Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Στ’ αστέρια η ΑΕΚ!

Τσάμπιονς Λιγκ: Στ’ αστέρια η ΑΕΚ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/8/2018 23:58
Εκτόξευση στ’ αστέρια! Έστω και αν αγχώθηκε, η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Βίντι στο ΟΑΚΑ και μετά από 12 χρόνια είναι ξανά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ! Μάνταλος (48’ πεν.) και Νεγκό (57’) τα γκολ, αποβλήθηκε στο 80’ ο Λόπες, μετατρέποντας σε… θρίλερ το ματς.

Η ΑΕΚ επιστρέφει στην ευρωπαϊκή ελίτ! Η «Ένωση» αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Βίντι στο ΟΑΚΑ και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 2-1 στην Βουδαπέστη, «σφράγισε» το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ανόητη αποβολή του Λόπες στο 80ο λεπτό μετέτρεψε το ματς σε θρίλερ, ωστόσο ο εξαιρετικός Μπάρκας κράτησε το 1-1 και εκτόξευσε τους «κιτρινόμαυρους» στ’ αστέρια.

Το πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας. Οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικές, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο να κρατήσουν το μηδέν, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να κυλούσε χωρίς αξιόλογες φάσεις. Με τη συμπλήρωση 30 λεπτών η Βίντι έφτασε μια «ανάσα» από το 0-1 όμως ο Μπάρκας πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση στο απευθείας φάουλ του Λάζοβιτς.

Η ΑΕΚ απάντησε άμεσα στην ευκαιρία των Ούγγρων με σουτ του Σιμόες (31'), ενώ στο επόμενο λεπτό είχε νέα καλή στιγμή με σέντρα-σουτ του Μάνταλου. Και στις δύο περιπτώσεις ο Κόβασικ απέκρουσε ασταθώς όμως κανείς παίκτης των γηπεδούχων δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί και να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Δευτερόλεπτα πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 45’ η ΑΕΚ δημιούργησε την καλύτερή της στιγμή στο πρώτο μέρος όταν ο Λιβάγια πέρασε εντυπωσιακά τον Βινίσιους και με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη. Στο 47’ ο Μάνταλος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, Ο Λόπες πήδηξε για την κεφαλιά και ο Φιόλα τον έσπρωξε, με την ΑΕΚ να κερδίζει πέναλτι. Ο Μάνταλος εκτέλεσε εύστοχα και έβαλε μπροστά στο σκορ τους «κιτρινόμαυρους».
Η Βίντι δεν πτοήθηκε από το 1-0 και βγήκε μπροστά, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Στο 53’ ο Γαλανόπουλος «φλέρταρε» με αυτογκόλ σε προσπάθεια να απομακρύνει τη μπάλα, όμως τέσσερα λεπτά μετά (57’) ο Νεγκό βρήκε χώρο από τα δεξιά, μπήκε περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πλάσαρε τη μπάλα πάνω από τον Μπάρκα για το 1-1.

Οι Ούγγροι ήθελαν άλλο ένα γκολ για να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα και στο 71’ έφτασαν κοντά στο 1-2, όμως ο Μπάρκας απομάκρυνε σε κόρνερ το σουτ του Λάζοβιτς. Η ΑΕΚ απάντησε στην πίεση των φιλοξενούμενων έχοντας καλή στιγμή στο 74’ με σουτ του Λιβάια, όμως ο Κόβασικ απέκρουσε σε κόρνερ.

Μετά το 1-1 οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν χάσει τη ψυχραιμία τους και στο 80’ έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Λόπες για κουτουλιά στον Νέγκο. Ένα λεπτό μετά ο Μπάρκας απέκρουσε με τα δύο χέρια το απευθείας φάουλ του Σέποβιτς, κρατώντας το σκορ πρόκρισης για την «Ένωση». Ο Ουζουνίδης, προκειμένου να διαχειριστεί το 1-1 έριξε στο ματς τους Άλεφ και Τσόσιτς αντί των Λιβάια και Μάνταλο αντίστοιχα. Στο 90+7’ το ΟΑΚΑ «πάγωσε» προς στιγμής καθώς ο Σέποβιτς βρήκε χώρο για σουτ έξω από την περιοχή όμως το τελείωμα του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το 1-1 έμεινε ως το φινάλε και οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγύρισαν την επιστροφή τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 12 χρόνια. Ωστόσο δεν έλειψαν τα απρόοπτα, αφού μετά το τελικό σφύριγμα, υπήρξαν νεύρα και ένταση εντός αγωνιστικού χώρου μεταξύ των παικτών της ΑΕΚ και της Βίντι, με τον Λιβάια να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα για κλωτσιά στον Λάζοβιτς, κάτι που σημαίνει πως θα χάσει παιχνίδι ή παιχνίδια των ομίλων.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Μάνταλος (89' Τσόσιτς), Λόπες, Κλωναρίδης (62' Πόνσε), Λιβάγια (84' Άλεφ)

Βίντι: Κόβατσικ, Φιόλα, Γιούχαζ, Βινίσιους, Στοπίρα, Χάντζιτς, Νεγκό, Νικόλοφ (46' Πάτκαϊ), Κόβατς, Λάζοβιτς, Σέποβιτς


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.