Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2022 - Βέλγιο: Ταλέντο έχει...

Μουντιάλ 2022 - Βέλγιο: Ταλέντο έχει...

Συντάκτης: Γιώργος Βροντάκης
Γιώργος Βροντάκης
15/11/2022 08:40
Το Βέλγιο συμμετέχει σε άλλη μια μεγάλη διοργάνωση με μεγάλες φιλοδοξίες και τεράστιο ταλέντο. Είναι από τις ομάδες που βρίσκονται συχνά σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού έχει δώσει το παρών στα 13 από τα 21, αλλά μόλις δύο φορές έφτασε μακριά.

Το 1986 και το 2018 έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, κατακτώντας την 4η και την 3η θέση αντίστοιχα. Στο Κατάρ θα βρεθεί σε Μουντιάλ για τρίτη συνεχόμενη φορά και ελπίζει αυτή τη φορά να γράψει ιστορία.

Πώς προκρίθηκε


Είχε πολύ εύκολο έργο στον 5ο όμιλο των προκριματικών της ευρωπαϊκής ζώνης κόντρα σε Τσεχία, Ουαλία, Εσθονία και Λευκορωσία. Δεν υποτίμησε τις αντιπάλους της και φυσικά χωρίς να ιδρώσει τερμάτισε στην κορυφή του ομίλου όντας αήττητη με ρεκόρ 6-2-0 και τέρματα 25-6. Οι μοναδικές της ισοπαλίες ήταν με σκορ 1-1 και μάλιστα εκτός έδρας, σε Τσεχία και Ουαλία.
Μουντιάλ 2022 - Βέλγιο: Ταλέντο έχει...

Ο προπονητής: Ρομπέρτο Μαρτίνεθ


Ο 49χρονος Ισπανός προπονητής βρίσκεται στον πάγκο του Βελγίου από τις 3 Αυγούστου 2016, έχοντας περάσει πριν από την τεχνική ηγεσία των Σουόνσι, Γουίγκαν και Έβερτον. Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της ομοσπονδίας, αλλά περιμένει από αυτόν και μια μεγάλη διάκριση. Με αυτόν να κοουτσάρει το Βέλγιο έχει φτάσει στην 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA, αλλά μόνο αυτό δεν αρκεί. Παρατάσει την ομάδα του 3-4-3, έχοντας τρεις κεντρικούς αμυντικούς, για να καλυφθούν τα αμυντικά κενά.

Το ρόστερ


Ο ηγέτης της ομάδας είναι ο Κέβιν Ντε Μπρόινε και μπορεί να επιδράσει όλους τους υπόλοιπους παίκτες των «κόκκινων διαβόλων», καθώς ο πάλαι ποτέ σούπερ σταρ, Εντέν Αζάρ εδώ και χρόνια δεν είναι στα καλύτερα του, ενώ και ο φορ Ρομέλου Λουκάκου δείχνει να έχει χάσει λίγο την λάμψη του. Πάντως, «κέρβερο» κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να αποτελέσει ο Τίμπο Κουρτουά που αναδείχθηκε τερματοφύλακας της χρονιάς. Η μεγάλη αδυναμία των Βέλγων είναι η αμυντική τους λειτουργία, αν και αυτό δεν φάνηκε στα προκριματικά, αφού οι αντίπαλοι ήταν χαμηλής δυναμικότητας.
Μουντιάλ 2022 - Βέλγιο: Ταλέντο έχει...

Στόχος


Να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Κάθε φορά το Βέλγιο είναι φαβορί ακόμα και για την κατάκτηση ενός μεγάλου τουρνουά, αλλά χωρίς καλή άμυνα δεν μπορεί να φτάσει ψηλά. Από τη μέση και μπροστά το ταλέντο και η ποιότητα ξεχειλίζει, αλλά τους τίτλους τους δίνουν τα μετόπισθεν. Το Βέλγιο δεν αναμένεται να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες στον όμιλο, αλλά στη νοκ άουτ φάση θα έχει από νωρίς δύσκολο έργο, αφού αναμένεται να αντιμετωπίσει μια εκ των Ισπανία - Γερμανία.

Η αποστολή:


Τερματοφύλακες: Τιμπό Κουρτουά (Ρεάλ Μαδρίτης), Σιμόν Μινιολέ (Μπριζ), Κοέν Καστέλς (Βόλφσμπουργκ)

Αμυντικοί: Γιάν Βερτόνγκεν (Άντερλεχτ), Τόμπι Αλντεβάιρελντ (Αντβέρπ), Τόμας Μενιέ (Ντόρτμουντ), Άρθουρ Τεατέ (Ρεν), Ζενό Ντεμπάστ (Άντερλεχτ), Βουτ Φάες (Λέστερ)

Μέσοι: Άξελ Βίτσελ (Ατλέτικο Μαδρίτης), Κέβιν Ντε Μπρόινε (Μάντσεστερ Σίτι), Γιανίκ Καράσκο (Ατλέτικο Μαδρίτης), Γιούρι Τίλεμανς (Λέστερ), Λεάντερ Ντεντόνκερ (Άστον Βίλα), Τίμοθι Καστάνιε (Λέστερ), Χανς Βανάκεν (Κλαμπ Μπριζ), Λεάντρο Τροσάρ (Μπράιτον), Σαρλ Ντε Κετελάρε (Μίλαν), Αμάντου Ονάνα (Έβερτον)

Επιθετικοί: Εντέν Αζάρ (Ρεάλ Μαδρίτης), Ντρις Μέρτενς (Γαλατασαράι), Ρομέλου Λουκάκου (Ίντερ), Μικί Μπατσουαγί (Φενέρμπαχτσε), Τόργκαν Αζάρ (Ντόρτμουντ), Ζερεμί Ντοκού (Ρεν), Λόις Οπέντα (Λανς)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.