Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Ο Μέσι «σκότωσε» την Τσέλσι

Τσάμπιονς Λιγκ: Ο Μέσι «σκότωσε» την Τσέλσι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/3/2018 23:39
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λιονέλ Μέσι (2 γκολ, 1 ασίστ), η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 3-0 την Τσέλσι στο «Καμπ Νου» και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Το πάλεψαν οι «μπλε», που είχαν δύο δοκάρια, αλλά πλήρωσαν ξανά τα πολλά ατομικά λάθη.

Το «πάζλ» των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ συμπλήρωσε η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί κέρδισαν με 3-0 την Τσέλσι στο «Καμπ Νου» και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα προκρίθηκαν στους «8» του θεσμού για 11η σερί χρονιά.

Απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος μετά το γκολ στο Λονδίνο, πέτυχε άλλα δύο τέρματα (3’, 63’) και έφτασε τα 100 στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ενδιάμεσα μοίρασε την ασίστ στο γκολ του Ντεμπελέ (20’). Στον αντίποδα, οι «μπλε» το πάλεψαν, είχαν δύο δοκάρια (τέσσερα συνολικά στα δύο παιχνίδια), ωστόσο πλήρωσαν ξανά τα ατομικά λάθη και τις λάθος επιλογές τους στην τελική προσπάθεια. Άσχημη εμφάνιση από τον Φάμπρεγκας στην επιστροφή του στο «Καμπ Νου» αλλά και από τον Κουρτουά, ο οποίος θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα στα γκολ που δέχτηκε.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για την Τσέλσι, αφού στο 3ο λεπτό οι παίκτες της Μπαρτσελόνα ευνοήθηκαν από τις κόντρες στην περιοχή των Λονδρέζων και ο Μέσι με πλασέ από πλάγια θέση, σκόραρε στην κλειστή γωνία του Κουρτουά για το 1-0.

Μετά το γκολ, η Τσέλσι αναγκάστηκε να βγει μπροστά, καθώς χρειάζονταν γκολ για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα. Οι παίκτες του Κόντε έφταναν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, όμως τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια και δεν απείλησαν την εστία του Τερ Στέγκεν. Η Μπαρτσελόνα κράτησε το μηδέν και στο 20’ «χτύπησε» στην κόντρα, κάνοντας το 2-0 με το δεύτερο σουτ της στο ματς. Ο Μέσι έκλεψε τη μπάλα από τον Φάμπρεγκας, πέρασε δύο αντιπάλους και έδωσε μισό γκολ στον Ντεμπελέ, ο οποίος με όμορφο τελείωμα πέτυχε το πρώτο του ντεγκολ με τη φανέλα των Καταλανών. Η Τσέλσι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, ωστόσο δεν πέταξε λευκή πετσέτα. Στο 37’ ο Ζιρού απείλησε με βολέ, αναγκάζοντας τον Τερ Στέγκεν να διώξει με γροθιές, ενώ στο 38’ ο Καντέ βρέθηκε σε θέση βολής, όμως προτού σουτάρει, ο Φάμπρεγκας μπήκε στην φάση και ουσιαστικά του πήρε την μπουκιά από το στόμα. Στις καθυστερήσεις οι «μπλε» «άγγιξαν» το γκολ που θα τους έβαζε στο ματς, όμως το απευθείας φάουλ του Αλόνσο σταμάτησε στο δοκάρι του Τερ Στέγκεν.

Η Τσέλσι συνέχισε την πίεση στο δεύτερο μέρος, όμως η πρώτη ευκαιρία άνηκε στην Μπαρτσελόνα. Στο 47’, έπειτα από λάθος στην άμυνα, ο Σουάρες βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο Κουρτουά κράτησε το 2-0. Ένα λεπτό αργότερα, ο Αλόνσο βρέθηκε απέναντι από τον Τερ Στέγκεν, όμως ο Ντεμπελέ με εκπληκτικό τάκλιν έδιωξε τελευταία στιγμή σε κόρνερ. Στο 49’ ο Αλόνσο βρέθηκε ξανά σε θέση τετ-α-τετ, όμως έπεσε εύκολα σε μαρκάρισμα του Πικέ (ζήτησαν πέναλτι οι φιλοξενούμενοι). Στο 62’ ο Αλόνσο βρέθηκε για 3η φορά σε θέση βολής, όμως αυτή την φορά ο Πικέ έκανε τάκλιν τελευταίας στιγμής και απομάκρυνε.

Η Μπαρτσελόνα, που στο 61’ έχασε τον Μπουσκέτς λόγω τραυματισμού, κράτησε το μηδέν και στο 64’ «χτύπησε» ξανά στην κόντρα, «κλειδώνοντας» την πρόκριση. Ο Σουάρες έβγαλε την Μπαρτσελόνα στην αντεπίθεση, ο Κρίστενσεν δεν πήγε πάνω του και η μπάλα έφτασε στον Μέσι. Ο Αργενιτνός πέρασε στο σπριντ τον Μόουσες και με πλασέ από πλάγια θέση, πέρασε ξανά τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Κουρτουά. Αυτό ήταν το 100ο γκολ του σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα επόμενα λεπτά ήταν διαδικαστικά, με τις δύο ομάδες να είχαν από μια ευκαιρία για γκολ. Στο 85’ ο Κουρτουά έδιωξε με το ένα χέρι την κεφαλιά του Παουλίνιο ενώ στο 90’ η κεφαλιά του Ρούντιγκερ μετά από εκτέλεση κόρνερ σταμάτησε στο δοκάρι του Τερ Στέγκεν. Το 3-0 έμεινε ως το φινάλε και οι Καταλανοί «σφράγισαν» το εισιτήριο για τα προημιτελικά.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.