Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

O Παναθηναϊκός έκανε το 3-2 απέναντι στην Μακάμπι και πάει Βερολίνο για το έβδομο!

O Παναθηναϊκός έκανε το 3-2 απέναντι στην Μακάμπι και πάει Βερολίνο για το έβδομο!

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
7/5/2024 23:39
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 81-72 της Μακάμπι Τελ Αβίβ και μετά από 12 χρόνια επιστρέφει σε ένα Final 4 πηγαίνοντας στο Βερολίνο με στόχο να σηκώσει το 7ο ευρωπαϊκό του!

Ένας τρομερός Παναθηναϊκός με οδηγό τον απολαυστικό Κέντρικ Ναν που πέτυχε 26 πόντους και με τον Κώστα Σλούκα να ακολουθεί με 15, παίζοντας σε όλο το δεύτερο μέρος με πρόβλημα στη γάμπα, κέρδισε την Μακάμπι η οποία του έβαλε πολύ δύσκολα για τρεις περιόδους.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο όμως η άμυνα των «πράσινων», με τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη να βγάζει εκτός παιχνιδιού τον Λορέντζο Μπράουn, «έπνιξε» τη Μακάμπι και με ένα επιμέρους σκορ 23-16 ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε μία τεράστια νίκη που τον φέρνει και πάλι σε ένα Final Four μετά από 12 ολόκληρα χρόνια.

Η Μακάμπι ήταν άκρως ανταγωνιστική για 30 λεπτά, βρέθηκε μπροστά στο σκορ σε αρκετές περιπτώσεις, με τους Μπράουν (19 π.) και Νίμπο (14 π.) να είναι για άλλο ένα παιχνίδι οι πρωταγωνιστές της.

Ο Παναθηναϊκός βέβαια είδε έναν Χουάντσο Ερνανγκόμεθ να επιστρέφει στο γήπεδο, να σημειώνει 11 πόντους και να παίζει καθοριστικές άμυνες, τον Παπαπέτρου να είναι εκεί όταν πρέπει και να ευστοχεί σε κρίσιμα τρίποντα και έναν Λεσόρ να «κατεβάζει» 11 ριμπάουντ και να πετυχαίνει 9 πόντους έχοντας 3/14 βολές.

Το ΟΑΚΑ ήταν «φλεγόμενο» από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, οι παίκτες του Αταμάν δικαίωσαν τους πάνω από 20.000 θεατές που βρέθηκαν στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και δημιούργησαν μία καταπληκτική ατμόσφαιρα. Από τη στιγμή μάλιστα που ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα 10 πόντων στο 36' (68-58) άπαντες συνειδητοποίησαν πως η πρόκριση ήταν απίθανο να χαθεί.

Ο Παναθηναϊκός κράτησε την καλύτερη επίθεση της φετινής Ευρωλίγκα στους 72 πόντους και αυτό ήταν το «κλειδί» στο 5ο παιχνίδι που τον έστειλε στον Final Four του Βερολίνου το οποίο θα διεξαχθεί στις 24 με 26 Μαΐου.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 41-41, 58-56, 81-72.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα

Σχόλιο:

akis 8/5/2024 12:29

τσαλου ο σλουκας δεν επαιξε καθολου στο β ημιχρονο

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.