Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Με τα… χίλια ζόρια η Γαλλία!

Μουντιάλ 2018: Με τα… χίλια ζόρια η Γαλλία!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/6/2018 14:59
Η Γαλλία τα βρήκε σκούρα κόντρα στην Αυστραλία και χρειάστηκε ένα τυχερό γκολ του Πογκμπά στο 80’ για να πάρει τη νίκη με 2-1 στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου. Γκριεζμάν (58’ πεν.) και Γέντινακ (62’ πεν.) τα άλλα τέρματα.

Κέρδισε αλλά δεν… έπεισε η Γαλλία. Οι «τρικολόρ» ζορίστηκαν αρκετά απέναντι στο αμυντικό πλάνο της Αυστραλίας και χρειάστηκαν ένα γκολ από σπόντα στο 80ο λεπτό για να κάμψουν την αντίσταση των «σόκερος» (2-1). Ο διαιτητής κατακύρωσε το γκολ μετά από χρήση της τεχνολογίας-γραμμής, ενώ το πρώτο γκολ των Γάλλων ήρθε με πέναλτι που δόθηκε μέσω VAR (το πρώτο σε Μουντιάλ). Από πέναλτι ήρθε και η ισοφάριση των «καγκουρό» μετά από χέρι του Ουμτιτί.

Η ομάδα του Ντεσάν μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και η πρώτη της καλή στιγμή στο 2ο λεπτό, με τον Ράιαν να απομακρύνει το πλασέ του Εμπαμπέ από πλάγια θέση. Τρία λεπτά μετά ο Αυστραλός γκολκίπερ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το απευθείας φάουλ του Πογκμπά, ενώ στο 6’ δεν ανησύχησε στο μακρινό σουτ του Γκριεζμάν. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, η Αυστραλία «πάγωσε» το ρυθμό και δεν επέτρεψε στους «τρικολόρ» να απειλήσουν. Μάλιστα στο 17’ ο Μούι εκτέλεσε το φάουλ, ο Τολισό έβαλε το πόδι του, αλλά ο Λορίς με τρομερή επέμβαση αποσόβησε το αυτογκόλ.

Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν χωρίς αξιόλογες φάσεις. Πογκμπά και Τολισό δεν βοηθούσαν στο επιθετικό κομμάτι και οι Γάλλοι προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα είτε με βαθιές μπαλιές, είτε από τα άκρα με τους δύο μπακ. Η Αυστραλία όμως έκλεινε σωστά όλους τους χώρους και δεν δέχτηκε άλλη φάση μέχρι το ημίχρονο.Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε δίχως κάτι αξιόλογο ώσπου στο 56’ ο Γκριζμάν ανατράπηκε από τον Ρίσντον και ο διαιτητής, αφού πρώτα συμβουλεύτηκε το βίντεο, έδειξε την εσχάτη των ποινών. Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή καθώς αυτή ήταν η πρώτη φορά που μία απόφαση άλλαξε (σ.σ. ο διαιτητής είχε αφήσει το παιχνίδι να συνεχιστεί) με χρήση του VAR. Ο Γκριεζμάν ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε, «γράφοντας» το 1-0.

Η Αυστραλία δεν πτοήθηκε και βρήκε άμεση απάντηση. Πέντε λεπτά μετά το γκολ των Γάλλων, ο Ουμτιτί ακούμπησε την μπάλα με το χέρι μετά από εκτέλεση φάουλ, με τον Κούνια να υποδεικνύει σωστά το πέναλτι. Ο Γέντινεκ δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα και έφερε το ματς στα ίσια.

Μετά το 1-1 οι «τρικολόρ» συνέχισαν να έχουν ανούσια υπεροχή και γι’ αυτό ο Ντεσάν έριξε στο ματς τους Ζιρού και Φεκίρ αντί των Γκριεζμάν και Ντεμπελέ. Η Αυστραλία συνέχιζε να διαχειρίζονταν άψογα το ματς, όμως στο 80’ η τύχη της έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Ο Ζιρού συνεργάστηκε υπέροχα με τον Πογκμπά, ο οποίος έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Μπέχιτς, πέρασε πάνω απ' τον Ράιαν, χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια πέρασε οριακά τη γραμμή για το 2-1! Η Αυστραλία δεν βρήκε απάντηση και οι «τρικολόρ» ξεκίνησαν με το δεξί στο Μουντιάλ.

Γαλλία: Γιορίς, Παβάρντ, Βαράν, Ουμτιτί, Πογκμπά, Γκριζμάν (70’ Ζιρού), Εμπαπέ, Ντεμπελέ (70’ Φεκίρ), Τολισό (78’ Ματουιντί), Καντέ, Ερναντές.

Αυστραλία: Ράιαν, Μίλιγκαν, Μπέχιτς, Ρισντόν, Σένσμπερι, Μόι, Γιέντινακ, Ρόγκιτς, Λέκι, Κρούζε (84’ Αρζάνι), Ναμπούτ (64’ Γιούριτς).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.