Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Βέλγιο - Γαλλία 2-3: ΕΠΙΚΗ ανατροπή για τους «τρικολόρ», έκλεισαν ραντεβού με Ισπανία για την κούπα (video)

Βέλγιο - Γαλλία 2-3: ΕΠΙΚΗ ανατροπή για τους «τρικολόρ», έκλεισαν ραντεβού με Ισπανία για την κούπα (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/10/2021 23:42
Η Γαλλία με γκολάρα του Τεό Ερναντέζ στο 90’ κέρδισε με μεγάλη ανατροπή (3-2) το Βέλγιο στο Τορίνο, επέστρεψε από το 0-2 του πρώτου ημιχρόνου και προκρίθηκε στον τελικό του Nations League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία με έπαθλο το τρόπαιο. Μπενζεμά (62’) και Εμπαπέ (69’ πεν.) τα άλλα γκολ των Γάλλων, προηγήθηκαν με Καράσκο (37’) και Λουκάκου (40’) οι Βέλγοι που κατέρρευσαν στην επανάληψη.

Τι και αν βρέθηκε πίσω με 2-0 στο ημίχρονο; Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία επικράτησε με 3-2 του Βελγίου στον ημιτελικό του Nations League στο Τορίνο και «σφράγισε» το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής, εκεί όπου περιμένει ήδη η Ισπανία μετά τη νίκη με 2-1 επί των Ιταλών.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων μέσα σε ένα τετράλεπτο στο πρώτο μέρος χάρη στα όμορφα γκολ των Καράσκο (37’) και Λουκάκου (40’), όμως στο δεύτερο μέρος περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και το πλήρωσαν. Μπενζεμά (62’) και Εμπαπέ (69’ πεν.) ισοφάρισαν το σκορ σε 2-2 μέσα σε επτά λεπτά και στο 90’ ο Τεό Ερναντέζ με τρομερό σουτ από το ύψος της περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 3-2, στέλνοντας τους «τρικολόρ» στον μεγάλο τελικό.

Ισπανία και Γαλλία θα αναμετρηθούν την Κυριακή (10/10, 21:45) στο «Σαν Σίρο» για την κούπα του Nations League, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα (16:00) Ιταλία και Βέλγιο θα παίξουν στο Τορίνο για την 3η θέση του τουρνουά.


Το ματς:


Τετράλεπτο ξέσπασμα το Βέλγιο


Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό στα πρώτα λεπτά, με το Βέλγιο να μπαίνει πιο δυναμικά και να απειλεί μόλις στο 3’ με σουτ του Ντε Μπρόινε, υποχρεώνοντας τον Γιορίς σε σπουδαία επέμβαση. Τρία λεπτά μετά ήταν η σειρά της Γαλλίας να απειλήσει, με τον Εμπαπέ να περνάει τον Κουρτουά από πλάγια θέση αλλά το γύρισμα του δεν ήταν σωστό. Μετά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο ο ρυθμός έπεσε αισθητά και οι δύο ομάδες έψαχναν χωρίς βιασύνη τον τρόπο για να διασπάσουν τις αντίπαλες άμυνες.

Το παιχνίδι κυλούσε δίχως κάτι αξιόλογο ώσπου το Βέλγιο χάρη σ’ ένα τετράλεπτο ξέσπασμα, πέτυχε δύο γκολ και έθεσε ισχυρές βάσεις για την πρόκριση. Στο 37’ το σουτ του Καράσκο βρήκε στον Κουντέ και κατέληξε στην κλειστή γωνία του Γιορίς, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Λουκάκου μπήκε στην περιοχή και με τρομερό τελείωμα από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.





Άμεση επιστροφή της Γαλλίας


Η Γαλλία μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να επιστρέψει στο ματς, πιέζοντας από τα πρώτα λεπτά το Βέλγιο, το οποίο είχε οπισθοχωρήσει με στόχο να υπερασπιστεί το υπέρ του 2-0. Η προειδοποιητική βολή των «τρικολόρ» ήρθε στο 57’ όταν ο Εμπαπέ έδωσε πάρε-βάλε στον Γκριεζμάν αλλά αυτός αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Πέντε λεπτά μετά όμως ο Μπενζεμά δε λάθεψε, σκοράροντας ένα γκολ πολύ μεγάλης δυσκολίας με διαγώνιο σουτ μπροστά σε τρεις παίκτες του Βελγίου. Πριν προλάβουν να συνέλθουν, οι «κόκκινοι διάβολοι» δέχτηκαν και δεύτερο τέρμα. Στο 67’ ο Τίλεμανς ανέτρεψε τον Γκριεζμάν, ο διαιτητής βλέποντας το VAR έδωσε πέναλτι και ο Εμπαπέ με άπιαστο χτύπημα στο γάμα ισοφάρισε το σκορ σε 2-2.





Ακυρωθέν γκολ του Λουκάκου και ολική ανατροπή με Ερναντέζ στο 90’


Μετά την ισοφάριση ο Μαρτίνεθ έριξε στο παιχνίδι του Βανάκεν και Τροσάρ αλλά το Βέλγιο αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα και να βγει μπροστά. Μόλις μια φορά κατάφερε να βγει με αξιώσεις στην επίθεση και κατάφερε να βρει δίχτυα με τον Λουκάκου στο 87’ όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οριακό οφσάιντ. Η Γαλλία απάντησε σχεδόν άμεσα με δοκάρι του Πογκμπά και στο 90’ ολοκλήρωσε την μεγάλη ανατροπή με τρομερό σουτ του Τεό Ερναντέζ από το ύψος της περιοχής.

Το Βέλγιο δεν κατάφερε να βρει απάντηση στις καθυστερήσεις και «πληγώθηκε» για ακόμα μια φορά από την Γαλλία σε μεγάλο ραντεβού, αφού οι «τρικολόρ» το έχει αποκλείσει τρεις φορές σε Μουντιάλ (1938, 1986, 2018) και μια σε Euro (1984).

Το ακυρωθέν γκολ του Λουκάκου:



Από το δοκάρι του Πογκμπά στην λύτρωση του Ερναντέζ:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.