Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Ρονάλντο – Ισπανία σημειώσατε... «Χ»

Μουντιάλ 2018: Ρονάλντο – Ισπανία σημειώσατε... «Χ»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/6/2018 22:58
Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πετυχαίνει χατ-τρικ (4’, 44’ 88’) η Πορτογαλία αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 με την Ισπανία, στη ματσάρα του Μουντιάλ. Το γύρισαν με Ντιέγκο Κόστα (24’, 55’) και Νάτσο (58’) οι «φούριας ρόχας», αλλά την… πάτησαν λίγο πριν το φινάλε.

Σ’ ένα παιχνίδι που τα είχε όλα, Ισπανία και Πορτογαλία αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3 στο Σότσι και μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας. Οι πρωταθλητές Ευρώπης προηγήθηκαν δύο φορές με τον Ρονάλντο, οι «φούριας ρόχας» το γύρισαν με Ντιέγκο Κόστα (2) και γκολάρα του Νάτσο, όμως στο φινάλε μίλησε ο «CR7». Με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 88’, ο σούπερ σταρ της Ρεάλ διαμόρφωσε το τελικό 3-3, σκορ που αφήνει τα πάντα ανοιχτά στον όμιλο. Μάλιστα, έγινε ο γηραιότερος που πετυχαίνει χατ-τρικ σε Μουντιάλ (33 ετών και 130 ημερών)

Το ντέρμπι του 2ου ομίλου πήρε «φωτιά» από το ξεκίνημα, αφού στο 3ο λεπτό ο Ρονάλντο κέρδισε πέναλτι από τον Νάτσο και ο ίδιος το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0 της Πορτογαλίας. Έγινε έτσι μόλις ο 4ος παίκτης που σκοράρει σε 4ο διαδοχικό Μουντιάλ και ο πρώτος στην ιστορία που βρίσκει δίχτυα για 8ο διαδοχικό μεγάλο τουρνουά.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έδωσε χώρο στην Ισπανία και στο 22’ θα μπορούσε να πετύχει δεύτερο γκολ στην κόντρα, όμως ο Γκέντες έχασε το κοντρόλ μετά από πάσα του Ρονάλντο. Το 2-0 δεν ήρθε και στο 24' η Ισπανία έφερε το σκορ στα ίσια με τρομερό τελείωμα του Ντιέγκο Κόστα. Οι Πορτογάλοι ζήτησαν φάουλ για αγκωνιά στον Πέπε, όμως ο διαιτητής έκανε χρήση του VAR και μέτρησε κανονικά το γκολ.Μετά το 1-1 οι «φούριας ρόχας» πατούσαν καλύτερα και στο 26’ «άγγιξαν» την ανατροπή, έχοντας δοκάρι με τρομερό σουτ του Ίσκο. Και εκεί που η ομάδα του Ιέρο πίεζε για ένα δεύτερο τέρμα, αυτό ήρθε από την Πορτογαλία. Μετά από ωραία ενέργεια του Γκέντες στο 44’, η μπάλα στρώθηκε στον Ρονάλντο, ο οποίος με σουτ από το ημικύκλιο «έγραψε» το 2-1. Τραγικό λάθος στη φάση από τον Ντε Χέα, ο οποίος έχασε τη μπάλα από τα χέρια του.

Η Ισπανία δεν πτοήθηκε από το γκολ στο φινάλε του ημιχρόνου και στο ξεκίνημα τα επανάληψης μπήκε αποφασισμένη να γυρίσει το ματς. Στο 55’ ο Ντιέγκο Κόστα «χτύπησε» ξανά, ισοφαρίζοντας από κοντά σε 2-2, ενώ στο 58’ ο Νάτσο ολοκλήρωσε την ανατροπή με τρομερό φαλτσαριστό σουτ, μην αφήνοντας περιθώριο αντίδρασης στον Ρουί Πατρίσιο.

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά στη συνέχεια, με τους Ισπανούς να έκαναν σωστή διαχείριση. Ωστόσο, στο τέλος μίλησε η κλάση του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος με τρομερή εκτέλεση φάουλ στο 88’, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ντε Χέα και έγινε ο γηραιότερος παίκτης που σημειώνει χατ-τρικ σε Μουντιάλ. Μάλιστα ο ίδιος «άγγιξε» το 4ο γκολ στις καθυστερήσεις όμως η κεφαλιά που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Το 3-3 έμεινε ως το φινάλε και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν το βαθμό, ισοβαθμώντας στην 2η θέση με -2 από το πρωτοπόρο Ιράν.

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Πέπε, Φόντε, Γκερέιρο, Σοάρες, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Μουτίνιο, Μπρούνο Φερνάντες (69' Ζοάο Μάριο), Μπερνάρντο Σίλβα (69' Κουαρέσμα), Γκουέντες (80' Αντρέ Σίλβα), Ρονάλντο.

Ισπανία (Φερνάντο Ιέρο): Ντε Χέα, Ράμος, Πικέ, Νάτσο, Αλμπα, Μπουσκέτς, Κόκε, Ινιέστα (69' Τιάγκο Αλκάνταρα), Ισκο, Νταβίδ Σίλβα (86' Βάθκεθ), Ντιέγο Κόστα (77' Ιάγο Ασπας).




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.