Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Στους «8» με μυθική ανατροπή το Βέλγιο!

Μουντιάλ 2018: Στους «8» με μυθική ανατροπή το Βέλγιο!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/7/2018 23:01
Τι και εάν βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο 52’; Με γκολ του Τσαντλί στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, το Βέλγιο έφερε… τούμπα το ματς (3-2) κόντρα στην Ιαπωνία, που έκανε... χαρακίρι, και έκλεισε ραντεβού με την Βραζιλία στα προημιτελικά.

Για να φτάσεις στον παράδεισο θα χρειαστεί να περάσεις πολλές φορές από την κόλαση! Το Βέλγιο «φλέρταρε» με τον αποκλεισμό απέναντι στην τρομερή Ιαπωνία, που προηγήθηκε με 2-0 στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (48’ Χαραγκούτσι, 52’ Ινούι), ωστόσο είχε τα ψυχικά αποθέματα για να φέρει τούμπα το ματς. Δύο κεφαλιές των Βερτόνχεν (69’) και Φελαϊνί (74’) έφεραν το σκορ στα ίσια, προτού ο Τσαντλί πετύχει… buzzer beater στο 90+5’ έπειτα από αντεπίθεση για σεμινάριο. Το 3-2 ήταν γεγονός και οι «κόκκινοι διάβολοι» βρέθηκαν στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν την Βραζιλία.

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έβγαλε… λαγούς από το καπέλο του, καθώς οι σκόρερ της ανατροπής, Φελαϊνί και Τσαντλί ήρθαν από τον πάγκο, οδηγόντας το Βέλγιο σε μια επική πρόκριση. Η τελευταία ομάδα που κατάφερε να ανατρέψει σκορ με 2+ τέρματα σε 90 λεπτά νοκ-άουτ αγώνα Μουντιάλ ήταν η Πορτογαλία του Εουσέμπιο το 1966 (κόντρα στη Β. Κορέα).

Το Βέλγιο ήταν το ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση, αλλά τα βρήκε σκούρα απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα της Ιαπωνίας. Δύο σουτ των Λουκάκου (25’) και Αζάρ (27’) που «έβγαλε» ο Καβασίμα και μια προβολή του Κομπανί (28’) ήταν οι μόνες φάσεις για τους «κόκκινους διαβόλους» στο πρώτο μέρος. Μάλιστα στο 44’ πήγαν να δεχτούν γκολ από το… πουθενά, με τον Κουρτουά να χάνει μόνος του τη μπάλα κάτω από τα πόδια του.Και αν το πρώτο μέρος θα ξεχαστεί γρήγορα, το δεύτερο θα το μνημονεύουμε για καιρό! Από λάθος του Βερτόνγκεν στο 48’, ο Χαραγκούτσι βγήκε στην πλάτη της άμυνας και σούταρε εύστοχα για το 1-0 της Ιαπωνίας. Στο επόμενο λεπτό ο Αζάρ σημάδεψε το δοκάρι με σουτ μέσα από την περιοχή και στο 52’ οι «μπλε σαμουράι» πέτυχαν δεύτερο γκολ με τρομερό σουτ του Ινούι έξω από την περιοχή.

Το Βέλγιο βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, ωστόσο κατάφερε να βγάλει αντίδραση. Σε αυτό βοήθησε και ο τρόπος παιχνιδιού της Ιαπωνίας, που παρότι είχε σημαντικό σκορ πρόκρισης, πίεζε σε όλο το μήκος του γηπέδου, κάτι που άφηνε μεγάλα κενά στα μετόπισθεν. Στο 62’ ο Λουκάκου αστόχησε με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, όμως στο 69’ ο Βερτόνχεν σκόραρε –μάλλον άθελα του- με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά για το 2-1.

Ο Μαρτίνεθ έριξε στο ματς τον Φελαϊνί, ποντάροντας ότι το παιχνίδι θα μεταφερθεί στη μεγάλη περιοχή των αντιπάλων και ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον δικαίωσε πανηγυρικά. Μετά από σέντρα του Αζάρ στο 74’, ο Φελαϊνί εκμεταλλεύτηκε τη διαφορά ύψους και σκόραρε με κεφαλιά για το 2-2.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν συναρπαστικό, με εκατέρωθεν ευκαιρίες για το γκολ της πρόκρισης. Στο 84’ το σουτ του Χόντα εντός περιοχής κόντραρε σε αμυντικούς, ενώ στο 85’ ο Καβασίμα πραγματοποίησε διπλή σπουδαία απόκρουση σε ισάριθμες κεφαλιές του Λουκάκου. Δύο λεπτά μετά ο Ιάπωνας γκολκίπερ απέκρουσε και το σουτ του Βερτόνχεν ενώ στο 90+4’ ο Κουρτουά πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση σε απευθείας φάουλ του Χόντα.

Και εκεί που όλα έδειχναν παράταση, το Βέλγιο πέτυχε… buzzer beater. Μετά από αντεπίθεση για σεμινάριο, ο Μενιέ σέντραρε, ο Λουκάκου με εκπληκτική ενέργεια άφησε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του και ο Τσαντλί την έστειλε στα δίχτυα για το 3-2. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους Βέλγους να πανηγυρίζουν την παρουσία τους στην οκτάδα και τους Ιάπωνες να μην έχουν συνειδητοποιήσει πως έχασαν αυτή την ιστορική πρόκριση.

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρλεντ, Βερτόνγκεν, Κομπανί, Μενιέ, Καράσκο (65' Τσαντλί), Βίτσελ, Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Μέρτενς (65' Φελαϊνί), Λουκάκου

Ιαπωνία (Ακίρα Νισίνο): Καβασίμα, Σότζι, Χαραγκούτσι (81' Χόντα), Σακάι, Γιοσίντα, Χασέμπε, Σιμπασάκι (81' Γιαμαγκούτσι), Ναγκατόμο, Καγκάβα, Ινούι, Οσάκο.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.