Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Ο Φιρμίνο «ξέρανε» την Παρί στο 90+2’, «κόλλησε» η Νάπολι

Τσάμπιονς Λιγκ: Ο Φιρμίνο «ξέρανε» την Παρί στο 90+2’, «κόλλησε» η Νάπολι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/9/2018 23:57
Με γκολ του Φιρμίνο στο 90+2’ η Λίβερπουλ κέρδισε με 3-2 την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Άνφιλντ» και ξεκίνησε νικηφόρα την πορεία της στο Τσάμπιονς Λιγκ. «Κόλλησε» στο Βελιγράδι η Νάπολι, 0-0 με Ερυθρό Αστέρα.

Η Λίβερπουλ προηγήθηκε με 2-0 κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, οι Παριζιάνοι χωρίς να εντυπωσιάσουν έφεραν το σκορ στα ίσα (83’), ωστόσο οι «κόκκινοι» δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Ο Φιρμίνο πέρασε στο ματς ως αλλαγή και με όμορφο γκολ στο 90+2’ διαμόρφωσε το τελικό 3-2 στο «Άνφιλντ», χαρίζοντας μια σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

Το πρώτο ημίχρονο άνηκε αποκλειστικά στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Η Παρί Σεν Ζερμέν είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο στο πρώτο 45λεπτο εν αντιθέσει με τους «κόκκινους» που είχαν τον απόλυτο έλεγχο. Το 1-0 ήρθε στο 30’ με κεφαλιά του Στάριτζ, ο οποίος πήρε θέση βασικού αντί του Φιρμίνο εξαιτίας του τραυματισμού στο μάτι. Στο 34’ η Παρί θα μπορούσε να απαντήσει με τον Εμπαπέ, ο οποίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση και στο επόμενο λεπτό ο Μπερνάτ υπέπεσε σε ανόητο πέναλτι, δίνοντας την ευκαιρία στον Μίλνερ να κάνει το 2-0.

Το σκορ αυτό δεν έμεινε ως το ημίχρονο, αφού στο 40’ ο Μενιέ με ωραίο βολέ μείωσε το σκορ σε 2-1, αν και το γκολ θα έπρεπε να ακυρωθεί για οφσάιντ του Καβάνι που συμμετείχε στη φάση.

Στο δεύτερο μέρος η Λίβερπουλ δεν είχε την ίδια ενέργεια με το πρώτο, ωστόσο δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα από μια υποτονική Παρί. Μάλιστα στο 57’ βρήκε δίχτυα με τον Σαλάχ, ωστόσο ο Τσακίρ ακύρωσε σωστά το γκολ για επιθετικό φάουλ του Στάριτζ στον Αρεολά. Η Παρί αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα και να «χτίσει» επίθεση της προκοπής, ωστόσο έμεινε ζωντανή στο ματς και στο 83’ έφερε το σκορ στα ίσα. Έπειτα από λάθος του Σαλάχ, ο Φαν Ντάικ έκανε προβολή στον Νεϊμάρ αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Εμπαπέ, ο οποίος από κοντά ισοφάρισε σε 2-2.

Η Λίβερπουλ δεν πτοήθηκε, είχε δοκάρι στο 87’ με απευθείας φάουλ του Αλεξάντερ-Άρνολντ και στο 90+2’ λυτρώθηκε από τον νεοεισελθόντα Φιρμίνο. Ο Βραζιλιάνος σκόραρε με χαμηλό δεξί σουτ μέσα από την περιοχή και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Έτσι έφτασε τα 11 γκολ σε 14 παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ.

«Κόλλησε» στο Βελιγράδι η Νάπολι


Τσάμπιονς Λιγκ: Ο Φιρμίνο «ξέρανε» την Παρί στο 90+2’, «κόλλησε» η Νάπολι
Στο άλλο ματς, η Νάπολι «κόλλησε» στο 0-0 με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι και έχασε σημαντικό έδαφος στη μάχη για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι είχε τον έλεγχο καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ωστόσο δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή της. Το δοκάρι του Ινσίνιε ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία των «παρτενοπέι» στο πρώτο μέρος, ενώ στο 56’ το φάουλ του Ρουί βρήκε στο οριζόντιο.

Στο 64’ ο Μέρτενς αστόχησε με σουτ στην κίνηση από τη μικρή περιοχή και τρία λεπτά μετά ο Ρόντιτς έκοψε στη γραμμή το σουτ του Καγιεχόν. Ο Ερυθρός Αστέρας κράτησε το μηδέν και συνδύασε με σπουδαίο βαθμό την επιστροφή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.