Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Η Βραζιλία «καθάρισε» το Μεξικό

Μουντιάλ 2018: Η Βραζιλία «καθάρισε» το Μεξικό

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/7/2018 18:58
Με γκολ των Νεϊμάρ (51’) και Φιρμίνο (88’) η Βραζιλία κέρδισε δίκαια με 2-0 το Μεξικό και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Μουντιάλ, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Βέλγιο-Ιαπωνία. Αποκλείστηκε στους «16» για 7η σερί φορά η «Τρι»!

Η Βραζιλία με ακόμα μια ώριμη εμφάνιση, επικράτησε με 2-0 του Μεξικού και έκλεισε θέση στην οκτάδα, όπου θα περιμένει το νικητή του ζευγαριού του Βελγίου με την Ιαπωνία. Η «Σελεσάο», στην πιο ευρωπαϊκή της έκδοση που έχουμε δει, κράτησε το μηδέν για 3ο παιχνίδι στο θεσμό (σ.σ. έχει δεχτεί μόνο ένα γκολ από την Ελβετία) και «καθάρισε» τη νίκη χάρη στα τέρματα των Νεϊμάρ (51’) και Φιρμίνο (88’). Το πάλεψε η «Τρι», που είχε πολύ καλή εικόνα μέχρι να δεχτεί το πρώτο γκολ, ωστόσο δεν κατάφερε να σπάσει την κατάρα που την θέλει να αποκλείεται σε κάθε φάση νοκ-άουτ από το 1994!

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό από το ξεκίνημα, ωστόσο έλειπε η μεγάλη φάση. Το Μεξικό μπήκε καλά και άσκησε πίεση στην Βραζιλία, ωστόσο ήταν επιπόλαιο στην τελική προσπάθεια. Η «Τρι» έφτανε με αξιώσεις ως την περιοχή της «Σελεσάο» ωστόσο δυσκολεύονταν να απειλήσει ουσιαστικά, έχοντας ως καλύτερες στιγμές δύο σουτ των Λοσάνο (2’) και Ερέρα (22’) τα οποία κόντραραν σε αμυντικούς.
Από την πλευρά της, η Βραζιλία απείλησε στο 5’ με μακρινό σουτ του Νεϊμάρ, το οποίο απομάκρυνε ο Οτσόα, ενώ στο 33’ ο Μεξικανός γκολκίπερ είπε «όχι» και σε σουτ του Ζεσούς, κρατώντας το 0-0 ως το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Τίτε μπήκε αποφασισμένη να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και το βρήκε στο 51’. Ο Νεϊμάρ βρήκε με τακουνάκι τον Γουίλιαν, αυτός με όμορφη ενέργεια μπήκε στην περιοχή και έδωσε έτοιμο γκολ στον Νεϊμαρ, ο οποίος μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0. Με εξαίρεση ένα φαλτσαριστό σουτ του Βέλα (61’), το οποίο έδιωξε ο Άλισον, το Μεξικό δεν κατάφερε να αντιδράσει, πέφτοντας πάνω σε μια εξαιρετικά στημένη Βραζιλία.

Η «Σελεσάο» έκανε εξαιρετική διαχείριση και μάλιστα είχε καλές στιγμές μέσω αντεπιθέσεων για ένα δεύτερο τέρμα. Στο 59’ ο Οτσόα είπε «όχι» σε πλασέ του Παουλίνιο από το ύψος του πέναλτι, ενώ στο 63’ ο έμπειρος κίπερ απέκρουσε και το δυνατό σουτ του Γουίλιαν. Η πίεση ψηλά από τους Μεξικανούς δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα και στο 88’ η «Σελεσάο» έριξε τη χαριστική βολή. Ο Νεϊμάρ βγήκε στην αντεπίθεση και πλάσαρε τον Οτσόα, ο οποίος βρήκε την μπάλα, αλλά ο Φιρμίνο κινήθηκε στην πορεία της και την έστειλε στα δίχτυα για το τελικό 2-0.

Η Βραζιλία προκρίθηκε στα προημιτελικά για 7η διαδοχική φορά και θα αντιμετωπίσει τον νικητή στο ζευγάρι ανάμεσα σε Βέλγιο και Ιαπωνία. Σ’ αυτό το παιχνίδι ο Τίτε δεν μπορεί να υπολογίζει στον Καζεμίρο, ο οποίος έκανε εξαιρετικό παιχνίδι αλλά συμπλήρωσε κάρτες.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.