Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: «Καθάρισε» με Γ-Κολάροφ η Σερβία (vid)

Μουντιάλ 2018: «Καθάρισε» με Γ-Κολάροφ η Σερβία (vid)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/6/2018 17:00
Με τρομερή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κολάροφ, η Σερβία κέρδισε με 1-0 την Κόστα Ρίκα και ξεκίνησε με το δεξί στη διοργάνωση. Ευκαιρίες για περισσότερα γκολ είχαν οι «πλάβι», απογοήτευσαν οι Κοσταρικανοί, που στο φινάλε έριξαν

Το πρώτο απαραίτητο βήμα για την πρόκριση στα νοκ-άουτ έκανε η Σερβία. Με απίθανη εκτέλεση φάουλ του Κολάροφ, οι «πλάβι» επικράτησαν με 1-0 της Κόστα Ρίκα, που δεν θύμισε σε κανένα σημείο την ομάδα που εντυπωσίασε στο περασμένο Μουντιάλ.

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να δώσουν γρήγορο ρυθμό στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, έχοντας κάποιες μικροευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο. Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή ήρθε στο 12’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ της Κόστα Ρίκα, ο Γκονσάλες σηκώθηκε ανενόχλητος από κοντά και έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι του Στοίκοβιτς.

Μετά το πρώτο 20λεπτο η Σερβία κέρδισε μέτρα και έψαχνε τον τρόπο για να διασπάσει την άμυνα των Κοσταρικανών, που περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία των Σέρβων ήρθε στο 27’, με τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς να κάνει κακό πλασέ απέναντι από τον Νάβας. Στο 43’ ο άσος της Λάτσιο «άγγιξε» ξανά το γκολ, όμως το ανάποδο ψαλίδι που επιχείρησε αποκρούστηκε από τον πορτιέρο της Ρεάλ. Η φάση βέβαια σταμάτησε, με τον επόπτη να σηκώνει λανθασμένα τη σημαία του.

Η Σερβία συνέχισε να ασκεί πίεση στο δεύτερο μέρος και στο 50’ είχε μεγάλη χαμένη στιγμή με τον Μίτροβιτς, ο οποίος νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Νάβας. Ωστόσο, έξι λεπτά μετά (56’) ο Κοσταρικανός γκολκίπερ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αποτρέψει το γκολ στην φανταστική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κολάροφ. Το 1-0 ήταν γεγονός και η Κόστα Ρίκα αναγκάστηκε να βγει από το… καβούκι της.Κάμπελ και Μπολάνιος πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο ήταν φανερά ανέτοιμοι. Οι Κοσταρικανοί βγήκαν μπροστά για να ψάξουν την ισοφάριση, ωστόσο αδυνατούσαν να προβληματίσουν την σερβική άμυνα. Αντίθετα, οι «πλάβι» έφευγαν επικίνδυνα στην κόντρα και σπατάλησαν μεγάλες ευκαιρίες για ένα δεύτερο τέρμα. Στο 77’ ο Κόστιτς αστόχησε ουσιαστικά σε κενή εστία μετά από λάθος αντίδραση του Νάβας, ενώ στο 87’ ο Μίτροβιτς σπατάλησε νέο τετ-α-τετ. Τρία λεπτά μετά, το σουτ του Κόστιτς από το ύψος της περιοχής πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και το 1-0 έμεινε ως το φινάλε.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις καθυστερήσεις σημειώθηκε ένταση στον πάγκο της Κοστα Ρίκα μεταξύ του Μάτιτς και του βοηθού προπονητή των Κοσταρικανών. Ακολούθησαν αψιμαχίες, με τον Μιλιβόγιεβιτς να δέχτηκε μπουνιά από τον Κόλιντρες. Ο διαιτητής δεν απέβαλε κάποιον παίκτη, αν και δευτερόλεπτα πριν το φινάλε έκανε χρήση VAR για να δει αν θα αποβάλει τον Πρίγιοβιτς (μπήκε στο 90’) για χτύπημα στο πρόσωπο αντιπάλου. Ο φορ του ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με κίτρινη και ακολούθησε το σφύριγμα της λήξης.

Κόστα Ρίκα: Νάβας, Ακόστα, Γκονσάλες, Ντουάρτε, Κάλβο, Γκαμπόα, Μπόρχες, Ρουίς, Γκουσμάν (Κολίντρες 73'), Βενέγας (Μπολάνιος 60'), Ουρένια (Κάμπελ 67').

Σερβία: Στοΐκοβιτς, Τόσιτς, Ιβάνοβιτς, Κολάροφ, Μιλένκοβιτς, Μιλιβόγεβιτς, Τάντιτς (Ρουκάβινα 82'), Μιλίνκοβιτς - Σάβιτς, Μάτιτς, Λιάιτς (Κόστιτς 70'), Μίτροβιτς (Πρίγιοβιτς 90').

Το γκολ:



Αψιμαχίες στο φινάλε:

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.