Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Ο Μέσι «σφράγισε» το πρωτάθλημα της Μπαρτσελόνα

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Ο Μέσι «σφράγισε» το πρωτάθλημα της Μπαρτσελόνα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/4/2018 23:42
Μια εβδομάδα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 4-2 την Λα Κορούνια στο «Ριαθόρ» και στέφθηκε και μαθηματικά πρωταθλήτρια Ισπανίας. Χατ-τρικ ο Μέσι που ξεπέρασε τον Σαλάχ στη μάχη για το Χρυσό Παπούτσι, υποβιβάστηκαν οι γηπεδούχοι.

Με πρωταγωνιστές τους Μέσι (χατ-τρικ) και Σουάρες (3 ασίστ), η Μπαρτσελόνα πέρασε με 4-2 από την έδρα της Λα Κορούνια και κατέκτησε το 25ο πρωτάθλημα της ιστορίας της και 7o την τελευταία δεκαετία. Αυτό είναι το 8ο εγχώριο νταμπλ (ρεκόρ) των Καταλανών και 3ο την τελευταία τετραετία, με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να στοχεύει πλέον στο αήττητο (σ.σ. απομένουν 4 αγωνιστικές).

O Λιονέλ Μέσι έγινε ο πρώτος που βάζει 30+ γκολ επί 7 σερί χρόνια στην La Liga, ενώ φτάνοντας τα 32 τέρματα ξεπέρασε στη μάχη για το Χρυσό Παπούτσι τον Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ. Στον αντίποδα, η Λα Κορούνια επέστρεψε από το 0-2 αλλά «λύγισε» στο τελευταίο δεκάλεπτο και έτσι υποβιβάστηκε και μαθηματικά στην Σεγούντα Ντιβιζιόν.

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, ανοίγοντας το σκορ στο 7ο λεπτό με τρομερό φαλτσαριστό σουτ του Κουτίνιο μέσα από την περιοχή. Οι Καταλανοί είχαν την κατοχή σπαταλώντας τρεις σημαντικές στιγμές για ένα δεύτερο γκολ. Στο 29’ η κεφαλιά του Μέσι από τη μικρή περιοχή πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 30’ ο Ρουμπέν απέκρουσε εντυπωσιακά το απευθείας φάουλ του Αργεντινού. Ένα λεπτό μετά, ο Ντεμπελέ δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι.

Στο 32’ η Λα Κορούνια «χτύπησε» στην κόντρα και είχε σημαντική στιγμή με λόμπα του Τσολάκ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Σαρ αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Το 0-1 διατηρήθηκε μέχρι το 38’ όταν ο Μέσι σκόραρε με ωραίο σουτ στην κίνηση έπειτα από σέντρα του Σουάρες. Η Λα Κορούνια δεν πτοήθηκε και στο 40’ μείωσε σε 1-2 με πλασέ του Λούκας από το ύψος του πέναλτι, βάζοντας τους γηπεδούχους στο ματς.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης (51’) ο Ρουμπέν απέκρουσε το σουτ του Μέσι και στο 64’ η Λα Κορούνια βγήκε υποδειγματικά στην αντεπίθεση, ισοφαρίζοντας σε 2-2 με εύστοχο σουτ του Τσολάκ από τη μικρή περιοχή. Η ομάδα του Κλάρενς Ζέεντορφ έψαξε την επική ανατροπή, ωστόσο δεν έβγαλε μεγάλες φάσεις και στο τελευταίο δεκάλεπτο «λύγισε» από τους Καταλανούς. Στο 82’, Σουάρες και Μέσι συνεργάστηκαν εξαιρετικά, με τον τελευταίο να «γράφει» το 2-3 με σουτ από τη μικρή περιοχή, ενώ στο 86’ οι δύο άσοι συνεργάστηκαν ξανά, με τον Αργεντινό να ολοκληρώνει το χατ-τρικ για το τελικό 2-4.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.