Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Η Ρόμα τη νίκη, η Λίβερπουλ το εισιτήριο για Κίεβο

Τσάμπιονς Λιγκ: Η Ρόμα τη νίκη, η Λίβερπουλ το εισιτήριο για Κίεβο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/5/2018 23:41
Η Ρόμα κέρδισε με 4-2 την Λίβερπουλ στο «Ολίμπικο» ωστόσο οι «κόκκινοι» έχοντας… προίκα το 5-2 του «Άνφιλντ» «σφράγισαν» το εισιτήριο για τον τελικό του Κιέβου, όπου θα αντιμετωπίσουν την Ρεάλ. Μίλνερ (15’ αυτ.), Τζέκο (52’) και Ναϊνγκολάν (86’, 90+3’ πεν.) τα γκολ για τους «τζιαλορόσι», που έχουν έντονα παράπονα για τη διαιτησία, Μανέ (9’) και Βαϊνάλντουμ (26’) τα τέρματα των «κόκκινων».

Μετά από έντεκα χρόνια, η Λίβερπουλ επιστρέφει σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ! Παρά την ήττα με 4-2 από την Ρόμα, οι «κόκκινοι» υπερασπίστηκαν το 5-2 του πρώτου αγώνα στο «Άνφιλντ» και με συνολικό σκορ 7-6 (!) πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του Κιέβου. Εκεί θα αντιμετωπίσουν την Ρεάλ Μαδρίτης, στην επανάληψη του τελικού του 1981, όπου η ομάδα του Μέρσεσαϊντ είχε πάρει την κούπα με 1-0. Από τότε, η «βασίλισσα» δεν έχει χάσει ξανά σε τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Ρόμα του Κώστα Μανωλά το πάλεψε μέχρι το τέλος, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ με τους Μίλνερ (15’ αυτ.), Τζέκο (52’) και Ναϊνγκολάν (86’, 90+4’), ωστόσο τα τέρματα των Μανέ (9’) και Βαϊνάλντουμ (26’) έδωσαν μεγάλο αβαντάζ στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι έχουν έντονα παράπονα για τη διαιτησία του Σκόμινα, τόσο για το λανθασμένο οφσάιντ του Τζέκο στο 49’ όσο και για το χέρι-πέναλτι του Άρνολντ στο 63’. Τραβηγμένο από τα... μαλλιά και το πέναλτι που δόθηκε στην Ρόμα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων όταν όλα είχαν κριθεί.

Το ματς:


Η Ρόμα, έχοντας να ανέβει ένα… βουνό μετά το σκορ του πρώτου αγώνα, μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, πιέζοντας ασφυχτικά την Λίβερπουλ για ένα γρήγορο γκολ. Η πρώτη της ευκαιρία ήρθε στο 6’ με καλό σουτ του Φλορέντσι, ωστόσο τρία λεπτά μετά (9’) ένα λάθος του Ναϊνγκολάν στο κέντρο έβγαλε την Λίβερπουλ στην κόντρα και ο Μανέ με εξαιρετικό πλασέ «έγραψε» το 0-1.Το γκολ επηρέασε τους παίκτες της Ρόμα που δεν πατούσαν καλά, ωστόσο στο 15’ οι «τζιαλορόσι» μπήκαν ξανά στο κόλπο της πρόκρισης με ένα απίθανο αυτογκόλ. Ο Φαν Ντάικ στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε πάνω στο κεφάλι του Μίλνερ και από εκεί κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Κάριους για το 1-1!

Η Ρόμα βρίσκονταν συνεχώς μπροστά, ωστόσο η Λίβερπουλ ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και στο 25’ είχε μεγάλη στιγμή με τον Μανέ, ο οποίος δεν κατάφερε με πλασέ από τη μικρή περιοχή να νικήσει τον Άλισον. Ωστόσο, στο επόμενο λεπτό (26’) ο Μίλνερ εκτέλεσε κόρνερ, ο Τζέκο στην προσπάθεια του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα προς τον Βαϊνάλντουμ και εκείνος με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-2. Στο 35’ η Ρόμα είχε δοκάρι με σουτ του Ελ Σαράουϊ, ενώ τρία λεπτά μετά ο Φάτσιο έκοψε σωτήρια το σουτ του Σαλάχ, με το 1-2 να μένει ως το ημίχρονο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με… φωνές για τους «τζιαλορόσι», αφού στο 49’ ο Τζέκο έφυγε στην πλάτη της άμυνας και ανατράπηκε στην περιοχή από τον Κάριους, ωστόσο ο επόπτης είχε σηκώσει λανθασμένα το σημαιάκι για οφσάιντ. Τρία λεπτά μετά (52’) η Ρόμα έφτασε στο γκολ της ισοφάρισης με τον Τζέκο, ο οποίος σκόραρε από κοντά, εκμεταλλευόμενος την ασταθή απόκρουση του Κάριους στο σουτ του Ελ Σαράουϊ

Οι Ρωμαίοι χρειάζονταν άλλα τρία γκολ για να οδηγήσουν το ματς στην παράταση και στο 63’ φωνάζουν δικαιολογημένα για πέναλτι σε χέρι του Άρνολντ, ο οποίος γλίτωσε και την αποβολή, απομακρύνοντας το σουτ του Ελ Σαράουϊ από τη μικρή περιοχή. Ακολούθησαν δύο μεγάλες ευκαιρίες του Τζέκο (66’, 68’), που αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 69’ ο Άλισον είπε «όχι» σε προσπάθεια του Φιρμίνιο.

Το επόμενο δεκάλεπτο πέρασε ανεκμετάλλευτο για την Ρόμα, η οποία φάνηκε ξανά στο 78’ με ένα καλό σουτ του Σικ. Δύο λεπτά μετά ο Κάριους αρνήθηκε το γκολ στον Τζέκο, όμως στο 86’ ο Ναϊνγκολάν «έγραψε» το 3-2 με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή. Ο χρόνος όμως για μια απίθανη ανατροπή ήταν ελάχιστος και το μόνο που κατάφερε η Ρόμα ήταν να πετύχει ακόμα ένα γκολ στην τελευταία φάση του παιχνιδιού. Ο Σκόμινα έδωσε τραβηγμένο πέναλτι για χέρι του Κλάβαν και ο Ναϊνγκολάν με εύστοχο χτύπημα διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Ρόμα (Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Άλισον, Φλορέντσι, Μανωλάς, Φάτσιο, Κολάροφ, Ντε Ρόσι (69΄ Γκοναλόν), Ναϊνγκολάν, Πελεγκρίνι (53΄ Ουντέρ), Σικ, Ελ Σαράουι (75΄ Αντονούτσι), Τζέκο

Λίβερπουλ (Γιούρκεν Κλοπ): Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Μίλνερ, Σαλάχ, Μανέ (83΄ Κλαβαν), Φιρμίνο (87΄ Σολάνκε)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.