Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: «Ήρωας» ο Σούμπασιτς, στους «8» η Κροατία

Μουντιάλ 2018: «Ήρωας» ο Σούμπασιτς, στους «8» η Κροατία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
1/7/2018 23:56
Με τον Σούμπασιτς να αποκρούει τρία πέναλτι στη ρωσική ρουλέτα, η Κροατία κέρδισε με 3-2 την Δανία στη ψυχοφθόρο διαδικασία (1-1 κ.δ & παρ) και «σφράγισε» το εισιτήριο για τα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Ρωσία. Τρία πέναλτι έπιασε και ο Σμάιχελ, αλλά το ένα ήταν στην παράταση (115’).

Σούμπασιτς και Σμάιχελ έδωσαν ρεσιτάλ στις αποκρούσεις πέναλτι, ωστόσο μόνο ο πρώτος πανηγύρισε την πρόκριση στα προημιτελικά. Με τον Κροάτη γκολκίπερ να γίνεται μόλις ο δεύτερος με τρεις αποκρούσεις πέναλτι στην ιστορία του Μουντιάλ (πρώτος ο Ρικάρντο το 2006), η «Χρβάτσκα» επικράτησε με 3-2 της Δανίας στη ρωσική ρουλέτα και προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Μια βραδιά όνειρο που ξεκίνησε εφιαλτικά για τον Σούμπασιτς, ο οποίος είχε μεγάλη ευθύνη στο γκολ του Γέργκενσεν στο 1ο μόλις λεπτό. Η Κροατία απάντησε άμεσα με τον Μάντζουκιτς (4’) και το 1-1 δεν άλλαξε μετά από 120 λεπτά παιχιδιού. Σ’ αυτό ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό ο Σμάιχελ, ο οποίος έπιασε πέναλτι του Μόντριτς στο 115’! Ο Δανός γκολκίπερ πραγματοποίησε άλλες δύο επεμβάσεις στην άσπρη βούλα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό…

Το παιχνίδι ξεκίνησε ονειρικά για την Δανία, η οποία πήρε το προβάδισμα πριν τη συμπλήρωση ενός λεπτού παιχνιδιού. Μετά από εκτέλεση πλαγίου… σαν κόρνερ, ο Γέργκενσεν εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία των Κροατών να διώξουν, έκανε το πλασέ και η μπάλα βρέθηκε στα δίχτυα του Σούμπασιτς, που έχει μεγάλη ευθύνη στο γκολ.

Η Κροατία δεν πτοήθηκε και απάντησε άμεσα (4’), με τον Μάντζουκιτς να ισοφαρίζει από κοντά σε 1-1 εκμεταλλευόμενος την… καραμπόλα στην άμυνα της Δανίας. Στη συνέχεια, οι δύο ομάδες ήταν πιο προσεκτικές, ωστόσο αμφότερες είχαν καλές στιγμές για ένα δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο. Στο 27’ ο Σούμπασιτς νίκησε σε τετ-α-τετ τον Μπρέιθγουεϊτ, ενώ στο 29’ ο Πέρισιτς αστόχησε με σουτ από καλή θέση. Η «Χρβάτσκα» απείλησε ξανά στο 39’ με καλή κεφαλιά του Λόβρεν, ενώ στο 42’ η σέντρα-σουτ του Έρικσεν πήρε περίεργη τροχιά και πέρασε ελάχιστα δίπλα από το οριζόντιο δοκάρι.Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε αισθητά και καμία ομάδα δεν μπορούσε να κυριαρχήσει. Η Κροατία είχε δύο καλές στα τελευταία λεπτά με κεφαλιά του Πέρισιτς (84’) και σουτ του Ράκιτιτς (90+2’), ενώ στο 90+3’ η Δανία απείλησε με σουτ του Μπρέιθγουεϊτ το οποίο έφυγε άουτ.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, όπου η εικόνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Οι δύο ομάδες ταλαιπωρούσαν για αρκετή ώρα τη μπάλα και αδυνατούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις. Όλα αυτά μέχρι το 115’! Ο Μόντριτς έβγαλε τρομερή κάθετη για τον Ρέμπιτς, αυτός πέρασε τον Σμάιχελ, αλλά προτού εκτελέσει ανατράπηκε από τον Γέργκενσεν. Ο Μόντριτς ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, αλλά ο Δανός γκολκίπερ έπεσε στη σωστή γωνία και μπλόκαρε τη μπάλα.

Όλα κρίθηκαν στην ρωσική ρουλέτα, όπου Σούμπασιτς και Σμάιχελ έκαναν ρεκόρ με 5 αποκρούσεις πέναλτι! Ο Δανός πορτιέρο απέκρουσε τις εκτελέσεις των Μπάντελ και Πίβαριτς, ενώ ο Κροάτης αυτές των Έρικσεν, Σένε και Γιόργκενσεν, στέλνοντας την Κροατία στα προημιτελικά με συνολικό σκορ 3-2! Η Χρβάτσκα βρίσκεται στους 8 για πρώτη φορά μετά το 1998 και θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Ρωσία για μια θέση στα ημιτελικά. Στον αντίποδα, η μοίρα ήταν σκληρή για τον Κάσπερ Σμάιχελ, ο οποίος έπιασε τρία πέναλτι αλλά η ομάδα του αποκλείστηκε από τη συνέχεια...

Διαδικασία των πέναλτι: Έρικσεν 0-0 (απόκρουση Σούμπασιτς), Μπάντελ 0-0 (απόκρουση Σμάιχελ), Κίερ 1-0, Κράμαριτς 1-1, Κρον-Ντέλι 2-1, Μόντριτς 2-2, Σένε 2-2 (απόκρουση Σούμπασιτς), Πίβαριτς 2-2 (απόκρουση Σμάιχελ), Γιόργκεσεν 2-2 (απόκρουση Σούμπασιτς), Ράκιτιτς 2-3


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.