Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2022 - Ελβετία: Με την παλιά φρουρά

Μουντιάλ 2022 - Ελβετία: Με την παλιά φρουρά

Συντάκτης: Γιώργος Βροντάκης
Γιώργος Βροντάκης
15/11/2022 08:59
Βρίσκεται σταθερά στις μεγάλες διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια και ξεκινάει πάντα με όνειρα με φιλοδοξίες, αλλά δεν μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Είναι υπολογίσιμη δύναμη μόνο και μόνο που άφησε 2η την Ιταλία, αλλά στην πορεία κάπου κολλάει. Σίγουρα, ψυχολογία έχει, όμως, είναι σε όμιλο φωτιά και θα κυνηγήσει την δεύτερη θέση.

Προηγούμενες διοργανώσεις


Θα δώσει το παρών για 12η φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο και στο πιο πρόσφατο της Ρωσίας το 2018 σταμάτησε στους «16» με την καλύτερη της παρουσία να είναι το μακρινό 1954, όπου έφτασε ως τα προημιτελικά. Από το 2006 και μετά βρίσκεται σε όλες τις τελικές φάσεις του Μουντιάλ και αυτή θα είναι η 5η σερί θέλοντας να κάνει το κάτι παραπάνω.

Πώς προκρίθηκε


Ήταν στον 3ο προκριματικό όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου και έκανε τη μεγάλη έκπληξη αφήνοντας στην 2η θέση την Ιταλία, κάνοντας μια αήττητη πορεία με πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες, αλλά το πιο αξιοσημείωτο ήταν πως δέχθηκε μόλις δύο τέρματα (15-2). Στο ίδιο γκρουπ βρέθηκαν οι Β. Ιρλανδία, Βουλγαρία και Λιθουανία.
Μουντιάλ 2022 - Ελβετία: Με την παλιά φρουρά

Ο προπονητής: Μουράτ Γιακίν


Ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς βρισκόταν στον πάγκο από το 2014 ως το 2021, αλλά μετά το Euro 2020 και τον αποκλεισμό στα πέναλτι από την Ισπανία στα προημιτελικά αποχώρησε δίνοντας τα ηνία στον Μουράτ Γιακίν. Ο 48χρονος Ελβετός προπονητής αρέσκεται στο 4-2-3-1 και έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής στο Nations League, όπου απέφυγε τον υποβιβασμό παρότι ξεκίνησε με τρεις σερί ήττες, ενώ στο παρελθόν έχει κοουτσάρει τις Τουν, Λουκέρνη, Βασιλεία, Σπάρτακ Μόσχας, Σαφχάουζεν, Γκρασχόπερς, Σιόν και ως προπονητής έχει τρία πρωταθλήματα Ελβετίας με την Τουν το 2010 και τη Βασιλεία τις σεζόν 2012–13, 2013–14.

Το ρόστερ


Θα στηριχθεί ξανά στη παλιά φρουρά με τους Γκρανίτ Τσάκα και Σακίρι να ξεχωρίζουν για την εμπειρία τους, αλλά δεν θα φτάσουν μόνο αυτοί για να μπορέσει να διακριθεί. Οι αμυντικοί Ακάντζι και Ελβέντι στο κέντρο της άμυνας δίνουν μια σιγουρά, ενώ στην επίθεση ο Εμπολό και ο Σεφέροβιτς ξέρουν να βάζουν την μπάλα στα δίχτυα.
Μουντιάλ 2022 - Ελβετία: Με την παλιά φρουρά

Στόχος


Έχοντας στον ίδιο όμιλο την Βραζιλία, η πρώτη θέση φαίνεται καπαρωμένη και θα παλέψει με την Σερβία και το Καμερούν για την 2η και την πρόκριση στα νοκ άουτ. Θα πρέπει να δώσει μεγάλες μάχες για να βρεθεί στους «16», αλλά φαίνεται δύσκολο ακόμη και αυτό. Θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν για να διακριθεί.

Η αποστολή:


Τερματοφύλακες: Γιαν Ζόμερ (Γκλάντμπαχ), Γιόνας Ομλίν (Μονπελιέ), Γκρεγκόρ Κόμπελ (Ντόρτμουντ), Φίλιπ Κελν (Σάλτσμπουργκ)

Αμυντικοί: Ρικάρντο Ροντρίγκεζ (Τορίνο), Φαμπιάν Σαρ (Νιούκαστλ), Μανουέλ Ακάντζι (Μάντσεστερ Σίτι), Νίκο Ελβέντι (Γκλάντμπαχ), Σίλβαν Βίντμερ (Μάιντς), Εράι Κέμερτ (Βαλένθια)

Μέσοι: Σερντάν Σακίρι (Σικάγο), Γκράνιτ Τσάκα (Άρσεναλ), Ρέμο Φρόιλερ (Νότινγκχαμ Φόρεστ), Ντένις Ζακάρια (Τσέλσι), Τζιμπρίλ Σο (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Ρενάτο Στέφεν (Λουγκάνο), Εντιμίλσον Φερνάντες (Μάιντς), Φαμπιάν Φράι (Βασιλεία), Μικέλ Εμπίσερ (Μπολόνια), Άρντον Γιασάρι (Λουκέρνη), Φαμπιάν Ρίντερ (Γιουνγκ Μπόις)

Επιθετικοί: Χάρις Σεφέροβιτς (Γαλατασαράι), Μπριλ Εμπολό (Μονακό), Ρούμπεν Βάργκας (Άουγκσμπουργκ), Κρίστιαν Φασνάχτ (Γιουνγκ Μπόις), Νόα Οκαφόρ (Σάλτσμπουργκ)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.