Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Η Δανία τη νίκη, το Περού τις εντυπώσεις

Μουντιάλ 2018: Η Δανία τη νίκη, το Περού τις εντυπώσεις

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/6/2018 22:31
Με γκολ του Πόουλσεν (59’) και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κάσπερ Σμάιχελ, η Δανία κέρδισε με 1-0 το Περού και έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους «16». Χαμένο πέναλτι στο 45’ είχαν οι Περουβιανοί.

Το Περού έκλεψε τις εντυπώσεις με το επιθετικό ποδόσφαιρο που παρουσίασε, αλλά του έλειπε η ουσία. Η Δανία, έχοντας πρωταγωνιστή τον Κάσπερ Σμάιχελ, κέρδισε με 1-0 τους «Ίνκας» και έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα για την πρόκριση στα νοκ-άουτ του Μουντιάλ.

Η ομάδα του Ρικάρντο Γκαρέκα μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 14’ είχε την πρώτη καλή στιγμή με διαγώνιο σουτ του Καρίγιο, ωστόσο ο Σμάιχελ δήλωσε «παρών». Στο 29’ ο Κίερ έκοψε σωτήρια τον Φαρφάν πριν αυτός εκτελέσει από κοντά, ενώ στο φινάλε του ημιχρόνου ο Κουέβα αστόχησε από την άσπρη βούλα του πέναλτι.

Οι Περουβιανοί συνέχισαν να είναι πιο απειλητικοί στο ξεκίνημα της επανάληψης, όμως ήταν απρόσεκτοί στην τελική τους προσπάθεια. Αντίθετα, η Δανία παρέδωσε μαθήματα κυνικότητας. Μετά από εξαιρετική μπαλιά του Έρικσεν στο 59’, ο Πόουλσεν βρέθηκε σε θέση βολής και με «ψυχρό» τελείωμα «έγραψε» το 1-0.

Οι «Ίνκας» δεν πτοήθηκαν και έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο 60’ ο Σμάιχελ είπε «όχι» σε σουτ του Φλόρες και τρία λεπτά μετά ο αρχηγός και αρχισκόρερ του Περού, Πάολο Γκερέρο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο (σ.σ. έκπληξη που δεν ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα), δίνοντας επιθετική πνοή στην ομάδα του.

Στο 68' ο Ροντρίγκες πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι όμως ο Φαρφάν δεν πρόλαβε να την σπρώξει στην κενή εστία της Δανίας, ενώ στο 79’ ο Γκερέρο πήγε να πετύχει ένα απίστευτο γκολ με τακουνάκι, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Η απάντηση της Δανίας ήρθε στο 83’, με τον Αντβίνκουλα να σώζει πάνω στη γραμμή το πλασέ του Γιόργκενσεν.

Στο ίδιο λεπτό ο Σμάιχελ είπε «όχι» με το πόδι σε σουτ του Φαρφάν και το 1-0 υπέρ της Δανίας έμεινε ως το φινάλε. Το Περού πλήρωσε το γεγονός ότι δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε και πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά την πρόκριση σε όμιλο που συμμετέχει και η Γαλλία.

Περού (Γκαρέκα Ρικάρντο): Γκαγιέσε, Αντβλίνουλα, Ροντρίγκες, Ράμος, Τράουκο, Τάπια (87' Ακίνο), Γιοτούν, Καρίγιο, Κουέβα, Φλόρες (62' Γκερέρο), Φαρφάν (85' Ρουϊντίας).

Δανία (Άγκε Χαρέιντε): Σμάιχελ, Ντάλσγκααρντ, Κιέρ, Κρίστενσεν (81' Ζάνκα), Λάρσεν, Κβιστ (35' λ.τ. Σένε), Ντιλέινι, Έρικσεν, Πόουλσεν, Σίστο (67' Μπρεθγουέιτ), Γιόργκενσεν

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.