Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Ρωσικός θρίαμβος στη… ρωσική ρουλέτα

Μουντιάλ 2018: Ρωσικός θρίαμβος στη… ρωσική ρουλέτα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
1/7/2018 19:46
Με τον Ακινφέεφ να αποκρούει δύο πέναλτι, η Ρωσία κέρδισε με 4-3 την Ισπανία στα πέναλτι (1-1 κ.δ και παρ) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Μουντιάλ, αφήνοντας εκτός τους «φούριας ρόχας». Ιγκνασέβιτς (12 αυτ.) και Τζιούμπα (41’ πεν.) τα γκολ στην κανονική διάρκεια.

Ακόμα μια μεγάλη έκπληξη στο Μουντιάλ της Ρωσίας! Οι οικοδεσπότες, με ήρωα τον Ιγκόρ Ακινφέεφ, απέκλεισαν την Ισπανία στα πέναλτι (4-3) και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του θεσμού για πρώτη φορά μετά το 1970 (τότε ως Σοβιετική Ένωση). Οι «φούριας ρόχας» πλήρωσαν την φλυαρία τους σε 120 λεπτά παιχνιδιού (1-1) και έγιναν η 3η ομάδα μετά τις Αγγλία και Ιταλία που αποκλείεται για 3η φορά σε διαδικασία πέναλτι στην ιστορία των Μουντιάλ.

Κόκε και Άσπας δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ακινφέεφ από την άσπρη βούλα και η «Σμπορνάγια» έγινε η ομάδα με τη χαμηλότερη βαθμολογία στην κατάταξη της FIFA (70η) που δίνει το «παρών» στην οκτάδα. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Κροατία-Δανία για μια θέση στην τετράδα!

Η Ισπανία είχε την υπεροχή από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, ωστόσο αδυνατούσε να φτάσει με αξιώσεις στα καρέ της Ρωσίας. Τελικά βρήκε τη λύση από τα πόδια αντιπάλου όταν στο 11’, ο Ασένσιο εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Ιγκνασέβιτς, μετά από μονομαχία με τον Ράμος, έστειλε άθελα του τη μπάλα στα δίχτυα. Έτσι, έγινε ο γηραιότερος παίκτης που υποπίπτει σε αυτογκόλ στην ιστορία των Μουντιάλ (38 ετών και 352 ημερών).

Παρά το 0-1 η Ρωσία συνέχισε να βρίσκονταν σε θέση άμυνας, κλείνοντας όλους τους διαδρόμους στους Ισπανούς, που περιορίζονταν σε φλύαρη κατοχή. Η πρώτη αξιόλογη φάση στο ματς ήρθε στο 36’ με ένα σουτ του Γκολόβιν που πέρασε δίπλα από το δοκάρι και πέντε λεπτά μετά (41’) ήρθε η ισοφάριση. Ο Πικέ έκανε χέρι στην περιοχή και ο Τζιούμπα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ισοφάρισε το σκορ σε 1-1.Η Ισπανία θα μπορούσε να απαντήσει στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όμως ο Ακινέεφ απέκρουσε το σουτ του Κόστα από πλάγια θέση. Στο δεύτερο μέρος το θέαμα ήταν αποκρουστικό! Η Ισπανία άλλαζε συνεχώς πάσες χωρίς καμία ουσία, ενώ η Ρωσία είχε σαφέστατο στόχο να κρατήσει το 1-1. Ενδεικτικό ότι η πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 85’ με τον Ακινφέεφ να πραγματοποιεί διπλή επέμβαση στα σουτ των Ινιέστα και Άσπας.

Μοιραία το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση όπου γράφτηκε ιστορία, αφού είδαμε την πρώτη 4η αλλαγή στην ιστορία του Μουντιάλ (Ερόκιν αντί του Κουζιάεβ). Λίγη ώρα μετά έγινε ακόμα ένα αξιοσημείωτο γεγονός, τουλάχιστον για τους λάτρεις της στατιστικής, αφού η Ισπανία ξεπέρασε τις 1000 πάσες, αριθμός ρεκόρ για Μουντιάλ. Πάσες όμως χωρίς καμία ουσία!

Η μόνη αξιοσημείωτη στιγμή στην παράταση ήρθε στο 109’ όταν ο Ακινφέεφ απέκρουσε το σουτ του Μορένο. Στο 115’ ο Κάιπερς έκανε χρήση του VAR μετά από παράπονα των Ισπανών για πέναλτι σε τράβηγμα του Πικέ, ωστόσο άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί. Το σκορ δεν άλλαξε και ο νικητής κρίθηκε στην άσπρη βούλα.

Εκεί μίλησε ο Ιγκόρ Ακινφέεφ. Ο αρχηγός της Ρωσίας απέκρουσε τις εκτελέσεις των Κόκε και Άσπας κι έστειλε για πρώτη φορά τη Ρωσία στα προημιτελικά. Εκεί θα περιμένει τη νικήτρια του ζευγαριού Κροατία – Δανία!

Η διαδικασία των πέναλτι: Ινιέστα 1-0, Σμολόφ 1-1, Πικέ 2-1, Ιγκνασέβιτς 2-2, Κόκε 2-2 (απόκρουση Ακινφέεφ), Γκολόβιν 2-3, Ράμος 3-3, Τσερίσεφ 3-4, Άσπας 3-4 (απόκρουση Ακινφέεφ)

1006 εύστοχες πάσες για την Ισπανία, καμία ασίστ:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.