Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πογέτ: «Είναι η πρώτη μου δουλειά σε εθνική ομάδα, μαθαίνω κάθε μέρα»

Πογέτ: «Είναι η πρώτη μου δουλειά σε εθνική ομάδα, μαθαίνω κάθε μέρα»

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
27/3/2022 19:26
Ο Γκουστάβο Πογέτ μίλησε στη συνέντευξη Τύπου πριν το φιλικό παιχνίδι του Μαυροβουνίου με την Ελλάδα (28/3, 21.00) κι αναφέρθηκε στις αλλαγές τις οποίες σκοπεύει να κάνει αλλά και στα όσα μαθαίνει, στην πρώτη του δουλειά ως ομοσπονδιακός τεχνικός.

Ο Ουρουγουανός προπονητής δεν έδειξε διάθεση να αποκαλύψει τα πλάνα του, ωστόσο δεν δίστασε να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις που δέχτηκε.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, ελπίζω πως θα είναι παρόντες οι περισσότεροι καλοί τους παίκτες. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε ματς προετοιμασίας με προετοιμασία για ένα τουρνουά όπως αυτό που έχουμε μπροστά μας τον Ιούνιο».

Για την ομάδα του Μαυροβουνίου:

«Είδα όσα περισσότερα, διαφορετικά συστήματα κυρίως πίσω και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Σε μια διοργάνωση ξέρεις πάνω κάτω τις θέσεις τώρα δεν ξέρουμε. Ξέρω ότι παίζουν εντός έδρας, γνωρίζω πως θα έχει αρκετό κόσμο. Ο Γιόβετιτς, ο Σάβιτς είναι παίκτες με μεγάλη ποιότητα, εμπειρία, προσωπικότητα, περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Όσο ποιο δύσκολα είναι τόσο το καλύτερο».

Για το πόσο τον έχει βοηθήσει ότι ξέρει αρκετούς παίκτες από την προηγούμενη θητεία του στην Ελλάδα:

«Ναι αλλά ήταν μεγαλύτεροι. Βέβαια τους ήξερα όλους, είχα μια ιδέα. Είναι η πρώτη μου δουλειά ως ομοσπονδιακός, οπότε μαθαίνω κάθε μέρα αλλά μέχρι στιγμής είμαστε ευχαριστημένοι με όσα έχουμε πετύχει. Το είδαμε και κόντρα στη Ρουμανία, στο πρώτο μέρος τα πήγαμε καλύτερα, στο δεύτερο όχι και τόσο. Για αυτό και κάναμε κάποιες αλλαγές. Αύριο ίσως δούμε διαφορετικά πρόσωπα, γιατί θέλω να δω τους παίκτες μου, πόσους δεν ξέρω. Βέβαια ακόμα και αν ήξερα δεν θα σας έλεγα».

Για τις εμπειρίες του από το ποδόσφαιρο του Μαυροβουνίου και της Γιουγκοσλαβίας:

«Οι εμπειρίες μου πάνε πίσω στη Γιουγκοσλαβία. Τότε που έπαιζα στη Γαλλία και τη Νις υπήρχαν δύο Γιουγκοσλάβοι. Θα έπρεπε να έχει φύγει ο ένας για να μπορέσω να παίξω, δεν έγινε αυτό με αποτέλεσμα να πάω στη Γκρενόγμπλ να παίξω. Γνωρίζω πως το ποδόσφαιρο του Μαυροβουνίου είναι αρκετά νέο».

Για τα δύο φιλικά μέσα σε 72 ώρες:

«Πρώτα απ' όλα έπρεπε να αναλύσουμε το παιχνίδι. Υπήρχε αρκετή δουλειά στο βίντεο παρά στο γήπεδο σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σε μια ομάδα. Όπως είπε και ο Κώστας όμως όλοι είναι έτοιμοι να παίξουν και θεωρώ πως όποιος παίξει θα ανταποκριθεί στο ρόλο του».

Για τους αρχηγούς:

«Αυτή τη στιγμή ακολουθούμε τον παραδοσιακό τρόπο, το ίδιο σύστημα. Αυτό δεν σημαίνει πως θα ισχύει για πάντα. Θα συζητήσουμε με τους διευθυντές μετά τα δύο ματς και θα δούμε».

Για τη δοκιμή στις πτέρυγες με παίκτες όπως ο Δουβίκας και ο Γιακουμάκης:

«Μια διευκρίνιση, ίσως έστειλαν την ερώτηση λάθος. Ο Γιακουμάκης έπαιξε μόνο μπροστά, όχι πλάγια. Ήταν απόφαση πως ήθελα να ξεκινήσω. Χρησιμοποιήσαμε τον Μάνταλο και τον Μπουχαλάκη στο κέντρο, λειτούργησε αρκετά καλά. Το θέμα είναι τι ρόλο έχω αναθέσει σε κάθε παίκτη στον αγωνιστικό χώρο».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.