Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Επίσημο: Εποχή Σαουδαράβων στην Νιούκαστλ

Επίσημο: Εποχή Σαουδαράβων στην Νιούκαστλ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/10/2021 21:59
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Νιούκαστλ από τους Σαουδάραβες έναντι 300 εκατ. λιρών και έτσι ο μέχρι πρότινος πρόεδρός της, Μάικλ Άσλεϊ αποτελεί παρελθόν μετά από 14 χρόνια.

Ιστορική ημέρα για την Νιούκαστλ, καθώς μετά από 14 χρόνια ο σύλλογος αλλάζει σελίδα και περνάει στα χέρια των Σαουδαράβων επενδυτών. Η Πρέμιερ Λιγκ άναψε το «πράσινο» φως για την εξαγορά του συλλόγου ύψους 350 εκατ. λιρών και οι «καρακάξες» μπαίνουν πλέον σε νέα εποχή.

Η αγγλική λίγκα γνωστοποίησε την επικύρωση του deal, δηλώνοντας ότι έλαβε νομικές δεσμεύσεις ότι ο έλεγχος του κλαμπ δεν θα ανήκει στο κράτος της Σαουδικής Αραβίας.

Η εξαγορά βρίσκει το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF) να ελέγχει το 80% του μεριδίου και να τερματίζει την αμφιλεγόμενη 14χρονη ιδιοκτησία του συλλόγου του Μάικ Άσλεϊ.

Η κοινοπραξία αποτελείται επίσης από την επενδυτική εταιρεία PCP Capital Partners και την RB Sports & Media.

Ο Γιασίρ Αλ-Ρουμαγιάν, Κυβερνήτης της PIF, θα διατελέσει μη εκτελεστικός πρόεδρος του συλλόγου. Η Αμάντα Στέιβιλι, διευθύνουσα σύμβουλος της PCP Capital Partners, θα έχει θέση στο διοικητικό συμβούλιο, ενώ ο Τζέιμι Ρόιμπεν θα είναι επίσης διευθυντής του συλλόγου, εκπροσωπώντας την RB Sports & Media.

Όπως αναφέρουν τα αγγλικά Μέσα, η περιουσία των νέων αφεντικών φτάνει στα 320 δισεκατομμύρια λίρες και είναι 10 φορές μεγαλύτερη από τον Σεΐχη Μανσούρ της Σίτι (23,3 δισ.), κάτι που καθιστά την Νιούκαστλ ως την ομάδα με τους πιο πλούσιους ιδιοκτήτες στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, μια από τις πρώτες κινήσεις θα είναι η αλλαγή του προπονητή, με τον Στιβ Μπρους να αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας.

Μάλιστα αρκετοί φίλαθλοι της Νιούκαστλ βρέθηκαν έξω από το γήπεδο για να πανηγυρίσουν γι’ αυτήν την εξέλιξη. Να σημειωθεί πως η πλειοψηφία των οπαδών βρίσκονταν σε… βεντέτα με τον μέχρι πρότινος ιδιοκτήτη Μάικ Άσλεϊ, ζητώντας την αποχώρηση του από τον σύλλογο.








Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.