Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Αγγλίας: Ξανά στον τελικό η Τσέλσι

Κύπελλο Αγγλίας: Ξανά στον τελικό η Τσέλσι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/4/2018 19:01
Με γκολ των Ζιρού (46’) και Μοράτα (82’), η Τσέλσι κέρδισε με 2-0 την Σαουθάμπτον στο «Γουέμπλεϊ» και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας για 2η σερί φορά. Αντίπαλος της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλία για 14η φορά και 2η συνεχόμενη προκρίθηκε η Τσέλσι. Οι «μπλε» επικράτησαν με 2-0 της Σαουθάμπτον στο «Γουέμπλεί» και θα διεκδικήσουν απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 8ο τρόπαιο τους στο θεσμό. Αυτή είναι η 3η φορά που οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν σε τελικό μετά το 1994 και το 2007 (1-1 νίκες).

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε μπήκε δυνατά στο ματς, έχοντας δύο σημαντικές ευκαιρίες για να πάρει από νωρίς το προβάδισμα. Στο 5’ το φαλτσαριστό σουτ του Αζάρ πέρασε ελάχιστα άουτ ενώ δύο λεπτά μετά ο Γουίλιαν σημάδεψε το δοκάρι. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους «μπλε», οι οποίοι δεν κατάφεραν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της Σαουθάμπτον και περιορίστηκαν σε φλύαρη κατοχή.

Ότι δεν κατάφεραν στο πρώτο μέρος οι Λονδρέζοι, το πέτυχαν στο ξεκίνημα της επανάληψης. Στο 46’, ο Αζάρ έδωσε στον Ζιρού, ο οποίος απέφυγε δύο αντιπάλους και μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα. Οι «Άγιοι» είναι ο αγαπημένος αντίπαλος του Γάλλου στράικερ (8 γκολ), ο οποίος σκοράρει σχεδόν πάντα στο Κύπελλο, μετρώντας 15 γκολ σε 22 συμμετοχές.

Η Σαουθάμπτον αναγκάστηκε να βγει μπροστά είχε τρεις καλές ευκαιρίες με τους Λονγκ (54’), Ρέντμοντ (74’) και Όστιν (80’), όμως ο Καμπαγέρο ήταν σε ετοιμότητα. Στο 80’ ο Κόντε πέρασε στο ματς τον Μοράτα και ο Ισπανός με σκαστή κεφαλιά στο 82’ «έγραψε» το 2-0. Ο φορ των «μπλε» σπατάλησε δύο μεγάλες στιγμές στη συνέχεια για να βρει ξανά δίχτυα, ενώ στον αντίποδα οι «Άγιοι» είχαν δοκάρι με τον Όστιν (84’) για να επιστρέψουν στο ματς.

Το 2-0 έμεινε ως το φινάλε και η Τσέλσι βρέθηκε στον τελικό του Κυπέλλου για 2η σερί χρονιά. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην επανάληψη του τελικού του 2007. Τότε είχε πάρει τη νίκη με 1-0 με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της, που τώρα θα βρει απέναντί της.

*Οι δύο τελευταίες νίκες της Τσέλσι σε τελικό Κυπέλλου ήρθαν με Ιταλό στον πάγκο της (Ντι Ματέο, Αντσελότι)

* Ο αποκλεισμός της Σαουθάμπτον σημαίνει ότι οριστικά η 7η της βαθμολογίας θα πάρει εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ (2ος προκριματικός)

*Ο Μαρκ Χιουζ έγινε μόλις ο 2ος προπονητής της Πρέμιερ Λιγκ που αποκλείστηκε στο Κύπελλο με δύο διαφορετικές ομάδες (Στόουκ, Σαουθάμπτον) σε μια σεζόν, μετά τον Γκλεν Χόντλ τη σεζόν 00-01.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.