Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Η Ισλανδία έβαλε «στοπ» σε Αργεντινή και Μέσι

Μουντιάλ 2018: Η Ισλανδία έβαλε «στοπ» σε Αργεντινή και Μέσι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/6/2018 17:59
Η ψυχωμένη Ισλανδία, στο ντεμπούτο της στο θεσμό, κράτησε στο 1-1 την Αργεντινή στην πρεμιέρα του 4ου γκρουπ και έβαλε… φωτιά στον όμιλο. Αγκουέρο (19’) και Φινμπόγκασον (23’) τα γκολ, μοιραίος ο Μέσι με χαμένο πέναλτι (64’).

Συνεχίζει να γράφει ιστορία η Ισλανδία! Η πιο μικρή χώρα που συμμετείχε ποτέ σε Μουντιάλ είναι υπεύθυνη για την πρώτη έκπληξη στη διοργάνωση της Ρωσίας, κρατώντας στο 1-1 το φαβορί του ομίλου, Αργεντινή. Η «αλμπισελέστε» προηγήθηκε με ωραίο γκολ του Αγκουέρο (19’), όμως οι Ισλανδοί απάντησαν άμεσα με τον πρώην «ερυθρόλευκο» Φινμπόγκασον (23’) και στη συνέχεια έστησαν… μπλόκο. Ο Μέσι, που είχε χαμένο πέναλτι, δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία των Ισλανδών, οι οποίοι κράτησαν το 1-1 ως το τέλος και έβαλαν «φωτιά» με το καλημέρα στον όμιλο.

Η Αργεντινή επιχείρησε να επιβάλει το ρυθμό της από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και στο πρώτο οκτάλεπτο είχε δύο καλές στιγμές με κεφαλιές των Μασεράνο (4’) και Ταγλιαφίκο (8’) για να προηγηθεί. Η απάντηση της Ισλανδίας ήρθε στο 9’ όταν από λάθος του Ρόχο, ο Μπιάρνασον βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το πλασέ του πέρασε άουτ.

Η «αλμπισελέστε» γλίτωσε το γκολ και στο 17’ είχε σημαντική στιγμή με δυνατό σουτ του Μέσι, αναγκάζοντας τον Χάλντορσον σε επέμβαση. Η φάση αυτή αποδείχθηκε προειδοποιητική βολή, αφού στο 19’ ο Αγκουέρο βρήκε χώρο στην περιοχή και με τρομερό τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Οι «Βίκινγκς» όμως δεν πτοήθηκαν και απάντησαν άμεσα (23’) με τον Φινμπόγκασον. Έπειτα από φάση διαρκείας, ο Καμπαγιέρο απέκρουσε ασταθώς την προσπάθεια του Μπιάρνασον, η άμυνα αδράνησε και ο Φινμπόγκασον από κοντά πέτυχε το πρώτο γκολ των Ισλανδών σε Μουντιάλ.Η ομάδα του Σαμπάολι συνέχισε να έχει συντριπτικά ποσοστά κατοχής, ωστόσο η Ισλανδία ήταν σωστά διαβασμένη και έκλεινε όλους τους διαδρόμους προς την εστία της. Μάλιστα, στο φινάλε του ημιχρόνου είχε δύο καλές στιγμές με ισάριθμα σουτ του Σίγκουρντσον (45’), όμως το 1-1 έμεινε ως το ημίχρονο.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Ο Μέσι ήταν πολύ καλά κλεισμένος με δύο και τρεις παίκτες πάνω του, με αποτέλεσμα να αδυνατούσε να φτιάξει το παιχνίδι της Αργεντινής. Το πρώτο τέταρτο πέρασε χωρίς φάση, ώσπου στο 63’ ο διαιτητής έδωσε αυστηρό πέναλτι σε ανατροπή του Μέσα από τον Μάγκνουσον. Ο Μέσι ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Χάλντορσον κράτησε το 1-1, υποχρεώνοντας τον Αργεντινό σε 4ο χαμένο πέναλτι στις 7 τελευταίες εκτελέσεις του.

Όσο περνούσε η ώρα, η Αργεντινή κέρδιζε ολοένα και περισσότερα μέτρα, χωρίς όμως κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Οι αλλαγές του Σαμπάολι (Μπανέγα και Παβόν) δεν βοήθησαν ιδιαίτερα την «αλμπισελέστε» που αδυνατούσε να διασπάσει την ισλανδική άμυνα. Πάντως, στο 77’ υπήρχαν φωνές για νέο πέναλτι σε επαφή χαμηλά στο πόδι του Παβόν, ωστόσο αυτή τη φορά ο διαιτητής δεν έδειξε την παράβαση.

Η πρώτη σημαντική στιγμή της Αργεντινής ήρθε στο 81’ με ένα σουτ του Μέσι από το ημικύκλιο, το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ. Έξι λεπτά μετά (87’), ο Παβόν επιχείρησε σέντρα-σουτ από τα αριστερά, η μπάλα κατέληγε στην αριστερή γωνία του Χάλντορσον, ο οποίος όμως απέκρουσε εντυπωσιακά με τα ακροδάχτυλα. Παρά και την είσοδο του Ιγκουαΐν (84'), το 1-1 έμεινε ως το φινάλε και η πρώτη έκπληξη στο Μουντιάλ της Ρωσίας είναι γεγονός.

Αργεντινή (Χόρχε Σαμπαόλι): Καμπαγιέρο, Σάλβιο, Οταμέντι, Ρόχο, Ταλιαφίκο, Μασκεράνο, Μπίλια (54΄ Μπανέγα), Μέσα (84΄ Ιγκουαΐν), Μέσι, Ντι Μαρία (75΄ Παβόν), Αγουέρο.

Ισλανδία (Χέϊμιρ Χάλγκριμσον): Χάλντορσον, Σέβαρσον, Ρ. Σίγκουρντσον, Άρνασον, Μάγκνουσον, Γκούντμουντσον (64΄ Γκίσλασον), Μπιάρνασον, Γκ. Σίγκουρντσον, Γκούναρσον (76΄ Σκούλασον), Χάλφρεντσον, Φινμπόγκασον (89΄ Σίγκουρντσον).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.