Οσασούνα), Ουαλίντ Κεντίρα (Μπάρι)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.